»

Penitum4 z dvokanalnim DDR

Tweak Town - Da, časi dvokanalnega DDR pomnilnika niso več tako zelo oddaljeni. Prav nasprotno. Dvokanalni DDR trka na vrata. Dobesedno. Danes so si namreč na TweakTown ogledali kako se obnese Penitum4 s to vrsto pomnilnika. Uporabili so novo Intelovo čipovje, kodno poimenovano Granite Bay, uradno pa E7205. Tokrat so ga posadili na Gigabytovo 8INXP osnovno ploščo. In kaj so ugotovili? Na papirju izgleda dvokanalni DDR fantastično, zagotovo pa lahko rečemo, da je z RDRAMom resnično konec. Slava mu!

6 komentarjev

Test AthlonaXP

AMD World - Ah, spet je nedeljski večer, na internetu zatišje, skratka novic ni. In prisiljeni boste prebirati teste in še enkrat test nove opreme. [:P]

Na AMD World so si v petek ogledali najmočnejši dostopen AMDjev namizni procesor, ki nosi oznako AthlonXP 2700+. Sparili so ga skupaj z Gigabytovo 7VAXP ploščo ter ga primerjali z Intelovim Penitumom4 pri 2.53GHz. Rezultati? Izenačeni, tako da bo glavno vlogo pri večini uporabnikov igrala cena, ki pa je na strani ... Klik!

1 komentar

Asus ali Gigabyte?

Slo-Tech - Kupujete novo osnovno ploščo? Se tudi vi ne morete odločiti, kateremu proizvajalcu bi zaupali vodilno vlogo v vašem računalniku? Za vse lastnike Penitumov4, ki se ubadate s podobnim vprašanjem, so poskrbeli na TweakTown, kjer so danes objavili test dveh matičnih plošč na enakem čipovju. Tokrat so preizkusili Asus P4PE ter Gigabyte 8PE667. Obe plošči temeljita na i845PE, novi Intelovi pogruntavščini, tako da lahko povsem objektivno primerjamo hitrost ter stabilnost obeh plošč. Klik!

Powahh [:D]

1 komentar

Matičnim ploščam nikoli konca

več strani - Tako, za konec tehle popoldanskih novic vas razveselim še z ... uganili ste, testoma dveh matičnih plošč [:D].

Na IzgubljenihVezjih™ so si ogledali Soyovo umetnijo na KT400 čipovju, namenjeno Athlonom ter novim serijam grafičnih kartic s podporo AGP 8x. No, na Overclocker's Club pa so pod drobnogled vzeli ploščo na istem čipovju konkurenčnega proizvajalca, to je Asus A7V8X, o kateri so že bile novice. V kolikor vas torej mika nova plošča za vašega Athlončka ter se ne morete odločiti, odklikajte na teste.

0 komentarjev

Vse o i845PE ter i845GE

AnandTech - Na Anandtechu so spisali članek, ki govori o danes predstavljenih čipsetih podjetja Intel, i845PE ter i845GE z grafično enoto. Članek vam na kratko predstavi osnovne značilnosti in lastnosti vsakega veznega nabora, sledijo testi treh plošč na teh čipovjih (Gigabyte, Asus, Albatron), navijaški potencial ... Članek obsega, reci in piši, petindvajset strani, kar zagotovo priča o njegovi kompleksnosti in širini zajetih stvari. Obvezni klik!



Dodatek: Poleg že omenjenega testa Asuske, so se na internetu pojavili še drugi testi matičnih plošč na tem naboru:

  • Intel 845GEBV2 na i845GE
  • Asus P4GE-V na i845GE
  • Gigabyte GA-8PE667 na i845PE
  • 0 komentarjev

    KT 400 prihaja @ polna hitrost?

    The inquirer - Že zdavnaj napovedani KT 400 čipset očitno končno prihaja. Via ga sicer uradno še ni predstavila, vendar pa bi lahko na njegov izid sklepali iz današnje izjave znanega proizvajalca matičnih plošč DFI-ja, ki je napovedal prihod dveh matičnih plošč, ki bosta vsebovali to čipovje in sicer bosta modela nosila oznaki AD77 Infinity in AD77 Pro.
    Obe plošči bosta podpirali Serial ATA, AGP 8X, DDR 400 pa uradno ne bo podprt, vendar bodo plošče v navezi z njim menda vseeno delovale. Prav tako pa je prvo KT 400 ploščo pred časom predstavil tudi Gigabyte. Več o tem si preberite tu

    0 komentarjev

    DDR ali ne?

    FullOn3D - Za zdaj ne. Vsaj pri Pentiumih 3 ne. Zakaj, porečete? FullOn3D je naredil primerjalni test dveh DDR osnovnih plošč: Shuttle 32 DDR/SDR ter Gigabyte 6RX. Zakaj da se ne splača še vgradnja DDRja? Saj nič ne rečem, tehnologija je zelo impresivna, ter bo zares zacvetela potem. Še posebej, če se bodo uresničile Micronove grožnje, da bo izenačil cene 133 ter 266 MHz RAM modulov. To bi dobesedno šokiralo računalniški trg. Če vas zanima test teh osnovnih plošč, si ga le oglejte. Obetata zagotovo veliko.

    0 komentarjev