»

Standard 802.11n potrjen

Reuters - Kot smo poročali poleti, je s septembrom standard 802.11n resnično dočakal končno verzijo. Nov standard za brezžični LAN, ki ga je ta teden potrdil IEEE, podpira hitrosti prenosa do 300 megabitov na sekundo, kar je šestkrat hitreje od dosedanjega 802.11g, in večji domet. Proizvajalci so seveda pograbili novost in že do sedaj, ko je bil standard v fazi osnutka (n draft), izdali kopico naprav s podporo zanj. Končna verzija se od nje ne razlikuje bistveno, tako da bodo že izdelane naprave v najslabšem primeru potrebovale le nadgradnjo firmwara za nemoteno delovanje. Vse specifikacije standarda bodo objavili sredi oktobra.

35 komentarjev

Varnost elektronskih ključavnic s tipkovnico

Schneier.com - V nekaterih okoljih se za odklepanje vrat uporabljajo posebne elektronske ključavnice v obliki tipkovnic, kjer se vrata odpirajo s pomočjo vnosa pravilnega - praviloma 4-mestnega - PIN-a.

V primeru 4-mestnega gesla je na numerični tipkovnici 10.000 možnih kombinacij, njihovo preverjanje pa morebitnemu nepridipravu lahko vzame kar nekaj časa. Dokler se ne zgodi obraba tipkovnice...



Na takole obrabljenih tipkovnicah, katerih fotografije so objavljene na

20 komentarjev

PI

Slo-Tech - PI je sedaj izračunan na 1.240 milijard decimalk natančno, kar je šestkrat toliko, kot jih je bilo znanih doslej. Jasno je, da ljudi zanima, "Zakaj je to sploh potrebno?" No, zanimiv stranski produkt so tudi numerični algoritmi, ki znajo priti prav celo v kakšni igrici. "Aja - a to je pa že koristno!" se potem strinjajo pragmatiki. [:D] Profesor Kanada.

6 komentarjev

TDK S80 2.1 zvočni sistem

Blarg Overclocking - Tudi TDK zna narediti dober zvočni sistem. Tako vsaj pravi avtor tega testa. Pravi celo, da je težko opaziti razliko med TDK zvočniki in njegovimi DTT2200, v kar pa dvomim, saj ima njegov sistem 3 satelite več. A vseeno jih (TDK S80) je označil z vsemi možnimi zvezdicami in jim očital le malce nerodne kontrole ter neprimerno postavitev gumba za vklop, ki je lociran na nizkotoncu.

2 komentarja