»

Test KT400 plošč

Overclockers New Zeland - Novozelandski overclockerji so spisali test že dokaj dobro poznanih plošč - plošč grajenih na KT400 čipovju. Testirani sta bili dve Abitki, Asusov umotvor, Gigabytka ter Soltekova umetnina. Članek obsega le slabe štiri strani, zato branje ne bo dolgovezno. Prišli so do prav takega zaključka kot vsi ostali - KT333 plošče so namreč še vedno boljše od novejšega KT400. Še klik do članka.

0 komentarjev

Soyo-KT400 DRAGON Ultra

Technoyard - Vas zanima, kakšno matično ploščo vam lahko ponudi podjetje Soyo, če imate Athlona ter 165 dolarjev odveč? Njihov odgovor se imenuje Soyo-KT400 DRAGON Ultra Platinum Edition. Gre za osnovno ploščo na KT400 čipovju, namenjeno vsem SocketA procesorjem, ki so jo preizkusili na Techno Yard. Plošča ni nič posebnga za današnje čase, ima sicer razne dodatke, kot so USB 2.0, Serial ATA in druge, ki pa že počasi preraščajo v osnovno opremo vseh boljših plošč dandanes. Klik!

USB 2.0 konektor na plošči

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev

Test VIA KT400 čipovja na Tom's Hardware

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so dobili v roke še neuradno izdano Viino čipovje KT400. V članku je opisana razlika med novim čipovjem in starima KT333 in KT266A ter dodobra razložena zgradba in delovanje KT400 čipovja.

Preizkusili so QDI Kudoz 7X matično ploščo. Sintetičnih testov in primerjave hitrosti s strima čipovjema ni, so pa pošarili po BIOSu in si ogledali različne nastavitve, ki jih ta plošča prinaša.
Branje je zanimivo predvsem, če vas bolj kot test plošče zanima zgradba in teorija delovanja novega čipovja. Klik!

2 komentarja

Gigabyte prvi z KT400

AusPCWorld - Ko berem, da na trg že prihajajo plošče s podporo 400 MHz DDR pomnilniku, se kar zamislim nad tem, da sem pred pol leta kupil takrat najbolj aktualno ploščo, ki je podpirala 266 MHz module. Življenje gre naprej, tehnologije takisto [:D]. Če izvolite klikniti semle, boste izvedeli, da kani Gigabyte biti prvi z osnovno ploščo, ki bo ta standard podpirala. Poleg tega, da bo nosila VIIno čipovje KT400, bo imela tudi podporo AGP 8x standardu, 6 USB 2.0 rež, kar 3 IEEE.1394 (i.Link, Firewire) vtiče,...

6 komentarjev

Creativov Jukebox 3!

Tom's Hardware - Creative Labs so izdali že nov MP3 player, katerega ime je Jukebox 3. Zadevica se lahko pohvali z 20 GB diskom (kar zadošča za cca. 333 ur MP3 muzike v 128 kbps kvaliteti), podpori tako MP3 formatu, kot WAV in WMA, približno 11 ur igranju z eno LiON baterijo in še mnogo več. In do kakšnega zaključka so prišli pri Tomu? V primerjavi z Jukebox 2 so odpravili več napak, navdušeni so nad opcijo snemanja takoj v MP3 format, nad zdržljivostjo baterije in še nekaterimi drugimi stvarmi. Več o tem tukaj.

2 komentarja

O Truform-u

AnandTech - Včeraj sam vam govoril o ATI-jevi zadnji pogruntavščini. O Truform-u, ki bo vgrajen tudi v Radeon 2 grafično kartico. Na AnandTech-u so tu pripravili članek o tej novi tehnologiji.
Naj vam na kratko predstavim, do kakšnih zaključkov so prišli. Ugotavljajo, da gre za zelo uporabo izboljšavo, ki pa ne bo nujno uporabljena. Čeprav ATI zatrjuje, da so razvijalci igric nad Truformom navdušeni, je treba njihove izjave jemati z rezervo. Pri ATI-ju trdijo tudi, da Truform ne obremenuje hitrosti. Bomo videli...

5 komentarjev

VIA AGP in Win2k

Tech Report - Ko smo že pri VIAinih gonilnikih, pa še nekaj. Na Tech Reportu so objavili zanimiv članek, v katerem se ukvarjajo s stabilnostjo VIA AGP gonilnikov pod Win2Kjem. Vsi vemo, da ta ni najboljša in da je včasih edina rešitev izklop AGP 4x in Fast Writes podpore v BIOSu. Marsikdo pa se boji storiti ta korak, saj misli, da bodo potem igre veliko počasnejše. Nič bati, po Tech Reportovih testih so igre celo hitrejše! Toliko o tem [:)].

0 komentarjev