»

ATI pripravlja svojo različico tehnologije SLI

The inquirer - Nvidia očitno ne bo več dolgo edini proizvajalec grafičnih procesorjev, ki lahko delujejo v SLI-načinu. Na CeBitu se namreč šušlja, da ATI izbranim novinarjem razkazuje svojo različico zgoraj omenjene tehnologije, vendar trenutno ni na voljo podrobejših informacij o njihovem pristopu. Rešitev kanadskega proizvajalca je zmožna glede na poročanje The Inquirerja poganjati dve različni kartici, pri čemer se hitrejša prilagodi taktu počasnejše. V demo-sistem sta zataknjena dva Radeona X850 XT PE, ampak zaenkrat še ni na voljo kakšnega benchmarka. Čaka nas torej še dolg in hud boj za hitrostno krono, ki jo trenutni drži v rokah Nvidia ...

3 komentarji

LGjeva pečka

Tom's Hardware - V svetu CD zapisovalnikov se je pojavil nov predstavnik družine LG. Ogledali so si ga na Tom's Hardware. V hitrosti zapisovalnik sicer malce zaostaja za konkurenco. 48x zapisovanje in 16x prepisovanje je seveda zadovoljivo za vse potrebe povprečnega uporabnika, a vseeno se dobi tudi že hitrejše modele. V zelo obsežnem članku boste našli vse, kar je treba vedeti o tem novem LG-jevem izdelku. Klik!

1 komentar

Najhitrejši CD zapisovalnik

Tweak Town - Zapisovanje CD medijev v vsakem domu je dandanašnje dni že nekaj povsem vsakdanjega in malo je ljudi, ki si še ne lastijo pekača oziroma CD zapisovalnika. V naslovu omenjeni naziv se trenutno drži novega LiteOnovega tlačkomata™.

Prednost pred ostalimi ni velika, saj so sposobnosti zapisovalnika lepih 52x/24x/52x, medtem ko so na drugem mestu zapisovalniki z "le" 48x/24x/48x. O "najhitrejšem" pekaču so spisali kar obsežen test na TweakTown-u. Če vam je dolga peka CDjev mukotrpna si ga le oglejte in morda celo kupite.

5 komentarjev

Neuki uporabniki

Slashdot - Za konec pa še en prispevek o malce bolj zabavni strani računalništva: kot veste je privajanje popolnega začetnika na najnovejše čudo tehnologije, ki se ji reče računalnik, lahko včasih precej mukotrpna stvar. Mukotrpna tako za začetnika, kot tudi za tistega, ki nikoli ne ve, katero pomembno datoteko mu bo računalniški vajenec po neumnosti izbrisal iz računalnika. Ravno za take novopečene računalnikarje so na tej strani obdelali tri naprave - miško, monitor in tipkovnico - ki so "prijazne" do novih uporabnikov, saj z uporabo le-teh zagotovo ne bo prišlo do sesutij sistema in podobnih nevšečnosti. KLIK![:D]

1 komentar

Ethernet : Firewire

Tweak Town - Na TweakTown-u so se vprašali, če lahko vedno bolj razširjen in hiter Firewire zamenja že malce ostareli in precej počasnejši 10/100 Ethernet.

V njihovem članku predebatirajo prednosti in slabosti Firewirea, ga preizkusijo in se vprašajo, kako je s podprtostjo v operacijskih sistemih. Kaj so glavne ugotovitve? Firewire je hitrejši, toda Windows9x ne izkoristijo vseh prednosti, preprostejša je povezava, toda na račun precej krajših kablov.


Preberite si tudi članek o Ethernetu na Slo-Techu.

0 komentarjev

Kako pohitriti svojega LiteOna?

CDR-Info - Če ste slučajno ponosni lasnik 32x ali 40x LiteOnovega pekača, je to vaš srečni dan, saj so, kot lahko vidimo na tej strani, pri CDRInfo ugotovili, da je možno s preprosto nadgraditvijo BIOSa 32x ali 40x izvedenke pridobiti 48x pečico s podporo standardu Mt Rainier. Pekač bo pekel s tehnologijo CAV (Constant Angular Velocity - stalna kotna hitrost), kar pomeni, da bo pakeč začel peči z počasnejšo hitrostjo (22,8x) ter jo skladno s približevanjem zunanjemu obodu povečeval. To je isto, kot če bi si kupili klasični 36x pekač, ki od začetka do konca plošče piše s to hitrostjo. Ste veseli? Imate dobršen razlog [:D]. Še opozorilo: to početje vam anihilira tako garancijo, kot pekač, če ne boste imeli sreče.

12 komentarjev

Teorija delovanja hladilnih reber

Tweak Town - Na TweakTown-u so si ogledali teorijo delovanja reber za hlajenje električnih naprav, ki proizvajajo toploto (procesorji [:D] ). Čisto fizikalno razložijo delovanje, materiale, dizajn, metode izdelovanja, privijačene ventilatorje ter stične površine. Svojo teorijo tudi potrdijo s kratkim testom in malce pogledajo v prihodnost. Zanimiv članek, če ste novi na tem področju, ali pa če ste stari mački, pa želite malce osvežiti znanje. Tukaj.

0 komentarjev

Test LITE-ON LTR-32123S CD-RW

Hardware Zone - Na HardwareZone.com so imeli na testu Lite-onov pekač, katerega hitrosti so 32/12/40, sposoben pa je speči tudi 99minutne prazne cedejke. Ne bom dolgovezil temveč samo povedal, kaj so ugotovili - da je le eden izmed množice 32 kratnih snemalnikov, saj s svojim snemanjem nič ne izstopa. Je pa seveda med cenejšimi, zaradi česar takoj postane privlačnejši ;) Test si preberite tukaj!!

0 komentarjev