»

9600 PRO versus 9500 PRO

9600pro(zelen)in 9500pro(rdeč)

FiringSquad - 17.4. smo spisali novico o testih grafične kartice 9600 PRO, ki temelji na Rv350 grafičnem čipu. Skupni imenovalec teh testov je bil, da je počasnejša od 9500 PRO, ki je grajena na grafičnem čipu R300. Malo kasneje pa so na HardOCP izdali test, kako se 9600 PRO sploh navija. Zaključek tega testa je seveda sledil: 9600 PRO ima velik overclockerski potencial -- seveda pa je velika večina pričakovala enakovreden test, kjer bi DolžinoRazkazala™ v medsebojnem...

6 komentarjev

Radeon 9500 Pro se na ogled postavi

Tweak Town -

Na TweakTown so si ogledali že precéj dobro znano kartico Radeon 9500 Pro, o kateri se je celó govorilo, da naj bi bila ena izmed boljših kartic za domač žep. Poceni in zmogljiva. Ugodna, skratka. Pa je res?

Kartica stane slabih 180 dolarjev, kar je nekako v rangu GeForce4 Ti4200. TweakTownovci so bili navdušeni nad gonilniki, 128 MB pomnilnika ter kvalitetnim digital - CRT pretvornikom, razočarala pa je omejena overclockabilnost. A že nenavita kartica je prava zverina, saj so z Athlonom 1870 dosegli prek 11.000 3D Markov. To pa ni od muh, kajne?

10 komentarjev

Radeon 9500 Pro

HardOCP - Sicer smo pred kratkim na Slo-Techu že imeli test grafičnih kartic, za katerega se je naš bwana Sergio pošteno namučil ([:P]), a vendarle ... Na [H]ardOCP so včeraj stestirali ATI-jevega najnovejšega Radeona, različico 9500 Pro. Različica Pro se od svojega ne-Pro bratca razlikuje samo po številu cevovodov (štiri proti osem), medtem ko je njun takt enak. V kolikor vas mika nova grafična kartica, klik!

3 komentarji

Radeon 9500

Tom's Hardware - Napredek grafičnih kartic je v zadnjem času gromozanski. V roku enega leta smo videli vse od "ubogega" GeForca 2 pa do kralja današnjih grafičnih prikazovalnikov - ATI Radeona 9700 Pro (kateremu bo krona kmalu spet odvzeta z novimi izdelki). ATI je pred kratkim na trg poslal še kartico srednjega cenovnega razreda - Radeona 9500 Pro - in prav o njem so govorili na Tomovi trdnini. Ima zelo podobne lastnost konkurenčnemu GeForce4 Ti4200 in tako so bili rezultati med karticama skoraj izenačeni, a ATIjevka je vseeno imela rahlo prednost. Klik!

2 komentarja

Prerojeni ATI Radeon 9500 Pro

AnandTech - Kot je že kar nekaj časa v navadi v računalniški industriji, se novi izdelki predstavljajo tudi po več mesecev pred njihovo dejansko dobavljivostjo v trgovinah. ATI tu ni nobena izjema, saj za Radeona 9500 Pro vemo že kar nekaj časa, vendar pa šele sedaj dejansko prihaja na prodajne police. Če ste komaj čakali nanj, je to vsekakor dobra novica, a počakajte, to še ni vse: ATI ima za vas pripravljeno še eno zelo prijetno presenečenje.

Kot kaže so se pri kanadskem proizvajalcu grafičnih kartic odločili, da bodo iz njihovega Radeona 9500 Pro iztisnili še nekaj več hitrosti, da bo lahko uspešnejše konkuriral GeForce4 družini kartic (in morda celo svojemu bratu 9700?). Kot so ugotovili na AnandTech-u, so pri ATI-ju izdelali optimizirano vezje za 128-bitni spominski vmesnik, mu omogočili namestitev celotnih 128 MB spomina ter zamenjali Samsungove pomnilniške čipe za Hynixove. Prvi testni primerki so bili namreč posajeni kar na čipovje močnejšega 9700 Pro in so imeli le 64 MB pomnilnika....

12 komentarjev

Test Radeona 9500 Pro!

več strani - ATI Radeon 9500 Pro je dolgo napovedovana kartica. Danes je prišlo končno dovolj daleč. Na AnandTechu so namreč dobili omenjeno kartico na test, ki so ga seveda z veseljem opravili ter zadevo dokumentirali na kar osemnajstih straneh. Vse te strani vam ponujajo, še posebej v primeru, da vam je dolgčas, veliko zanimivega branja tako, da kar na delo!

Dodatek (18:26): Radeona 9500 Pro so si prav tako ogledali na HardOCP.

23 komentarjev

ATI Radeon 8800

Tweak3D - Na sejmu so predstavili tudi ATI Radeon 8800. To pa zato, ker ima ATI velike probleme z Radonom 8500. V preizkušnjo je namreč Radeon-a 8500 poslal stricu Tomu in AnandTechu. Oba sta rekla, da je kartica nestabilna in da naj ATI še nekaj časa dela na njej. ATI je očitno njun nasvet vzel resno (za razliko od Intela, ki ni hotel slišati nič o problemih svojega P3) in na IDF raje poslal Radeona 8800. Na žalost ne piše nič o tem, kako se je Radeon 8800 obnese.
Opozorilo vsem, ki ste nameravali kupiti Radeona 8500 med prvimi. Ne kupitega. Vsaj med prvimi ne! S kartico je nakaj očitno narobe, če dve priznani strani kot sta AnandTech in Tom's hardwere rečeta, da ne tiktaka ravno prav. Če je pa še sam ATI ne želi pokazati na sejmu si lahko predstavljate, da morajo še veliko popraviti. Kartica bi naj imela probleme s kompatibilnostjo. Ni znano če vse serije ali samo tist prve. Vseeno počakajte malo, da se dim razkadi in kupujte potem......

1 komentar