»

Yahoojev Delicious ostaja, a išče nove starše

Načini deljenja zaznamkov s prijatelji

Slo-Tech - Ko smo poročali, da bo Yahoo ukinil kopico svojih storitev, je najbolj završalo ob napovedanem slovesu storitve Delicious. Ker gre za resnično uporaben servis, bi bila takšna odločitev zelo nenavadna. Yahoo zato vsem zaskrbljenim uporabnikom pojasnjuje, da bo Delicious zgolj dobil novega lastnika, ne pa žeblja v krsto.

Kot pravijo, so ugotovili, da Delicious ne sodi v njihovo poslovno strategijo, a verjamejo, da lahko pod drugim okriljem uspeva. Zato sedaj intenzivno premlevajo bodočnost strani Delicious in se pogovarjajo z različnimi stranmi, ki kažejo zanimanje za odkup. Pristavljajo, da ni prav nobenega razloga za strah pred izgubo podatkov, saj bo Delicious do rešitve njegovega...

0 komentarjev

Možakar napisal gonilnike za kup kamer

The inquirer - Tako kot povsod drugje so tudi v IT branži določeni ljudje zaradi svojih dosežkov znani, drugi pa kljub zavidljivim podvigom ostanejo skriti nekje tam zadaj. Eden od slednjih je nedavno doživel svojih 5 minut slave, na Inquirerju so namreč objavili kratek intervju šestdesetletnega francoskega zdravnika Michela Xhaarda. Morda mislite, da mu je uspelo kakšno medicinsko odkritje, pa ni ravno tako, saj se Michel v prostem času ukvarja s programiranjem, natančneje z izdelavo gonilnikov za spletne kamere USB v Linuxu. Doslej je popolnoma samostojno in prostovoljno do delovanja v odprtokodnem OS-u pripravil že 352 izdelkov, predvsem cenejših izvedenk, ki ne uživajo podpore proizvajalca.

Izvorni intervju.

10 komentarjev

Nova Okna že konec naslednjega leta?

Slowwwenia - Po mnenju analitikov naj bi že konec naslednjega leta ali v začetku leta 2005 Microsoft na trg poslal nov operacijski sistem s kodnim imenom Longhorn. Na spletu se je namreč pojavila preizkusna verzija Oken, imenovana Milestone 5. MaliMehki™ nas je že presenetil s svojo zadnjo serversko različico Windows Server 2003, vse pa kaže, da ni presenetil le tistih, ki sisteme uporabljajo za strežniške dejavnosti, pač pa bo poskrbel tudi za nas - namizne uporabnike računalnikov. Preizkusna različica Longhorna - MS Longhorn M6 imenovana - naj bi med ljudstvo prišla oktobra. Več poiščite tu.

10 komentarjev

OS Longhorn

Ase Labs - Na AseLabs so pod drobnogled vzeli alpha različico pričakovanega operacijskega sistema, pod kodnim imenom Longhorn. Polno različico XPjevega naslednika lahko pričakujemo nekje okoli leta 2005. V testirani OS je bil vključen vizualni stil imenovan ''Plex'', ki spominja na privzeti stil XPjev. Longhorn vsebuje večino funkcij svojega predhodnika, dodali pa so tudi nekaj novosti. Pod Start meni so dodali gumb ''My Contacts'', ki vsebuje prenovljeni adresar ter gumb ''My Hardware'', s katerim lahko vidimo, katero strojno opremo imamo nameščeno v računalniku. Ena izmed večjih novosti, ki so jih dodali, pa je stranska orodna vrstica, na katero lahko uvrstite pogosteje uporabljene programe, uro,...

11 komentarjev

Windows XP SE: Ne.

The Register - Ovržene so bile govorice, da naj bi bili Windows 'Longhorn' pravzaprav druga izdaja XP različice. Omenjeni naj bi kljub vsemu bil -- kot pričakovano -- neodvisen izdelek.

Brian Valentine, eden vodilnih pri Microsoftovi Windows diviziji pa je poleg tega tudi izjavil, da SE (Second Edition) oken XP ne bo: morebitni dodatki bodo pricurljali le v obliki obližev ter service packov. Klik!

0 komentarjev

Longhorn Server: Ne objokujte me

Slo-Tech - Kot smo že pisali, strežniške družine Windows Longhorn ne bo -- ta okna bodo obstajala le kot različica za delovne postaje. Gostiteljskim računalom pa bo tako po prihajajočih .Net strežnikih na voljo 'šele' naslednja verzija pod kodnim imenom Blackcomb. Ker pa je na videz mogoče oceniti, da se vračamo nazaj h koreninam (beri: ločeni strežniški in uporabniški sistemi), je majhna analiza na mestu.

Pred časom se je veliko govorilo o združevanju sistemov za domačo uporabo ter strežniško rabo. Tako smo dobili Windows 2000, prvi tovrstni dokaj uspešen poskus, nato pa Windows XP. Tukaj pa nastopi zmeda: pri prvoomenjenih se je celotna serija (4 oz 5) sistemov imenovala "Windows 2000", pri zadnjem pa jih nomenklatura deli na "XP" ter ".Net Server", kar spominja na čase 9x ter NT.

Težavo s(m)o ustvarili z govorjenjem, da se združujeta sistema za domačo in strežniško rabo. Pravzaprav -- kot vidimo sedaj -- bi bilo veliko primerneje omenjati združevanje sistemov za domačo ter produkcijsko...

7 komentarjev

Spet nova Okna

The Register - Zadnje čase se velikan iz Redmonda zelo trudi, da bi prišel na prve strani IT medijev. Kot kaže nekaj zadnjih dni na vseh večjih straneh, mu to uspeva.

Včeraj sem vam že posredoval nekaj podatkov, ki se nanašajo na Windows Longhorn, danes pa sem naletel še na nekaj zanimivosti. Tako Microsoft ne namerava izdati strežniške izdaje Longhorna. Kot pravijo, bo Windows.Net Server, ki bo na voljo enkrat naslednje leto, za vse uporabnike zadostna, tako da ne bilo smiselno izdajati še strežniškega Longhorna.

Kdaj in kako lahko pričakujemo prihajajoče izdelke, in kaj nam Microsoft priporoča (razen tega, da naj mu damo svoj denar), pa poglejte tukaj.

Jaz pa napovedujem izpad novic z moje strani za nekaj dni..

3 komentarji

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev

Screenshoti novih Windows?

Warp2Search - Kljub temu, da Windows .NET Server2003, kot naj bi se imenoval nov Microsoftov strežniški operacijski sistem, še niso izšli, so se na neki nemški internetni strani že pojavili screenshoti beta (build 3689) verzije. O tem, ali so posnetki resnični, ali pa gre za ponaredke jaz ne morem soditi, saj o tem vem premalo, bo pa imel andrej zagotovo povedati kaj zanimivega. [:D] Klik!

8 komentarjev

Visual Studio .Net: Prihodnost

ZDNet - Microsoft kani to jesen obelodaniti nadgradnjo (Service Pack [>:D]) obstoječega razvojnega okolja Visual Studio .Net. Nadgradnje bodo bazirale predvsem na izboljšani varnosti ter hitrosti, prav tako pa bo orodje omogočalo boljšo povezljivost s sistemom .Net strežnikov (torej nekako podobno sedanji navezi VS.Net z Win2k/xp proti Win9x). Klik!

Kakorkoli, vzporedno z naslednjo generacijo Microsoftovega SQL strežnika, "Yukon", bodo leta 2003 izdali naslednjo verzijo okolja; poudarek bo predvsem na izkoriščanju podatkovne povezljivosti, leto kasneje pa še novo verzijo z "še izboljšanim" uporabniškim vmesnikom ter interakcijo s sistemom Longhorn.

0 komentarjev

Windowsi s kodnim imenom "Longhorn"

The-Ctrl-Alt-Del - Na vsemrežju so se pojavile govorice(!) o novem operacijskem sistemu, ki ga razvija Microsoft. Novi Windowsi nosijo kodno ime "Longhorn", izšli pa naj bi leta 2004. Prav gotovo bodo vsebovali veliko novosti. Med zanimivejše, ki so že znane, gotovo spada tudi mnogo večji poudarek izgledu, saj naj bi uvedli 3D renderiranje namizja.

V dokumentaciji se je pojavila formula, s katero lahko izračunamo, kolikšno prepustnost pomnilnika bo morala imeti grafična kartica. Po tej formuli naj bi za resolucijo 1024x768x32bpp potrebovali kartico s prepustnostjo vsaj 0.93 GB/s. Te informacije s strani Microsofta seveda niso bile uradno potrjene, kar je logično, saj je sistem še v zgodnji fazi razvoja.

Na straneh MSBetas.net pa se je pojavil tudi krajši filmček izgleda novih Windowsov ter nekaj dokumentacije. Klik!

- Windows Longhorn filmček ter
- nekaj podatkov v tekstovni obliki.

12 komentarjev