»

Veliki test hladilnikov Spire

X-Bit Labs - V tej poletni vročini morate kvalitetno hlajenje vsekakor privoščiti tudi svojemu glavnemu procesorju. Mnogo izdelkov za ta namen z ugodnim razmerjem zmogljivost/cena na trgu ponuja kitajsko podjetje Spire. Strokovnjaki na x-Bit Labs so podrobneje analizirali štiri njihove izdelke: DiamondCool, VertiCool ter Fourier III in IV. Posvetili so se tako glavnemu efektu (hlajenje) kot neželenim stranskim učinkom (hrup) in prišli do zaključka, da hladilniki niso prav nič posebnega, tako da jim zapriseženi overclockerji ne bodo nudili preveč pozornosti. Kljub temu pa vročičnežem s plitvejšimi žepi branje ne bo škodilo.

Izvorni test.

2 komentarja

Namesto prevzema partnerstvo

DigiTimes - Iz Intelovega prevzema nVidie, o katerem smo poročali ne bo nič, bosta pa zato podjetji sklenili strateško partnerstvo. Intel, ki si lasti osem do deset odstotkov nVidiinih delnic želi s tem okrepiti svoj položaj na trgu grafičnih kartic, nVidia pa naj bi po sklenitvi partnerstva znižala delež izdelanih veznih naborov za AMD-jeve procesorje. Kot je znano je AMD nedavno prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI, kar je eden izmed vzrokov za zbliževanje Intela in nVidie.

Več na DigiTimes-u.

13 komentarjev

ForceWare je tu

Nvidia - Danes je nVidia med ljudi izvrgla združene "gonilnike" ForceWare za svoja čipovja, oziroma bolje rečeno navijalsko orodje za matične plošče z njihovimi čipovji. Vsi tisti, ki imate enega izmed naslednjih naštetih čipovij (nForce2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 ter nForce3 150) in je v vas vsaj malo navijalca oziroma "tweakerja" si ta 5 MB velik paket po hitrem postopku " dolpotegnite". Kaj boste lahko počeli? Veliko nastavitev iz BIOSa je prenešenih direktno v Windows okolje in ponovni zagon ni potreben, opazujte temperature in podobno. Dolpoteg!

Za novico se zahvaljujem članu moi.

27 komentarjev

nVIDIA nForce2

Velika zmagovalka :)

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Na strani NordicHardware so si pogledali kar pet matičnih plošč, osnovanih na nVIDIA nForce2 čipovju. Testirali so Abitovi NF7-S v1.0 in v1.2, Asusovo A7N8X, K7N2G-L podjetja MSI ter Soltekovo SL-75FRN-L. Pri vseh ploščah so si pogledali njihove specifikacije, ceno ter BIOS in jih preizkusili, kako se obnesejo v navijanju, na koncu pa so jih na podlagi različnih testov še primerjali med seboj. Vse mamaplate, razen Soltekove, so si prislužile oceno nad 8 točk od desetih, končna zmagovalka pa je Abitova NF7-S 1.2 s, ki si je prislužila slabih 9 točk. Članek, ki obsega 23 strani, si le poglejte, saj je več kot zanimiv.

1 komentar

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

Nova čipovja prihodnji mesec

DigiTimes - Svetovna izdelovalca čipovji za procesorje, tajvansko podjetje VIA ter SiS nameravata v svoji tržni borbi že prihodnji mesec izdati nova čipovja.

Za Penitume4 ima VIA pripravljene P4X600, P4M266A ter P4M400, ki bodo tako prva čipovja s podporo dvokanalnemu DDR pomnilniku. SiSov odgovor na omenjene nabore bo SiS655, ki bo prav tako podpiral dvokanalni DDR. Tudi na trgu AMDjevih K7 procesorjev se nam obetajo nova čipovja, zlasti po AMDjevem odlogu izdaje naslednje generacije procesorjev - K8. VIA nam bo ponudila KT400A čipovje, SiS pa nas bo razveselil s SiS746FX naborom.

O datumih in dobavljivosti še ni podatkov, govori se le, da bodo čipovja na voljo še pred božičem. Klik!

0 komentarjev

nVidia s 35% deležem

DigiTimes - Danes je nVidia objavila, da ima po dveh letih naporov ter prizadevanj končno 35% tržni delež na OEM trgu AMDjevih K7 procesorjev. Pravijo še, da si bodo svoj položaj še utrdili, predvsem z izboljšanjem razmerja zmogljivost/cena ter nForce2 čipovjem. Prav tako pa naj bi naslednje leto predstavili čipovje za notesnike namenjeno Athlonom, s čimer bi njihove izdelke kupilo ter uporabljajo še več ljudi. Klik!

0 komentarjev