»

Vse igričarske inovacije zbrane na enem mestu

Slo-Tech - To je cilj, ki si ga je zadala skupina iz Pitsburške Carnegie Mellon univerze, katera je postavila wiki stran - The Game Innovation Database.

Profesor Jesse Schell, eden izmed ustvarjalcev, je namen strani opisal takole: "Game Innovation Database smo ustvarili zato, da bi ustvarili zgodovinsko zbirko inovacij v igrah, kdaj so se le-te pojavile in zakaj so tako pomembne"

Avtorji si med drugim želijo tudi, da bi stran kot orodje služila razvijalcem novih iger. Znano je namreč, da marsikateri ustvarjalci radi opevajo svoje igre kot zelo "inovativne", čeprav je bila marsikatera inovacija predstavljena že dolgo nazaj in potem pozabljena.

Wiki trenutno vsebuje okoli 400 vnosov, med katerimi so tudi tako trivialne stvari kot: kdaj so bili prvič uporabljeni sodi kot ovire, katera konzola je prva dobila trdi disk in katera igra je bila prva, ki je imela skok. Če bi želeli prispevati s svojim poznavanje iger vas avtorji strani pozivajo, da se pridružite skupnosti, ki ustvarja "zgodovino...

5 komentarjev

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Gainward predstavlja nove Golden sample

Reactor Critical - Gainward je bil že od nekdaj cenjen proizvajalec grafičnih kartic, ki je marsikaterega kupca privabil s svojimi odličnimi Golden sampli, ki so bili zelo prijazni do navijanja, in nič ne kaže, da bo podjetje opustilo svojo tradicijo, saj je predstavilo novo grafično kartico, ki prav tako spada v to družino. Kartica se ponaša s precej dolgim imenom GeForce4 PowerPack! Model Pro/650 TV "Golden Sample" in je zgrajena okoli najmočnejšega GeForce4 MX460 čipa, ki ga bo podpiral tudi kvaliteten DDR SDRAM. Gainward si je zadal nalogo, da izdela enega izmed najmočnejših primerkov, zato bo čip deloval s frekvenco 310, pomnilnik pa s 600 MHz. Ravno zaradi velikih frekvenc je kartica namenjena konkuriranju Radeonu 8500 in RV250....

0 komentarjev

Navij me nežno

Tweakers Australia - Vsak dan smo priča vse bolj ekstremnim posegom v strojno opremo računalnika. Tako danes ni več nič nenavadnega, če za to, da bomo navili grafično, razdremo hladilni sistem, nameščen na njej, ter nato menjamo upore za večjo napetost, naknadno menjamo hladilnike za pomnilnik, nameščamo nadmočne ventilatorje na GPU ali pa na grafično celo vgradimo vodno hlajenje, po možnosti celo s peltierevim elementom. Kaj nam je storiti, ako vam žilica (in/ali finančno stanje) tega ne dopušča? Sledite temu članku. Čemu? Ker je avtor navil svojega Geforcea2 Pro (ki je, vsaj po mojem mnenju, danes še vedno vredna vsakega tolarja tistih sedemdesetih jurjev, ki sem jih vrgel vanjo februarja 2001) na specifikacije Geforcea2 Ultra. Opisal je tudi teorijo za navijanjem ter postopke ponastavljanja BIOSa po meri grafične kartice. Ogled priporočen.

0 komentarjev

Družina Zalman

GideonTech - Pred nekaj meseci je na cooler sceni močno počilo. Rodila se je zvezda. Prišli so Zalmani!
Zalman coolerji so zelo inovativno oblikovani coolerji, ki jih odlikuje dobro hlajenje in tiho delovanje. No, tu pa je test celotne Zalman družine coolerjev. Stestirani so bili CNPS2005, CNPS3100 in CNPS5000. Edina slaba stvar na njih je, da se jih ne da dobiti v Sloveniji. Uvozniki zbudite se že enkrat!

1 komentar