»

MSI s 55% znižanjem P55 plošč

Z znižanjem manj kot 100 €

vir: Hexus
Hexus - Uraden izid cenejše Intelove platforme je oddaljen le še dva dneva, kar si je vredno zapomniti. V torek, 8. septembra, torej na dan izida, bo MSI za kar 55% znižal cene dveh svojih matičnih plošč, na katerih se nahaja vezno čipovje P55. Plošči iz višjega in srednjega cenovnega razreda, P55-GD65 in P55-GD80, bosta tako namesto 140 oz. 190 funtov stali zgolj 63 in 85,5 funtov.

Zaloge znižanih plošč so seveda omejene in bodo lahko pošle zelo hitro, čeprav je vsak kupec upravičen do le ene plošče. Začuda bo do...

24 komentarjev

Užaljeni odpuščeni poskušal pobrisati strežnike

TG Daily - Fannie Mae je neuradno ime za ameriško Federal National Mortgage Association, o kateri smo v zadnjih mesecih mnogo slišali. Skupaj z drugim paradržavnim podjetjem Freddie Mac, kar pomeni Federal Home Loan Mortgage Corporation, obvladujeta ameriški trg nepremičnin s prepakiranjem, prodajo in odkupom hipotekarnih posojil.

Kako se lahko malomarni varnostni ukrepi hitro maščujejo, so, k sreči brez posledic, ugotovili pri Fannie Mae. Do lanskega oktobra je zanje delal indijski državljan Rajendrasinh Babubaha Makwana kot računalniški inženir. Ko so ugotovili, da je 10. in 11. oktobra v strežnike vstavil nepooblaščeno skripto, so mu prepovedali delovanje na tem področju, a gesel za dostop niso spremenili. Nekaj dni pozneje, 24. oktobra, so ga zjutraj obvestili, da ga bodo odpustili, vendar so mu dovolili ostati na delovnem mestu do konca dne, pri čemer mu niso onemogočili dostopa do računalnikov.

Svoj čas je izkoristil za pisanje logične bombe, ki bi se bila sprožila danes, če je ne bi...

36 komentarjev

Pripravite spalne vreče, če želite imeti Xbox 360

Reuters - Reuters poroča, da bo začetna prodaja Microsoftovih igralnih konzol nekoliko manj obsežna, kot je bilo predvideno. Namiguje se celo, da je to del načrtnega pritiska na tržišče in kupce - Microsoft naj bi nalašč upočasnil produkcijske linije, da bi ustvaril vtis o razprodanosti in nedosegljivosti konzol.

Nekateri sarkastično predvidevajo, da bodo na Norveškem trgovci lahko na dan izida Xboxa 360 ponudili samo napis Razprodano. Ponujene količine so namreč izredno majhne, poleg tega pa morajo trgovci vnaprej podpisati tudi posebne pogodbe, ki jih zavezujejo, da bodo konzole prodajali samo prvi dan po izidu, kasneje pa naredili nedostopne.

Situacija povprečne trgovine v ZDA ni nič bolj rožnata - vsaka bi naj na dan prodaje prejela največ 50 konzol, predvideva se celo, da jih bo realno zgolj 10. Na obeh straneh Atlantika bo tudi skoraj nemogoče dobiti samo konzolo, povsod bo na voljo le v paketih z igrami - tudi to je vključeno v pogodbah s prodajalci. Celo kupci, ki so novi Xbox...

32 komentarjev

Prescott 2,8 GHz za 178 $; Prescott 3,8 GHz v drugi polovici 2004

X-Bit Labs - Intelov paradni konj Prescott bo uradno izšel 26. oktobra. Seveda so po poročanju X-Bit Labs znane tudi cene. Prescotta, tiktakajočega pri 2,8 GHz, bo na dan izida možno kupiti za 218 dolarjev, medtem ko so prve pocenitve napovedane za 15. februar. Takrat mu bo vrednost padla na "samo" 178 ameriških zelencev.

Na dan pa je prišla tudi novica, da bo Prescott 3,8 GHz uradno na trg prišel šele v drugi četrtini naslednjega leta. Še izvirna novica.

3 komentarji

Acclaim: Turok in -- še več?

Vnunet - Ob gledanju reklam za vodni kamen (opa!) ter branju tegale Klik!-a sem spoznal, da kljub vsemu izdelki, zaradi katerih se naša Ash-ley veliko bolj zaveda naravnega habitata, na kratek rok niti nimajo tako fatalnih posledic, kot bi jih lahko imela Acclaimova reklama za dirkaško igr(ic)o Burnout 2: Point of Impact, ki bo lastnike PlayStationa 2 ugledala 11. oktobra.

V njej se namreč ponujajo, da bodo vsem voznikom, ki bodo na dan izida igre prejeli mandatno kazen zaradi prehitre vožnje, globo -- plačali. Pač, promocija dirkaške igre. Družba je dolžnik ostala ne -- 'Department of Transport' jim je izrekel opomin [:\\] .

Problem je, da se danes v šolah priljubljenost oz. kulerstvo meri po številu prejetih neopravičenih ur, opominov in ukorov. Jebiga.

1 komentar

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

SETI se približuje številki 500 milijonov

SETI@Home - Zagotovo lahko mirno rečem, da je SETI@Home danes največji oz. najbolj priljubljen/najbolj razširjen programček za tako imenovani distributed computing. To lahko razberemo že iz same statistike, ki navaja, da se število prejetih rezultatov, ki jih vsak dan dobijo v strežnike, iz dneva v dan bolj bliža številki 500 milijonov. Iz trenutne statistike lahko razberemo, da je trenutno število prejetih rezultatov dobrih 483 milijonov. Ob dejstvu, da udeleženci tega projekta vsak dan prispevamo dobrih 600.000 rezultatov, lahko preboj magične številke 500 miljonov pričakujemo v kratkem.
Seveda pa smo nekaj v ta ogromen "bazen" rezultatov doprinesli tudi Slo-techerji, ki trenutno naskakujemo 104. leto računskega časa . :)

2 komentarja

Superračunalnik z 78 Athlon procesorji

Electic Tech - AMD je naznanil, da je računalnik PRESTO III (računalnik Tokijskega tehnološkega inštituta) postal prvi superračunalnik, ki bazira na AMD-jevih procesorjih, ki se je vpisal na veliko Top 500 listo. Top 500 je seznam najmočnejših računalnikov na svetu, PRESTO III pa trenutno drži 439. mesto. Trenutno PRESTO III opravlja svoje delo v ustanovi, ki ima precej dolgo ime - Matsuoka Laboratory of the Global Scientific Information and Computing Center and the Department of Mathematical and Computing Science. Računalnikova naloga je predvsem poganjanje razno raznih simulacij in kompleksnih programov (za izračunavanje).
PRESTO III ni EDINI superračunalnik, ki bazira na AMD-jevih procesorjih, je pa trenutno najmočnejši računalnik na teh procesorjih. Več tukaj.

6 komentarjev