»

Intel in pomnilniki

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili zanimiv članek, ki govori o razvoju različnih pomnilnikov do danes in Intelovem odnosu do njih. Zakaj naprimer ni Intel takoj podprl DDR2100 in DDR2700, čemu je nasprotoval JEDEC-ovi potrditvi DDR3200. Odgovore na vsa ta in še druga vprašanja najdete v članku, govor pa bo tudi o RDRAM pomnilniku in o tem, kako se je Intel zafrknil s podpisom eksluzivne pogodbe z RAMBUS-om. Več o tem.

0 komentarjev

Vgradnja matične plošče

Extremetech - Vsi računalniški majstori™, ki vam je vgradnja nove strojne opreme mačji kašelj, nehajte brati zdaj. Na Extremetech so se namreč odločili spisati članek za malce manj računalnikov vešče uporabnike. Obsežen članek govori o pravilni vgradnji matične plošče, kjer vam bo podrobno razloženo kako namestiti procesor ter ventilator, kam pašejo RAM moduli ter da grafikulja pač nima česa iskati na PCI priključku. Kablovju je jasno posvečen svoj del, saj brez njega žal še ne gre. Klik!

Članek o sestavi računalnika lahko najdete tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

NEC predstavil 30 palčni LCD zaslon

Extremetech - Kot so zapisali na Extremetech, je NEC predstavil svoj največji LCD zaslon (v segmentu zaslonov za osebne računalnike). Le-ta meri v diagonali 30 palcev, diagonala vidne slike pa znaša ker 29.5 palca. NECov LCD3000 ima 25-milisekundno osveževanje pike in deluje pri nazivni ločljivosti 1280x768pik. LCD3000 naj bi prišel v prodajo do konca leta. Še približna cena: 4300 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja

Overclockanje SocketA procesorjev na Ace's Hardware

Ace's Hardware - Ace's Hardware je ena izmed najbolj spoštovanja vrednih hardware strani na spletu, saj fantje zares dobro vedo, kaj počenjajo. Mogoče so njihovi članki včasih preveč tehnično zateženi, toda količino informacij, ki jo ponudijo, le redkokdaj doseže kdo drug. Kakorkoli, njihov najnovejši članek govori o overclockanju SocketA procesorjev. Z metodo poskusov in napak so iskali najboljšo kombinacijo procesorja, matične plošče, hladilnika in drugih podrobnosti, ki tvorijo uspešno overclockersko celoto. Moram reči, da je članek zares dober, tako da ogled vsekakor priporočam!

0 komentarjev

Še malo o Pentiumu 4

Digit Life - Zanje čase se govori samo še o tem procesorju: ali bo dober, ali bo slab, kakšne bodo specifikacije, pri kateri frekvenci bo izdan prvi iz serije itd... Na večino od teh vprašanj že vemo odgovor, manjkala je samo še stran z podrobno razloženo zgodovino vseh Intelovih procesorjev ter zelo podrobno primerjavo P4 s prejšnjimi serijami procesorjev. Tudi ta stran se je pojavila na Digit Lifeu. Tu so v dveh zelo obsežnih člankih predstavili in razložili vse, kar bi vas utegnilo zanimati. Seveda na čisto vsa vprašanja niso mogli odgovoriti, ker Intel ne bo izdal čisto vseh specifikacij do dvajsetega tega meseca. Članek je zelo poučen in zanimiv ter se, za razliko od veliko večih člankov na spletu, nanaša samo na dejstva iz dokumentacij ter se ne ozira na "trače". Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev

Per-Pixel Lighting

Jaz - Tako, objavili smo prvi članek v seriji ( upajmo [:D]) o tehnologijah, povezanih z grafičnimi karticami. Avtor tega mojstrskega dela je Senitel, naš lokalni guru za grafiko in programiranje. Če vas torej zanima, kaj sploh pomenijo vsi ti izrazi, s katerimi vas bombardirajo proizvajalci grafičnih kartic, si le oglejte njegov članek. Govori o precej vroči tehnologiji senčenja, ki bo menda povsem spremenila računalniško grafiko in jo približala tisti, ki jo vidimo na filmskem platnu!

6 komentarjev