»

Asus P4SDX Deluxe

Hardware Zone - Ob poplavi testov najnovejšega Intelovega čipovja za Pentium 4 procesorje z 800 MHz prednjim vodilom podjetja Intel so na Hardware Zone spisali test matične plošče podjetja Asus, ki temelji na nedavno izdanem čipovju podjetja SIS. Pri Asusu so jo poimenovali P4SDX, temelji pa na zadnjem SISovem izdanem čipovju SIS 655. Podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje od 1,4 GHz pa do nazadanje izdanega 3,06 GHz ter Celerone od 1,7 GHz naprej. Kot vse novejše plošče tudi ta podpira 533 MHz. Ima tudi 4 DDR reže, v katere lahko vtaknemo module do največje hitrosti 400 MHz. Seveda boste na njej našli tudi AGP 8X režo ter 6 PCI vtičev. Ker pa je to Deluxe verzija, pa ima le-ta še en kup opreme. Kako...

0 komentarjev

GFFX Q&A

Beyond 3D - Beyond3Djevci so na svoji strani objavili članek, v katerem so objavili odgovore nVidie na vprašanja o GeforceuFX, katera so vnaprej zastavili bralci njihove strani. Članek ne razkrije nič posebej novega, je pa zanimivo, kako se nVidia ubada z vprašanji tipa "Ali bo hladilnik GeforceaFX crknil, če notri zatlačim dlako?".

Naj povzamem. Navkljub 40-bitnim digitalno analognim pretvornikom GeforceFX še ne bo omogočal prikaza 40-bitnih barv na namizju, ker v frame bufferju ne podpira 40-bitnih vrednosti. Izvemo tudi, da je na razvoju procesorja delalo kar 1000 ljudi, ter to, da je kalifornijsko podjetje s procesorjem "izredno zadovoljno". Seveda morate v članku tudi znati ločiti zrnje od PR-plev, tako da -- klik!

1 komentar

SiS648 osnovne plošče

več strani - Testi matičnih plošč so zagotovo največkrat objavljeni članki na spletu in zato je včasih prav težko ločiti zrnje od plevela oz. dobre članke od slabih. No, članek na Tom's Hardware zagotovo spada med boljše, saj so si ogledali plošče s čipovjem SiS648, na katerih lahko, kot že veste, tiktakajo le Pentium4 procesorji. V članek je vključenih pet osnovnih plošč, katere so mučili na vseh standardnih benchmarkih. Posebnost zgoraj omenjenih plošč je, da spadajo v spodnji razred SiS648 čipovja. Klik!

8 komentarjev

KT400, SOYO

Hexus - O teh ploščah je bilo napisanih že toliko novic in testov, da o njih čivkajo že vrabčki na strehah. A še vedno jih za nekatere ni dovolj. Eden izmed teh fanatikov je na Hexus spisal članek o plošči podjetja Soyo. Plošča ima v imenu besedo Platinum, ki nam namiguje na njeno barvo - plošča je namreč v srebrno-sivi barvi - a to je tudi edina stvar, ki naredi to ploščo "platinasto" (s takim imenom smo pričakovali tudi kakšne posebne priboljške). Da pa ne bomo preveč razglabljali o specifikacijah, je tu vsem dobro poznani: Klik!

1 komentar

nForceII vrača udarec

Hexus - Da ne bodo vse novice slonele le na Granite Bay ploščah, se je danes na spletni strani Hexus.NET pojavil nov test plošče z nForce II čipovjem. Tokrat ima zasluge za proizvodnjo plošče podjetje ABIT. Tako kot vse Granite Bay plošče, tudi ta podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Če iščete najnovejše čipovje z "najhitrejšim" pomnilnikom ter se vam nakup Intelovega procesorja še vedno zdi pod častjo, si le hitro preberite test.

18 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Da boste imeli čez vikend kaj brati, je morphling1, naš podkovani forumaš ter izumitelj B&M vodnih blokov, za vas stestiral šest osnovnih plošč, ki temeljijo na novem Viinem čipovju KT400. Obsežen test, kakovostni opisi, gomilo testov ter odlična primerjava. Branje obvezno v vsakem primeru, ter, še toliko bolj, če ste zainteresirani za nakup sledečih osnovnih plošč:
  • Gigabyte 7VAXP,
  • DFI AD77 Infinity,
  • MSI KT4 Ultra,
  • Abit KD7,
  • Epox 8K9a ali
  • Abit KX7-333
Pretestirane so bile vse zgoraj omenjene, KX7-333 le za referenco. Klik!

24 komentarjev

Ah, ta Granite Bay

Hexus - To poznano čipovje je testirano že skoraj na vsaki hardware strani. Da ne bi izstopali iz množice, so tudi na Hexus stestirali matično ploščo temelječo na omenjenem čipovju, tokrat podjetja DFI. O specifikacijah teh plošč je bilo že skoraj preveč povedanega, zato raje ne bi izgubljal besed. Skoraj edini stvari, ki ločita to ploščo od ostalih je ta, da ne podpira Firewirea, podpira pa - vedno bolj udomačeno - Serial ATA tehnologijo, ki uporablja tanko kablovje, ki pride prav predvsem navijačem ter ostalim, ki potrebujejo dobro prevetrenost ohišja. Klik!

0 komentarjev

Asus A7V8X

Hexus - S KT400 se bomo očitno še dolgo srečevali, saj so se tokrat potrudili na Hexus in spisali članek o Asusovi plošči A7V8X, o kateri je bilo napisanega že dosti. Pri KT400 ploščah se specifikacije niso dosti spremenile in zato tudi ta plošča ni izjema. Ima AGP 3.0, SATA in ostale dobrote, ki jih pač mora imeti vsaka spodobna plošča. Omeniti velja le prisotnost Q-Fan kontrola, ki nadzoruje hitrosti vaših ventilatorjev. Če vas zanimajo dodatne informacije o plošči, klik!

0 komentarjev

SiS 648

Tech Report - Včeraj je SiS končno tudi uradno izdal svoj najnovejši nabor SiS648. Namenjen je procesorjem Pentium4 in je zelo zanimiv, saj ponuja kar nekaj še nevidenih novosti. Poleg podpore Firewiru in še nekaterih zelo koristnih lastnostih, se lahko SiS648 pohvali tudi s podporo šestkanalnemu zvoku AC'97, AGP 8x in, sicer še vedno neuradno, podporo pomnilniku DDR400. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da najnovejši nabor niti slučajno ne spominja na polomije tega podjetja iz časov pred zdaj že kar legendarnim SiS745. SiS648 se lahko namreč pohvali tudi s tem, da lahko v navezi s pomnilnikom DDR400 enakovredno tekmuje z intelovim i850E, ki deluje...

0 komentarjev

Hlajenje sistema n-tič

Amdmb.com - Že zaradi poletja se je na internetu pojavilo kar precej raznih člankov o hlajenju sistema, zato je kar problem ločiti zrnje od plev. Ta članek ne prinaša nič revolucionarnega, vendar je kar zanimiv, ker daje splošne napotke in poizkuša obravnavati čimveč področij, kar se samega hlajenja sistema tiče. Kot že veste, se lahko pri hlajenju osredotočimo na več področij. Lahko obravnavamo hlajenje procesorja, napajalnik,... Ravno zaradi tega, ker članek pokriva več področij in se ne spušča v pretirane podrobnosti, je primeren tako za začetnike, kot za največje znalce. Članek pokriva kupovanje ohišja, napajalnike, kable in zvijanje le-teh, shime, itd. Idealno za nezahtevne, ki imajo radi vse na enem mestu.

2 komentarja