»

Prvi računalnik, ki je navit za 100%

Overclockers.com.au - Fantom pri overclockers.com.au je uspelo naviti prvi računalnik za 100%. Uporabili so celerona 466, ki so ga navili na občudovanja vrednih 933MHz. Seveda so za to morali uporabiti zelo ekstremno hlajenje. Mislim, da so ostale besede odveč, saj slike povejo več. Zato je najbolje, da si vse ogledate tukaj. Še več slik pa boste dobili tule. Tu se vam odpreta dve okni. Eno večje in eno manjše. Slike in informacije boste dobili v manjšem.

10 komentarjev

Evergreen Technologies Performa III 850

GideonTech - Kaj sploh je Performa III 850? Performa je slot kartica s Pentium 3 procesorjem na 850 MHz, ki jo vtaknemo v režo slot 1 na matični plošči. Pač porečete, Pentium 3 na 850 MHz v slot 1 izvedbi. Vendar zakaj v slot 1 izvedbi? Ravno v tem tiči ves čar procesorja. Performa ni namenjena sistemom, ki "prebavijo" Pentium 3 procesorje, ampak sistemom (beri: matičnim ploščam), ki zmorejo sprejeti največ Pentium 2 procesorje. Performa je torej nekakšna nadgradnja, ki obide vse omejitve matične plošče. Stvarco proizvaja Evergreen Technologies, ki je bilo znano po svojih 486 - Pentium nadgradnjah (na misel mi trenutno pride še Kingston, ki je naredil 486 - K5 90 nadgradnjo), sedaj pa se preizkuša s svojimi P2 - P3 nadgradnjami. Ampak, da bi Pentium 3 deloval na matični plošči, ki podpira največ Pentium 2 procesorje? Vse skupaj izgleda kar malce preveč lepo da bi bilo res. Če ste tako razmišljali, potem niste veliko zgrešili. Performa 850 je precej nestabilna rešitev, ki ne zmore opravljati...

0 komentarjev

TBird 1333@2173MHz

Jaz - Japonci did it again! se bo verjetno zadrla večina, ko si bo ogledala to povezavo. Gre namreč za še en dosežek znanega Bunnyevega overclockerskega workshopa, ki meji na neverjetno: 1.33GHz TBirda je norem Japončku (verjetno ga prijatelji kličejo Sub-Zero) uspelo naviti na 2137MHz, s čimer je preskočil kar nekaj mesecev razvoja procesorjev. Ni kaj, tip je mojster in resnično si morate ogledati rezultate, ki jih doseže ta monstruozni računalnik, da o superiornem "Pro Dual Liquid Notrogen" hlajenju niti ne govorim! Thnx, Jespren.

Ob tej priložnosti pa bi rad odprl polemiko o vprašljivosti teh rezultatov. Klemen mi je namreč pred nekaj časa poslal...

4 komentarji

O modri nalepki

Overclockers.com.au - Orbi vseh vrst, ter najbrž tudi drugi aftermarket hladilniki, imajo nekakšno zaščito za spodnji strani, torej na kontaktni strani s procesorjem. Ta "modra nalepka" efektivno pripomore k temu, da vsakršni udarci med prenašanjem ne spraskajo kontaktne strani, zatorej je hlajenje tolikšenj boljše. Ampak, ZA BOGA MILEGA, ko dajate Orba na procesor, JO ODSTRANITE! Na Overclockers.com.au se je našel eden tistih genijev, ki je ni. Rezultat? Oglejte si sami.

5 komentarjev

Prvi test Titan Majesty Twins hladilnika

Overclockers Australia - Na Overclockers.com.au so objavili ekskluzivni premierni test (to se pa lepo sliši [;)]) Titanovega Twins kulerja. Če se še spomnite, gre za tisto čudno dvoventilatorsko zadevo za SocketA procesorje. O zadevi smo nemalo razpravljali tudi na Slo-Techu in sedaj je ugibanj končno konec. Preprosto povedano je zadeva zanič! Vem, da sem vam sedaj pokvaril užitek v branju testa, ampak danes sem pač take volje (beri spodnjo novico...) [>:D]. Najbolje je, da kar ostanete pri žafransko dragih SuperOrbih!

6 komentarjev

Thermaltakov Twin Cooler

Overclockers.com.au - Slikice novega super-skrivnega Thermaltakovega/Titanovega Twin Coolerja smo na Slo-Techu objavili že nekaj časa nazaj, sedaj pa so jih dobili tudi drugje po svetu. Na Overclockers.com.au so takoj sestavili predogled tega hladilnika, v katerem pa ni ničesar drugega, kot tri slikice. To je povsem razumljivo, saj še ni nobenih dodatnih informacij o tem SocketA procesorjem namenjenem čudesu, razen tega, da bo uporabljalo dva 50mm ventilatorja pri 3200rpm in da naj bi bila neslišna.

14 komentarjev