»

Nam HP Compaq meče milo na tla?

The inquirer - Kot velik računalniški navdušenec ste si verjetno vedno želeli imeti notesnik z dokaj zmogljivo grafično kartico, ki bi vam dovoljevala da po napornem delu v vašem najbolj mučnem programu, sprostite svoje možgane s pobijanjem Quake kreatur. Zato ste si omislili HP Compaq X1000 Centrino notesnik. Ker pa ste po naravi bolj nezaupljive sorte in ker niste samo računalniški navdušenec ampak pravi računalniški freak, ste še isti dan zadevo odprli in pogledali v drobovje.

Wow ste si rekli, ko ste videli na kako majhen prostor so stlačene vse komponente. Potem pa sledi neprijetno presenečenje. Groza in krik. V računalnik so vam namesto radeon 9200 nesramneži vstavili radeon 9000.

Se vam zdi zgodba neverjetna? Ja? Kljub temu je resnična, na tej povezavi pa si lahko preberete več o tem.

7 komentarjev

Upogni me nežno

New Scientist -

Kljub temu, da nam znanstveniki že kar nekaj časa govorijo, da sta klasična tipkovnica in miška precej nerodna pripomočka za sporazumevanje z osebnim računalnikom in da bo sporazumevanje med človekom in računalnikom v prihodnosti izgledalo popolnoma drugače, se na tem področju ni veliko spremenilo. Povsem drugače pa je pri raznih miniaturnih napravicah, ki ne presegajo velikosti kreditne kartice.

Tam tipkovnica in miška zaradi zahtev po čim manjši velikosti ne prideta več v poštev. Pravzaprav so pri takih napravicah nezaželeni tudi gumbi. Zato se kar samo od sebe postavi vprašanje, kako bomo sploh upravljali s takimi napravicami. Zanimiv način upravljanja so razvili pri Sonyju in ga nameravajo uporabiti v svojih ultramajhnih napravicah, ki bodo prikazovale zemljevide za turiste, omogočale brskanje po internetu...

2 komentarja

Dlančniki bodo bolje omreženi

RV Tec - Podjetje RV Tec je naznanilo novo pridobitev pri povezovanju dlančnikov z omrežji druge in tretje generacije mobilne telefonije, brezžičnimi in drugimi omrežji. Napravica (označimo jo lahko kot adapter), Guyver imenovana bo omogočala dlačnikom z univerzalnim Palm konektorjem uporabo kartic PCMCIA tipa II. V napravi je vgrajen samostojni procesor, za upravljanje pa se uporablja proizvajalčeva aplikacija. Ker brez elektrike ne gre, uporablja izmenljivi 1000 mAh litij-polimerni baterijski vložek. Na dlančnik jo namestimo na njegovo hrbtno stran, tehta pa 120 gramov.

1 komentar

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev

Dobre izkušnje s Thermaltakeom

Tweaker's Asylum - Na Tweakers Asylum je Hawk-Eye napisal novico o zelo prijetni izkušnji s Thermaltakeom - enim izmed vodilnih proizvajalcev hladilnih reber in ventilatorjev za naše kavne mlinčke.

Avtor novice je kar nekaj časa nazaj namreč kupil BlueOrba ter ga namontiral na grafično kartico. Po nekaj časa mu je ventilator začel nagajati, saj je rožljal in slabo hladil. Zato je poslal e-mail z opisom težave na Thermaltake in upal na odgovor.
Po nekaj dneh je dobil odgovor, naj izpolni obrazec na servisnem oddelku na njihovi spletni strani. Tako je izpolnil kratek obrazec in vse skupaj poslal. Čez nekaj dni pa ga je čakal med pošto popolnoma nov BlueOrb-ov ventilator. Pisec je prav navdušen nad Thermaltakeovim potrošniškim servisom... Je možno da obstajajo tudi tako poštena podjetja?

12 komentarjev

Do nazga

Blarg Overclocking - Ne, tukaj ne gre za film. Kaj vse pripomore k dobremu hlajenju? Dober ventilator, ventilacija celotnega ohišja, celo barva hladilnika (ne, ne zmišljujem si),... in seveda dober stik med hladilnimi rebri in procesorjem/čipom.
Ta stik izboljšamo s termalno pasto, ali, še bolj učinkovoto, z brušenjem hladilnih reber! Hladilna rebra niso nikoli popolnoma ravna, zato se mi, navdušeni Navijači, večkrat spravimo brusiti le-te. Kako, pa izveste tukaj.

5 komentarjev