»

Milijon Linux kernelov na enem sistemu

Millions of them!

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Znanstveniki iz Državnega Laboratorija v Sandii (Livermore, ZDA) so na svojem superračunalniku hkrati zagnali več kot milijon Linux kernelov s pomočjo virtualizacije. Cilj je razumeti delovanje botnetov in okuženih računalnikov, ki se povežejo v omrežje in katerih številke prav tako segajo v milijone. Analiza le-teh je sicer praktično nemogoča, saj so razpršeni po skoraj celem svetu. Imeti tolikšno število efektivnih računalnikov na le enem mestu bo močno olajšalo raziskovanje botnetov in zlobnih omrežij ter pomagalo najti način, kako jih ustaviti,...

20 komentarjev

Intervju s Slončkom

Slo-Tech - Tistim, ki so se že srečali s širnimi prostranstvi internetnih travnikov in kosilnico z imenom BitTorrent, je najbrž poznana Suprnova, ki je omogočala vstop v obljubljeno zeleno deželo.

Omenjena zvezdna eksplozija, ki je na dan zabeležila tudi do milijon in pol obiskov, je kmalu zmotila druščino gospodov mrkih pogledov. Ti so posebej grde poglede namenili tudi slovenskim varuhom reda, ki so nato leta 2005 zaplenili in zapečatili vhodna vrata v zeleno deželo. S tem pa je prišel tudi konec vrat, saj je njihov skrbnik klonil pod pritiskom temnih sil. Tudi kasnejša rehabilitacija ni pomagala. Nekdanji skrbnik se je zato odločil Suprnovo prepustiti gusarskim Švedom, sam pa je že odpotoval v Združene države Amerike, kjer namerava študirati in iskati službo pri nekdanjih sovražnikih.

To in še več je Andrej Preston aka Slonček zaupal Janiju Severju v več kot polurnem video intervjuju.

Vsem vrtnarjem in koscem ogled intervjuja zelo priporočamo.

91 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Za vas, o, dragi bralci in bralke, smo opisali predstavnika titanijske družine Geforce4 kartic, Ti4400. Kartica v maloprodaji stane zajetnih sto tisočakov. Kartico sem dodobra opisal, poslikal, ji izmeril hitrost ter navil. Je Geforce4 Ti čip vreden svojega denarja? Bomo dali 100.000 SIT za izvrstno kartico? Branje obvezno!

10 komentarjev

Dvesto tisoč

Jaz - Od šestega novembra leta Gospodovega dva tisoč, je na našo stran (po definiciji polurnega IP bloka) zašlo že, reci in piši, dvesto tisoč (in kusur, bi rekel luni) ljudi. Mater ej, temu se pa reče dosežek in pol. Obisk samo še raste in raste, zato je prav, da si vzamem moment za samohvalo ter celoviti pregled delovanja te strani čez leto (in kusur) delovanja. Torej, luni (Goran Anders) je 26.12.1999 začel z majhnim projetkom, imenovanim Slo-Tech. Pod URLjem slo-tech.robas.si se je skrivala obetavna stran, ki je bila vsak dan osvežena z novimi informacijami iz sveta računalništva. Gor so bili tudi razni testi in triki, ki sem jih vse natiskal. Tako se je tudi začela moja pot modificiranja ter navijanja, a o tem kdaj drugič. Stran je začela svoje obratovanje na strežniku podjetja Robas. Kmalu za ustanovitvijo sem se strani pridružil tudi jaz, prvo kot vztrajen forumaš, kasneje pa kot "izterjevalec, tester, prepričevalec" ter lunijev VD, ko je "službeno odsoten". Junija smo se...

60 komentarjev