»

Foxconn P9657AA 8KS2H - P965 za skopuhe

Slo-Tech - Na AnandTechu so si pobliže ogledali Foxconnovo novo osnovno ploščo iz serije CORE, opremljeno z intelovim chipsetom P965. Gre za izdelek nižjega razreda, ki je, kot ste najbrž že ugotovili, namenjen predvsem trenutno najbolj popularnim procesorjem Core 2 Duo, glede na svojo ugodno ceno pa je opisovalce precej navdušil. Sicer se plošča ne ponaša z obilico bombončkov in overclockerskimi zmogljivostmi, zato pa za slabo polovico cene dražjih produktov dobimo še vedno dovolj opremljen izdelek, ki ga odlikujeta kvaliteta in stabilnost.

Vsi, ki so bolj na tesnem z denarjem, namenjenim nakupu novega računalnika, naj se nemudoma lotijo branja.

32 komentarjev

Konstruktivna kritika

Dan's DATA - Dan se je spravil nad metode testiranja internetnih HW strani. V članku, ki ste ga pravkar kliknili, je za testni primer vzel Thermaltakeov RAM Cooling Kit ter se zgražal nad dejstvom, kako mu lahko ocenjevalci dajo 80-odstotne ocene, če zadeva sploh ne deluje. Njegova (zelo utemeljena) vprašanja so bila: Ali je opisovalec vzdrževal stalno temperaturo sobe? Je vsakič postavil temperaturni senzor na isto mesto? Je slučajno dal senzor med kovino ter čip (slaba ideja)? No, na vrh vseh dvomov o pravilnosti testiranja je pod vprašanje vzel še to, ali se splača dati tistih nekaj jurjev za izdelek, ki vam v praksi ne bo pomagal. Mogoče izboljšal rezultate v sintetičnih benchmark programih za 3 odstotke, to že. Ampak, ali boste res začutili razliko? Edino, kar mu zamerim je to, da je okrcal najstnike kot take, češ da ne znajo testirati. Češ da je treba biti odrasel, da dobiš dovoljenje za testiranje strojne opreme. Vraga, JAZ sem najstnik! Mar to pomeni, da nimam pojma? Prinznam, včasih...

1 komentar

AMD MP vs. Intel P4 Xeon

GamePC - Na GamePC so objavili primerjavo AMDjevega MP 1800+ (deluje pri 1.53 GHz) in Intelovega P4 1.7 GHz Xeon procesorja. Test je zelo obširen in obsega celih 12 strani. V zaključku pravzaprav pravijo, da sta oba procesorja odlična za večprocesorske sisteme, zelo stabilna in zmogljiva. Poleg tega, naj bi povprečen AMD MP 1800+ sistem stal približno 1/3 P4 1.7 GHz Xeon procesorja (cena se pozna poleg procesorja predvsem pri matičnih ploščah in pomnilniku) in pa, da bi bil opisovalčev procesor po izbiri vseeno P4 Xeon, saj AMD MP procesorji ne vsebujejo termalnih in varovalnih specifikacij strežniškega procesorja. Več o tem pa najdete tu.

17 komentarjev

Razvijalci malo drugače

več strani - Te dni se je na internetu pojavil pravi kraval zaradi izjav Georga Broussarda. Da, to je tipo, ki že sto let razvija famozni Duke Nukem Forever. Dotični osebek se je na nekem forumu preveč sprostil in povedal svoje dejansko mnenje o on-line opisovalcih iger. Prav tako je razkril svojo (oziroma 3D Realmsovo) namero, da prepreči uporabo vseh screenshotov igre, razen tistih, ki so jih opisovalcem poslali sami. Seveda je to povsem nepravično do samih kupcev, saj bodo videli samo tiste screenshote, ki jih je za opis pripravilo podjetje samo, in vsi dobro vemo, da taki screenshoti le redko kažejo pravo sliko igre. No, zadevo so objavili in skritizirali tudi na The Registeru, celoten uvodnik pa so ji posvetili na Glide Undergroundu.

0 komentarjev