»

Novosti na področju računalniških mišk

Microsoft Habu

Slo-Tech - Microsoft in Razer sta predstavila prvi sad sodelovanja, računalniško miško z imenom Habu, z ločljivostjo 2,000 DPI. Po besedah pristojnih, gre za prvi izdelek iz nove generacije t.i. High-End računalniške periferije.

Genius je predstavil igračarsko miško Navigator 535 Agama, posebnost katere je pet prednastavljivih programov delovanja, kar omogoča enostavno menjavo med različnimi nastavitvami.

Logitech bo s...

97 komentarjev

Odslej tudi miške za ljudi s tremorjem

IBM - Ste kdaj pomislili kako lahko delajo z računalniki tisti, ki so poškodovani ali imajo kakšno bolezen? Niste? Tremor prizadane predvsem roke, ki se nekontrolirano tresejo. In kako lahko potem ljudje s to boleznijo upravljajo z miško? Ne morejo. Zato je IBM odkril poseben pripomoček za veliko lažje delo z miško, imenovan Assistive Mouse Adapter.

Assistive Mouse Adapter ne bo potreboval nikakršne programske opreme, tako da deluje na vsakem operacijskem sistmu brez problema. Stane 107 ameriških dolarjev. Več lahko najdete tukaj.

8 komentarjev

Leteča miš

Slo-Tech -

Ne ravno dobesedno. Podjetje Gyration, Inc. (ki na svoji strani zadevico že na veliko oglašuje) je dalo na trg novo vrsto hišnega glodalca - računalniške miške, ki uboga naše želje tudi brez podlage. Ah, nič novega, porečete, toda ta miš ne potrebuje nikakršne podlage - držimo jo v roki in vodimo po zraku, kot so na CNN slikovito opisali - kot bi lovili muhe v počasnem posnetku.

Novi gizmo ima vse priljubljene dodatke ki smo jih navajeni pri "običajnih" miših - levi in desni gumb ter kolešček. Tudi baterij nam ne bo poterbno kupovati pravijo, saj glodalec nosi s seboj NiMH baterije za ponovno polnjenje.

Približna cena čez lužo znaša $79.99.

Če si boste privoščili miško v rangu 20.000 SIT, kar pogumno, na Slo-Techu pa pričakujemo test...

11 komentarjev

Test OEM Pentium4 sistema

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so vzeli pod drobnogled nekaj, kar na raznih hardverskih straneh ne vidimo prav pogosto: enega izmed OEM sistemov, ki nas ponavadi napadajo iz reklam v raznih revijah. Zanimanje Dr. Toma je spodbudil predvsem en model, Dellov Dimension 8100, ki se trenutno na veliko oglašuje v nemških revijah. Dellovci trdijo, da gre za vrhunski igričarski sistem za ceno okoli $1500. Nemogoče? Hm rečem naj le, da Pentium4 v kombinaciji z Rivo TNT2 M64 ne deluje prav dobro . No, Tom si je potem ogledal še kar nekaj OEM sistemov in njegovo sodbo lahko preberete tukaj.

8 komentarjev