»

Radeon 9500 Pro se na ogled postavi

Tweak Town -

Na TweakTown so si ogledali že precéj dobro znano kartico Radeon 9500 Pro, o kateri se je celó govorilo, da naj bi bila ena izmed boljših kartic za domač žep. Poceni in zmogljiva. Ugodna, skratka. Pa je res?

Kartica stane slabih 180 dolarjev, kar je nekako v rangu GeForce4 Ti4200. TweakTownovci so bili navdušeni nad gonilniki, 128 MB pomnilnika ter kvalitetnim digital - CRT pretvornikom, razočarala pa je omejena overclockabilnost. A že nenavita kartica je prava zverina, saj so z Athlonom 1870 dosegli prek 11.000 3D Markov. To pa ni od muh, kajne?

10 komentarjev

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

FIC AN19E KT400

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali ploščo podjetja FIC, ki je grajena na KT400 čipovju primernem za AMD procesorje. Gotovo ni omembe vredno, da je na plošči USB2.0 in Firewire ter seveda AGP 3.0. Plošča je bila ocenjena z 9.5 točkami, po čemer lahko sklepamo, da si jo je vredno ogledati. V času, ko so matične plošče vseh možnih barv, je ta plošča še vedno v stari zeleni barvi. V SiSoft Sandri je plošča celo premagala Shuttlovo izvedenko KT400. Klik!

0 komentarjev

ECS I-Buddie 4 Desknote

Tweak Town - Kupujete nov prenosnik? Odločitev kaj kupiti, je brez dvoma težka, saj pri prenosniku ne upoštevamo samo cena/zmogljivost razmerja, temveč je potrebno paziti še na cel kup drugih stvari, kot so baterije in njih lastnosti, ergonomičnost ... Da bo ta odločitev malce lažja, si oglejte kar čimveč testov različnih prenosnikov na tržišču, škoditi itak ne more. Na TweakTown so si tokrat ogledali ECSov model I-Buddie 4 Desknote imenovan. Preizkusili so dobesedno vse, za nameček pa so pognali še vse najbolj popularne benchmarke. Klik!

0 komentarjev

Matične plošče ... ponovno

Tweak Town - Ponovno ste dočakali nov test matične plošče. Žal ne na Slo-Techu, a vendarle ... Na TweakTown so si namreč ogledali Asusovo P4S8X, o kateri že vrabci na vejah čivkajo, da je grajena na Sis648 čipovju, da podpira Penitume 4, DDR333 pomnilnik, AGP 8x in ostale dobrote. Plošči so prisodili oceno 7.5 (od 10), če pa vas zanima bolj natančno, kaj na plošči ni popolno, si preberite celoten test.

0 komentarjev

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev

Hlajenje za prenosnike

Overclockedcafe - "Dodaten hladilnik za prenosnike? Sliši se obetavno. Gremo navijat prenosnike ... " No, lepo počasi, saj se nikamor ne mudi. Ta hladilna rešitev, katere opis si lahko ogledate na tej strani (ali pa si samo ogledate slikico, ki je dodana moji novici) gotovo ni namenjena oz. ni bila namenjena strastnim navijačem, ki navijajo vse, kar vsaj malo diši po siliciju. Pa saj tudi prenosniki niso bili nikoli namenjeni strastnim navijalcem, saj bi v tem primeru žrli, že tako preveč dragoceno električno energijo, kot za stavo. Hladilna enota se sicer ne ponaša s kakšnimi hitrimi ventilatorji (3900 RPM), vendar pa jih je dovolj, da zmorejo 52 CFM. Kot gotovo že veste, so se tudi prenosniki iz hladnih kalkulatorjev prelevili v vroče zverine, ki kar prekipevajo od surove računske moči, zato je enota namenjena predvsem tistim, ki jih moti preveč toplo dno prenosnika. Hladilno enoto so testirali na prenosnikih Dell Latitude CPxJ (PIII 750, HD, DVD, ATI Rage Mobility), IBM Thinkpad 600E (PII 366,...

1 komentar