»

Tetris

Slo-Tech - Verjetno je večina slo-techerjev premlada, da bi lahko rekla, da je bil Tetris igra vaše mladosti, a vseeno...

Da ne bom zgubljal besed: tale tip je naredil AI igralca tetrisa... Skratka, kamera snema zaslon, nato računalnik analizira sliko zaslona, ugotovi kakšen lik je prikazan in kakšna je situacija na dnu ter v tipkovnico pošlje kode tipk, ki bi se morale odigrat, da se lik premakne tja kamor umetna inteligenca misli, da bi bilo dobro.

To pa je hack in pol.

18 komentarjev

Optimizacija računala

Tweak Town - Ko računalo kupimo nam popolnoma zadošča, a že po nekaj mesecih uporabe ugotovimo, da računalo ne zmore več poganjati najnovejših igric in vedno bolj zahtevnih grafičnih programov. O tem, kako računalnik pripravite k čimboljšemu delovanju so se razgovorili na Tweak Town-u. Omenili so večini Slo-Techerjev poznano navijanje procesorja ter optimizacijo BIOSa. Poleg tega pa je v članku kar precej govora o optimizaciji operacisjkega sistema in namestitvi gonilnikov. V besedilo je vpleteno kar nekaj zanimivih povezav, ki vam bodo morda zelo koristile. Če vaš računalnik ni to, kar ste mislili, da bo, si članek oglejte.

1 komentar

BenQ H200 LCD

Hardware Zone - Na Hardware Zone so si ogledali nov ekran podjetja BenQ. Model z imenom H200 meri kar 20.1 cole (v diagonalo 51 cm), kar je veliko za LCD primerek. Monitor je lepo oblikovan in bi se prav lepo podal v kakšno pisarno. Ima vgrajene zvočnike, kar je sicer za večino Slo-Techerjev negativna stran izdelka, a so za nezahtevne uporabnike vgrajeni zvočniki več kot dobrodošli. Dobil je 4.5 točk od 5, po čemer lahko sklepamo, da je članek vreden ogleda.

5 komentarjev

NEC predstavil 30 palčni LCD zaslon

Extremetech - Kot so zapisali na Extremetech, je NEC predstavil svoj največji LCD zaslon (v segmentu zaslonov za osebne računalnike). Le-ta meri v diagonali 30 palcev, diagonala vidne slike pa znaša ker 29.5 palca. NECov LCD3000 ima 25-milisekundno osveževanje pike in deluje pri nazivni ločljivosti 1280x768pik. LCD3000 naj bi prišel v prodajo do konca leta. Še približna cena: 4300 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Integrirno čudo™

X-Bit Labs - Veste kaj je Samba? Program, ki omgoča, da se Linux in Windows razumejo na mreži, porečete? Hja, med drugim ...

Eno drugo Sambo pa so si ogledali na X-Bit Labs. Gre za stvar, ki jo ne znam poimenovati drugače kot čudo™. Ultra majhno ohišje, natlačeno z vsem računalniškim drobovjem, lepo oblikovano in, kar je najpomembnejše, ki zasede malo prostora, se imenuje Samba(SM)-1845. Z njo so spojili 2.4 gigaherčnega Pentiuma 4, 3D Mark pa je navrgel vsega 1500 točk. Strojček, primeren za pisarniška opravila, pač. Klik!

4 komentarji

LCD zaslonček

IceVulcano - Si želite, da bi bili vedno na tekočem s podatki o vašem računalu, kot so temperatura procesorja ali pa katera pesem se predvaja v Winampu. Mogoče bi pa radi, da se vam na zaslončku prikazuje kaj drugega? Na IceVulcano smo spisali članek o LCD zaslončku, ki ga lahko priklopimo na naše računalo kar preko LPT porta in ga skonfiguriramo preko enostavnega programčka. Članek si preberite tukaj.[8-)]

3 komentarji

Test LCD zaslona

Modfactor - Testi monitorjev sicer niso tako popularni, kot na primer testi procesorjev, saj imajo vsake oči "svojega malarja", a vendar ... Na ModFactor so ™ vrgli na Samsungovega 17'' paličnega LCDja, imenovanega SyncMaster 172T. Preverili so vse, kar se monitorju praktično da stestirati ter se na široki razpisali o njegovih tehničnih karakteristikah. Če imate kaj odvečnega časa, klik!

1 komentar

Prvih 30 let

vir: Intel
Slashdot - Ta teden mineva 30 let od izida prvega mikroprocesorja na svetu -Intel 4004. Prvi štirje biti na poti v prihodnost, še preden se je večina slo-techerjev sploh rodila... Ja ja, računalniki imajo tudi zgodovino, ne le prihodnosti. Bo treba enkrat organizirat eno razstavo starih računalnikov... Evo, še slikca:

11 komentarjev