»

Pogumne izjave

X-Bit Labs - Samuel Liu, predsednik SiS-a, je na investitorski konferenci predstavil svojo vizijo razvoja SiS-a. Njegov načrt sestoji iz večih točk. Najpomembnejše bom opisal.
SiS bo začel za akresivno kampanijo oglaševanja svojega SiS635 čipovja za Pentium 3 procesorje in SiS735 čipovja za Athlon procesorje. Predvsem bo povdarjal, da so ta čipovja idealna za low-end sisteme in prodajalce že sestavljenih računalnikov (Compaq, IBM,...).
SiS veliko stavi na svoj SiS315 grafični čip. Stal bo pribljžno toliko kot Nvidia GeForce 2MX200, a njegove performanse bodo (tako vsaj načrtujejo) enake MX400. Torej idealna stvar za integrirano grafiko. (Mimogrede; SiS je očitno pozabil, da bo takrat izšel tudi Nvidiin Nforce).
Nekaj pozornosti gre tudi SiS645 čipovju za Pentium 4 procesorje s podporo DDR pomnilniku. Na (SiS-ovo) žalost pa je tukaj narobe načrtoval proizvodnjo. Sicer je masovno produkcijo čipa prestavil s novembra na september, a vseeno ne bo ujel Intela (Brookdale) in Vie (P4X266).
V tretji...

1 komentar

Black inu White

GameSpot - Še novička iz igričarskih logov, če dovolite:)
Če že nekaj časa spremljate igričarsko sceno, potem enostavno morate vedeti, kdo je Peter Molyneux. Pobič je legenda in je ustvaril igre, kot so Populous, Syndicate, Theme Park in Dungeon Keeper. Torej je v srcu bolj ali manj zaprisežen strateg z milijoni norih zamisli, kako strateško igro narediti karseda zanimivo, inovativno ter nenavadno.
Res je, njegove igre nikoli niso bile "navadne", vedno so bile nekaj posebnega, nikdar ni nihče pred njim ustvaril podobne igre, kot jo je Pero. In tako mu je pred časom kapnila v bučo nora zamisel, da bi naredil sila zanimivo igro, v kateri bi igralec igral Boga (evil ali pa good, črno ali belo:), glede na njegove odločitve pa bi se ljudstvo razvijalo in z njim celotna igra. Natančneje, šlo naj bi za simulacijo Boga.
Špil je pred kratkim izšel, Molyneux in druščina pri njegovi hiši Lionhead studios pa so se z igro Black&White ubadali 3 leta. Zanimivo je, da je celoten projekt Pero financiral iz...

7 komentarjev

LCD Status Display

Overclockers Australia - Link na podoben članek je bil na slo-techu že objavlen, a se mi zdi tale boljši, saj je dosti bolj podroben. Pove nam dobesedno vse kar moramo vedeti, da si tak prikazovalnik vgradimo v kišto; od tega kam(COM port) in zakaj ga tja prilključimo, preko kupovanja zaslončkov, do pisanja gonilnikov, skratka VSE. Če ste kandidat za izdelavo takega statusnega LCD zaslona, vam ogled tega članga močno priporočam.

0 komentarjev

Izbira komponent za novi računalnik

Guru 3D - Velika večina tukaj vas točno ve, koliko živcev se da izgubiti ob kupovanju novega računalnika (razen če kupujete Aptivo... pri njej vas izguba živcev čaka PO nakupu ), še posebej če osebek ni ravno na tekočem z dogajanjem na sceni. No, pri takih težavah so v veliko pomoč razni nakupovalni vodiči. Enega si lahko ogledate na Guru3D in moram priznati, da je kar soliden, saj ponuja nasvete za sestavo računalnikov v treh cenovnih razredih. Vseeno pa morate vedeti, da Ameriški Low-End sistem pri nas velja za že kar zelo spodobno mašino .

0 komentarjev

Nova SiSova DDR čipovja

X-Bit Labs - Tajvanski proizvajalec veznih čipovij SiS je najavil dve novi DDR čipovji, SiS 635 in SiS 735. Čipovji sta v bistvu popolnoma identični, edina razlika je v podpori drugih platform: 635ka je namenenja Intelovim procesorjem, 735 pa AMDjčkom. Obe čipovji podpirata 3 DIMM reže (do 1.5GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa), AGP 4x, do 6 PCI naprav, dva ATA100 kanala, USB, AC'97 zvok, AMR/ACR/CNR reže in tako naprej. Na voljo naj bi bili v začetku naslednjega leta.SiS je prav tako najavil novi 2D/3D grafični pospeševalec z vgrajeno T&L enoto. Podpiral bo do 128MB DDR pomnilnika, AGP 4x, Direct3D in OpenGL. Na voljo naj bi bil že ta mesec, vendar pa ga kar odpišite. Kljub obetavnim specifikacijam se nikakor ne more meriti s "pravimi" 3D karticami, saj je namenjen low-end sistemom.

0 komentarjev

Test CD-ROMov

Jaz - Tokratni test je za vas pripravil Slo-Techer DeLonghi. Testiral je dve trenutno najhitrejši CD-ROM enoti, TEACov 40x IDE in TEAC 32x SCSI pogon. Mogoče se vam zdi branje testa CD-ROMov nesmiselno, toda pomislite koliko živcev ste izgubili ob kopiranju datotek na disk. Prenos bi na vašem 50x moral leteti, pa enostavno ni. Zakaj? Preberite test!

13 komentarjev