»

Novice Mozillovih

Mozillazine - Danes se je nabralo kar precej novosti o Mozilli in njenih sorodnikih, ki smo jih zbrali v eni novici. Pa pojdimo lepo po vrsti.

Izšla je Mozilla 1.7.6, najnovejša različica poslednje Mozilline veje, ki odpravlja napake, ne prinaša pa novih zmogljivosti. Odpravljenih je nekaj varnostnih lukenj, prav tako pa je Mozilla stabilnejša in manj hroščasta kot kadarkoli prej.

Izšel je tudi nov Thunderbird, in sicer različica 1.0.2, saj so 1.0.1 kar izpustili. Tudi ta različica odpravlja varnostne pomanjkljivosti in jo lahko uporabite namesto aspirina ali lekadola, če sta vam slednja lajšala glavobolečine ob sesutjih prejšnje različice (saj ne da bi bila tako pogosta, ampak sliši se dobro).

In še malo o brskalnikih: Firefox je presegel 6 odstotkov "tržnega" deleža, torej je na dobri poti, da do konca leta preseže obljubljenih 10 odstotkov. Uporabniki Mozillinega brskalnika za Mac OS X, Camina, pa so dobili posebno spletno stran, ki služi podpori uporabnikom.

Ali niso nekje nedavno...

15 komentarjev

Uničen Duron koristno uporabljen

Overclockers Australia - Pri navijanju procesorja ali natikanju hladilnika nanj, včasih ne gre vse po načrtu. Rezultat ponesrečenega načrta pa se odraža v uničenemu procesorju. Ne preostane nam drugega, kot da procesor zaženemo v smeti ... Konec zgodbe. No, obstaja tudi drugačna rešitev. Uničen procesor lahko še vedno koristno uporabimo. Če ste "ponosni" lastnik uničenega Durona/Thunderbirda/drugega procesorja in ne veste za kaj bi ga uporabili, potem si preberite to zgodbico, ki jo je napisal nesrečni lastnik uničenega Durona. Zgodba pa govori o tem, kako je tip uničen procesor uporabil kot obesek za ključe. Vsaj nekaj.

5 komentarjev