»

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Za prijetno branje

Overclockers Australia - Zadnje čase opažam, da so pisci testov zelo pridni in, če bi se želeli prebiti skozi vse teste, ki nam jih dostavijo, ne verjamem, da bi se lahko.

Tako so se za vse "mazohiste" potrudili na Overclockers Australia, in na enem mestu zbrali kar 36 testov, od ohišij, matičnih plošč, grafičnih kartic, preko spominskih modulov do hladilnikov. V primeru, da na tale deževni dan nimate pametnejšega opravila, je obisk OC Australia obvezen.

0 komentarjev

Test i845GE čipovja

Tweakers Australia - Intelovi čipovji i845PE ter i845GE sta povzročili pravi bum med na računalniški sceni, saj gre za napredni ter, sodeč po napisu Intel, tudi izjemno stabilni čipovji za Pentium platformo. Na Tweakers Australia so se odločili preizkusiti slednjega. Za čimbolj verodostojne rezultate so uporabili kar Intelovo referenčno ploščo. Ogledali so si zgradbo, hitrost pri sintetičnih testih, igrah, zmogljivost vgrajene grafične kartice ... Klik!

0 komentarjev

Spet test MAX plošče

Overclockers Australia - Abit je z osnovnimi ploščami generacije MAX2 zagotovo zadel terno, o čemer priča tudi število njihovih testov na internetu ter vedno novi, ki se še pojavljajo. Na Overclockers Australia so si ogledali MAX2 izvedenko Pentium 4 procesorje, imenovano IT7-MAX2, na katero lahko (ako vam denarnica dopušča) navesite tudi multidodatek MediaXP. V primeru, da ste se torej odločili, da bo IT7 vaša, klik!

0 komentarjev

Kača v računalniku

Overclockers Australia - Pred nekaj časa smo poročali, da se v računalniških ohišjih znajdejo različne stvari, ki tja ne sodijo, od preveč prahu do mrtve miši, samo ko sem pa tole gledal, me je kar prilepilo na stol.

Na Overclockers Australia sem našel par slik, na katerih je v glavnih vlogah kača. Sicer se nisem pozanimal, kaj je red-bellied black snake, samo prijetno ne more biti. Na žalost je novica bolj skopa, saj nima nobene oprijemljive informacije, kako je kača prišla v napajalnik, ampak slika pove več kot 1000 besed, pravijo. Ad informandum tukaj.

Še dobro, da imam prenosnik...

8 komentarjev

Danes je velik dan

Overclockers Australia - Tako so se izrazili fantje na Overclockers Australia, ko so pisali o novih Athlonih XP ter nForcu 2. Nekaj tega se dobili malo prej od našega novega pisca McHuscha, sam pa vam posredujem še nekaj povezav do nekaj ostalih testov. Če imate preveč časa, seveda.

Paličice in čepke lahko nabrusite na: Dovolj za celo popoldne...

0 komentarjev

10000 član na Overclockers Australia

Overclockers Australia - Humm, 10000? Saj v bistvu če tako pogledamo, to niti ni tako veliko. Glede na to, kako velika je Avstralia in koliko ljudi živi tam, se mi v bistvu sedaj, ko primerjam z nami res ne zdi veliko. Slo-Tech ima 3094 registriranih uporabnikov, Slovenija pa je v primerjavi z Avstralijo le 0,26% ozemlja celotne Avstralije. Toda ker velikost ozemlja ne pove dovolj, naj vam podam še število prebivalcev. V Avstraliji jih je okoli 18.100.000, v Sloveniji pa približno 2.000.000. To pomeni da je nas v primerjavi z Avstralci 11%. To pomeni, da če bi bili tudi oni toliko overclockarji in računalničarji kot smo Slovenci, bi moral imeti Overclockers Australia že cca 28.000 uporabnikov. Pa recite, da Slovenci nismo nori!

3 komentarji

Rheobus na OC Australia

Overclockers Australia - Test Rheobusa je bil na Slo-Techu že objavljen, vendar sem vam za osvežitev spomina poiskal še en test, ki so ga tokrat opravili na Overclockers Australia. Da na kratko ponovim: Rheobus je napravica, ki vsebuje regulatorje, s katerimi lahko nadzorujemo hitrost ventilatorjev. Dobimo ga v kit izvedbi (razstavljen), vendar sestavljanje ni težavno. Vse kar moramo storiti je, da ga inštaliramo v 5,25 " plastično ploščico in ga vstavimo v ustrezno odprtino na ohišju. Kako stvar izgleda? Oglejte si na sliki:

5 komentarjev

Utišajte ventilator!

PC Critic - Če ste se ušteli pri nakupu in hladilnika in morate sedaj prenašati hrup, ki ga proizvaja ventilator, potem bo ta članek ravno pravšnji za vas. Vendar vas opozarjam, da ga uporabite samo v skrajni sili. Če so triki z vato, volno, žeblji (se še spomnite, kako je neki tip tako utišal Delto?) in vsem drugim alternativam odpovedali, potem je edina rešitev nižanje voltaže samega ventilatorja. Z nižanjem voltaže se namreč zniža tudi število obratov, kar pa povzroči zvišanje temperature procesorja. Če se boste postopka lotili, pa itak presodite sami. Na OC Australia je bilo kar nekaj govora o teh stvareh, sam pa sem mnenja, da take stvari ne vplivajo ravno blagodejno na "zdravje" ventilatorja.

9 komentarjev

Zanimivo hlajenje grafične kartice

Rizenet - Najbolj sem vesel, če proizvajalci ne uporabljajo stokrat preizkušenih metod, ampak si kdaj izmislijo še kaj novega. Tako kot HighSpeed PC, ki je izdelal hladilnik za AGP grafične kartice imenovan AirLift Cooler. AirLift Cooler na prvi pogled ne obeta veliko. Je hladilnik, na katerem je tudi plastika in guma, ki onemogoča prevajanje električnega toka. Zakaj pa bi mogel biti hladilnik neprevoden? Tukaj pride do prve zanimive ugotovitve - AirLift Cooler ne namestimo na grafični čip, ampak na zadnjo stran grafične kartice, kjer s svojim 4200 RPM ventilatorjem sesa topel zrak in ga usmerja proti napajalniku. Čeprav vse skupaj izgleda malce čudno, se hladilnik v praksi kar dobro obnese. Na testu je grafični kartici uspel znižati temperaturo od 3 do 7 stopinj Celzija. Čeprav to izgleda malo, se pri ekstremnem navijanju še kako pozna. Če izrazim še svoje skromno mnenje; ventilator bi raje obrnil naokoli, tako da bi pihal zrak na PCB. Kakorkoli že, oglejte si test in sami presodite, ali je...

3 komentarji

Listan

Jaz - Ja, vem, čuden naslov novice. No, kmalu vam bo vse jasno (ma ne...). Po objavljeni novici o hladilniku za disk, se je DrSergioDJ odpravil na iskanje tega hladilnika. Medtem je našel neko nemško online trgovino z zelo zanimivo ponudbo. Ponujajo vse od ohišij (tudi aluminijastih in takih z klima napravo), napajlnikov (tudi Enermaxova 550W pošast je vmes), preko raznih hladilnikov in ploščic, ki jih namestite med procesor in hladilnik do overclocking kartice za slot A Athlone, nečesa podobnega mojim šaltarjem, le da je digitalno in pohekanih Promisovih Ultra ATA 100 kontrolerjev. Zelo vredu štacunca, razen nekaterim izdelkom zasoljenih cen.

7 komentarjev