»

Google se je opravičil prvi dami ZDA...

screenshot

vir: BBC
BBC - ...za žaljivo in celo rasistično sliko, katero googlov iskalnik po slikah poda kot prvi zadetek, kadar iščemo z geslom "Michelle Obama". Da pa je mera polna, google doda še pripis: "včasih so lahko naši zadetki tudi žaljivi. S tem se mi strinjamo." Kljub uradnemu opravičilu Google zadeve ne namerava umakniti.

Bela hiša slike ne komentira.



Google pojasnjuje, da so njihovi zadetki rangirani na podlagi številnih spremenljivk in le odražajo stanje na internetu. To je tudi vzrok, da sporne slike ne bodo umaknili, saj želijo svojim uporabnikom podati kar najbolj relevantne zadetke.

Več: BBC News, Washington Post

57 komentarjev

Okrogla miza "Cena energije?"

Slo-Tech - V četrtek, 9. aprila ob 16:30 v Združenju študentov elektrotehnike in računalništva - EESTEC organizirajo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani okroglo mizo na temo elektro energetske prihodnosti Slovenije.

Na okrogli mizi se bodo soočili predstavniki elektro energetskega sektorja iz Slovenije, in sicer:
- dr. Franc Žlahtič (Direktorat za energijo, Ministrstvo za gospodarstvo)
- dr. Vlado Dimovski (ekonomski vidik problematike)
- dr. Pavel Omahen (ELES - prenos)
- dr. Peter Novak (učinkovita raba energije, OVE)
- mag. Vida Ogorelec Wagner (Umanotera - okoljski vidik problematike)
- prof. dr. Rafael Mihalič (FE - znanstveni pogled)

Okrogla miza bo trajala predvidoma dve uri in pol in bo razdeljena na dva sklopa:
1.) Situacija in analiza trenutnega stanja elektro energetskega sistema v Sloveniji
2.) Načrti za prihodnost, vizija, debata o raznih problematikah ki se tičejo elektro energetike (okoljska problematika, investicije države, vpliv na gospodarstvo,...), vprašanja publike

...

0 komentarjev

Konec skinz.org

Jaz - Še ena od mojih najljubših destinacij na spletu, spletna stran skinz.org, ne obstaja več. Če greste na to spletno stran, najdete samo eno stran, na kateri so povezave na druge spletne strani s podobno tematiko. Na skinz.org ste imeli na razpolago za dol-vleko ogromno t.i. skinov za razne programe, kot je npr. WinAmp, ki imajo možnost uporabe skinov. Prav tako je bilo na razpolago dosti ozadij.
Že dalj časa se je govorilo o ukinitvi te spletne strani. Skinz.org je namreč pridobila firma eFront, oglaševalska firma za oglaševanje na Internetu, s katero pa se administratorji skinz.org-a niso preveč dobro razumeli. Največji problem pa je seveda nastal s tem, da jim je eFront dolžan kar nekaj denarja, in kot protest so administratorji stran spremenili, in dali na spletno stran le povezave na druge podobne strani.
Res škoda.

0 komentarjev

Propad dot.com podjetij

Jaz - Tisti, ki spremljate dogajanje na internetu se zavedate vsesplošne recesije, ki je zajela to področje računalništva zadnje čase. Prenaphinjena dot.com podjetja so se začela sesuvati kot hiše iz kart, zadnje med njimi pa je gigantski Yahoo, o čemer pa je bolj podrobno poročala že TinkaPinka. Kakorkoli, na CNNu lahko preberete kratko analizo trenutnega stanja: pogled na trg eno leto nazaj in sedaj...
No, moram priznati da mi je na neki način vse skupaj tudi všeč, saj se bo inet rešil vse nepotrebne in prenaphinjene navlake. Lahko bi rekli, da se vračamo v resničnost. Thnx, Tilen.

6 komentarjev

Stanje oglaševanja na internetu

Something Awful - Tisti, ki spremljate splošno dogajanje na internetu ste zadnje čase priča velikemu kolapsu oglaševalskega trga na internetu. Posledica tega je propad ogromnih oglaševalskih mrež, kot so UGO, Gamefan, eFront, Snowball in druge. Na žalost to tudi pomeni, da je te dni zaprlo ali zapira vrata veliko število odličnih strani, ki enostavno niso več sposobne plačevati stroškov delovanja, da o kakšnih zaslužkih niti ne govorimo. Med njimi je tudi SomethingAwful, ki je poleg BBSpota že dalj časa bil glavni izvor smeha za mene in veliko število drugih surferjev (ja, tudi JeffK je njegova stvaritev). No, Lowtax, webmaster SomethingAwfula je spisal zares dobro analizo trenutnega stanja na internetu. Ne, ne gre za kakšen smešen ali parodičen članek, temveč popolnoma resno zadevo. V analizi je podal razloge in možne rešitve za kolaps internet trga, za njegovo stran pa je, na žalost, že prepozno. Damn ....

4 komentarji

AWFULMON, Battle Edition

JeffK - Heh, JeffK spet udarja, in tokrat dobesedno. Če še ne poznate JeffKja, si kar oglejte njegovo domačo stran. Fante ima prefinjen smisel za humor, ni kaj. No, če vam je všeč njegov stil humorja, potem boste zagotovo uživali v njegovi najnovejši stvaritvi, online Flash igrici, AWFULMONu. Gre za nekakšno izprijeno verzijo Pokemonov, ali, če hočet, Final Fantasya. Zagotovo vredno nekaj smehcev .

0 komentarjev