»

Nov način identifikacije ljudi

Slo-Tech - Ob vse boljših spambotih, ki vedno lažje prepoznajo kodo, skrito v sliki, je Oli razmišljal izven okvirjev in se spomnil novega načina, kako ločiti ljudi od skupkov kode. Njegov KittenAuth uporabniku pokaže polje devetih slikic precej srčkanih živalic, na uporabniku pa je, da izbere tri mucke in tako dokaže, da je iz mesa in krvi.

Tak način 'preizkusa človeškosti' ima pred klasičnim kar nekaj prednosti. Ena od njih je ta, da uporabnikom ne bo več treba razmišljati, ali je neka krivulja L ali pa samo zelo zmečkaj I, druga pa seveda ta, da je za programe prepoznavanje vsebine slik še vedno izredno težko, nenazadnje pa se lahko zaradi 84 možnih kombinacij tudi precej hitro ugotovi, ali po slikicah klika človek ali skupek kode.

47 komentarjev

DU meter ima konkurenco

Slo-Tech - No, ne čisto dobesedno, je pa vseeno hvalespeva vredno. Za kaj gre? KKSjevci so za vse internetne bandite izdelali programčič "Online Speed Meter", ki je zelo enostaven za uporabo, pod kožo pa ga ni niti za 100 KB. Kar pa je najpomebneje in tudi pohvalno -- skupek kode je popolnoma brezplačen. Namestitev je otročje lahka, uporaba pa kar otročje lahka. Zatorej, kar sem za več informacij, oziroma točno sem za vunpoteg!

11 komentarjev

Tudi Slovenci znamo...

Slo-Tech - ...delati igre, takšne in drugačne. Ni jih nastalo veliko takšnih, ki bi bile naše gore list, zato smo lahko še toliko bolj veseli, če katera sploh uzre luč sveta. Kakršna koli že. Tale tukaj spada v zvrst arkadnih iger, registracija pa znaša 18 zelencev. So jo pa za Slovence precej znižali, kar je pohvalno. Sicer na točno 1.111 slovenskih sitov. Komur je torej ta zvrst všeč, brž podpret slovensko igračarsko sceno! :D Preizkusni vunpoteg, porečete? Klik!

3 komentarji