»

GeForce GTS 250 nizkega profila

Expreview.com - Sparkle je s svojo najnovejšo grafično kartico, nizkoprofilno GeForce GTS 250 (ki je pravzaprav preimenovana GeForce 9800 GT... Ki je pravzaprav preimenovana GeForce 8800 GT), osrečil vse lastnike nizkih HTPC ohišij, ki si vseeno želijo dobršno mero grafične moči. Na dobrih 5 cm široko tiskano vezje so poleg grafičnega čipa uspeli stlačiti še 512 MB oz. 1 GB pomnilnika, ki v prvem primeru teče pri 1800 MHz, v drugem pa pri 1600 MHz. V obeh primerih se pomnilnik hrani prek 256-bitnega pomnilniškega vodila, G92 jedro pa teče pri 600 MHz oz. 1500 MHz, ko govorimo o senčilnikih. Za hladilnik praktično ni druge izbire, kot da zasede dve razširitveni reži. Nekoliko so oskubljene tudi možnosti priklapljanja monitorjev, saj je...

78 komentarjev

Pregrevanje GeForceFX 5800

PC Ekspert - GeForceFX -- paradni konj nVidie ima očitno težave. Na spletni strani PC Ekspert so našli način, kako preprosto uničiti grafično kartico vredno preko 100 tisočakov, pa se je še dotakniti ni potrebno. Vse kar morate storiti je to, da naložite ohranjevalnik zaslona Matrix Reloaded ali DiveVisions. Hladilnik začne zares zelo ropotati a po eni minuti nastane smrtna tišina, ki naznanja začetek konca grafikulje. Vzrok naj bi bil temperaturni senzor, ki se izklopi po eni minuti. Imamo pa tudi temo v forumu: Pečeni GeforceFX!!!

4 komentarji

GeForceFX

GzeasY - Na strani GzeasY, ki je - vsaj tako se mi zdi - korejska, so testirali GeForceFX 5800 Ultra (500/1000 MHz - GPU/RAM). Za nas, ki ne znamo korejsko (če članek želite prebrati vprezite kakšen on-line prevajalnik) so zanimive predvsem slikice in rezultati 3DMarka2003. Obnesel se je proti pričakovanjem, saj so rezultati le malo višji od tistih z Radeonom 9700Pro.

Testirali so ga v več igrah in testnih programih, tako da si slikice le oglejte. Zanimiva je tudi lastnost gonilnikov, v katerih piše trenutna temperatura procesorja in pomnilnika (vsaj mislim, da tudi pomnilnika, saj so tudi gonilniki v pisankah.) Skratka, oglejte si vsaj slike, čeprav je članek že od 14.2.. Hvala Clementu, za povezavo!

vir: GzeasY

vir: GzeasY

11 komentarjev

Predavanje od Voodoo do GeForceFX

Kiberpipa - Se mi zdi čudno, da še nihče ni opazil, no pa objavljam zdajle:
Sergio (master Bwana) bo imel ta četrtek ob 19.00 v Kiberpipi predavanje z naslovom: Od Voodoo do GeForceFx

O čem bo tekla beseda je razložil takole: "Se spomnite časov, ko smo vsi veseli igrali Prince of Persia na 286ki, na grafični kartici, ki je podpirala samo monokromatsko prikazovanje slike? Ti časi so davno mimo, saj lahko to igrico danes igrate že na malo boljših mobilnih aparatusih. Že leta uživamo izjemno pospešen razvoj aplikacij, ki izkoriščajo huronsko moč grafičnih kartic, ki znajo izrisati sliko v trodimenzionalnem načinu. Kdo je 3dfx, zakaj je prav to podjetje začelo z trodimenzionalnim pospeševanjem za igričarje, kako je 3dfx pokopal samega sebe, kaj je nVidia, ter zakaj ji v zelje hodi ATi, kdo je Matrox ter SiS. Kako so se razvijale grafične kartice čez leta ter kaj je tako fascinantnega na vsem skupaj? Kaj je FSAA, AA, Pixel Shader ter Vertex Shader?"...

22 komentarjev

Kupite GeforceFX -- brez grafikulje v paketu

BFG Technologies - Izgleda, da se res že bliža tisti tako dolgo pričakovani dan izida nVidiine družine kartic GeforceFX. O njenih specifikacijah smo pisali res že na dolgo in široko, tako da se tu ne kanim ustavljati. Prav tako se ne nameravam delati norca iz nVidiine filozofije izdajanja kartic na šest mesecev, kar je v resnici že tretjič zapored raztegnjeno na eno leto [:D].

Kakorkoli že, eno od podjetij, ki bo GeforceFX kartice prodajalo, je tudi BFGTech, kjer so za zagotovitev prodaje začeli tržiti "pre-sell" paket, v katerem dejansko še ni grafične kartice. Za predvideno ceno štiristotih dolarjev boste v paketu dobili kup promocijskega materiala, kartice s popusti pri nakupu komponent ter računalniške igrice. Poteza je po mojem mnenju zvita, saj si bodo tako BFGTecherji zagotovili določeno število vnaprej prodanih kartic, je pa res, da kupec založi 400 dolarjev za -- polno slame v žaklju, medtem ko se maček dejansko sprehaja po Santa Clari. Klik!...

1 komentar

Kaj za vraga pomeni DDR-II?

Lost Circuits -

Vam zgornje vprašanje deluje nekoliko znano. Da, računalniški uporabniki so nenehno obkroženi z goro kratic tehnologij, za katere sploh ne vedo kaj predstavljajo, kaj šele da bi vedeli katere prednosti omogoča kakšna tehnologija. In DDR-II je zagotovo taka. Vsi pričakujemo dvokratno povišanje hitrosti, nihče pa se ne vpraša na račun česa? Je DDR-II torej res dvakrat hitrejši od navadnega DDR ter štirikrat hitrejši od SDR? Zakaj potem takšno ime?

No, na vsa ta vprašanja so se odločili odgovoriti na LostCircuits, kjer so spisali članek, ki se sicer ukvarja z različnimi vrstami računalniškega pomnilnika, prednost pa nedvomno daje DDR-II. Če vas torej zanima, čemu so DDR-II poimenovali tako, kot so ga, utegne biti ta članek izvrstno branje za vas.

5 komentarjev

Sparkle GeforceFX

Digit Life - Proizvajalec GeForce kartic - tajvanski Sparkle - je objavil, da bo ob koncu januarja 2003 začel prodajati GeForceFX, drugače imenovani kot GeForceFX 5800 in 5800 Ultra. Grafični procesor 5800 Ultra različice bo predvidoma tiktakal s 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik delal kar na enem gigahertzu [8-O]. Uporabljal bo seveda tudi DDR-II. Pa cena? Okoli 500 do 600 evrov. Še povezava.



Ostale slike dobite tukaj.

10 komentarjev