»

iTunes z novimi videoposnetki

Monitor - Apple je brez zanj značilnega pompa v svojo medijsko (zdaj ji ne moremo več reči glasbena) trgovino iTunes dodal 11 novih in klasičnih nadaljevank ter oddaj. Med njimi so Alfred Hitchcock, Battlestar Galactica, Monk, Surface, Conan O'Brien, Jay Leno, Dragnet, Law & Order, The Office in, pozor, Knight Rider.

Od začetka ponudbe videoposnetkov je bilo po zagotovilih Steva Jobsa prodanih že več kot 3 milijone posameznih nadaljevanj. iTunes zdaj ponuja že okoli 300 epizod različnih nadaljevank, serij in oddaj, kmalu pa utegne številka še precej narasti, saj naj bi bili na voljo tudi posnetki televizijskih mrež FOX in CBS.

5 komentarjev

Spletne urice: Nasveti za pohitritev spletnega strežnika

Slo-Tech - Tretje spletne urice se bodo odvijale v Kiberpipi v sredo, 19. oktobra ob 19.00. Udeleženci bodo deležni nasvetov za pohitritev spletnega strežnika (podnaslov: hrčki na stereoidih). Predava Primož Bratanič, ki se s preobremenjenostjo hrčkov spopada že vrsto let:

Spletni strežnik Apache je v kombinaciji s programskim jezikom PHP in podatkovno bazo močno orodje. Osnovno namestitev lahko brez večjega truda izvede vsakdo. A ne bomo si ogledali, kako se spletni strežnik postavi, temveč načine, kako poskrbeti, da bo naša umetnina pod večjimi obremenitvami preživela tudi kak ogled več.

Spletne urice so tedenska srečanja spletnih profesionalcev. Posamezniki z dolgoletnim stažem v spletni industriji predstavljajo specifične aktualne tehnološke teme. Cilj spletnih uric je večsmerni prenos znanj med spletnimi razvijalci. Vabljeni!

26 komentarjev

Ford preskuša cestni informacijski sistem

Slashdot - Kolikokrat ste že stali v gneči in preklinjali počasno obveščanje o zastojih na cestah ali pa se zgolj pritoževali nad slabim vremenom, ki bi se mu lahko izognili? Ali pa ste ob gledanju predvsem ameriških filmov pomislili, kako si lahko enovit sistem kontrole prometa olajšal delo nadzornikom, ki nepretrgoma gledajo v ekrane?

Da se nam obetjo spremembe, kaže tudi sledeča novica. Tako je Ford začel dvostopenjski program testiranja opreme, ki bo preko merjenja parametrov vozila in okolja napovedovala razmere na cestah. Tako bo možno z merjenjem hitrosti, frekvence zaviranja, zunanje temperature in vlažnosti, pa tudi vklopa sistema za pomoč pri zaviranju ugotavljati prometne zamaške, stanje cest, ter celo vreme, in to v realnem času.

Druga stopnja, ki naj bi se v ZDA začela pozno jeseni letos, bo poleg merjenja vsebovala tudi opozarjanje voznikov z vgrajeno primerno napravo v vozilih. Če bodo rezultati uspešni, analitiki napovedujejo, da bo tehnologija postala komercialno dostopna...

3 komentarji

Lepa modifikacija

Bit Technologies - Najbrž ste že vsi kdaj videli plazemsko kroglo (če ne veste, kaj je to, potem si le preberite tale članek). Zadevca zgleda zelo lepo in seveda je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo kak navdušenec spomnil, da bi ena taka krogla kar dobro popestrila ohišje. In seveda, se je eden našel - v svoje ohišje je vgradil 80 milimetrsko plazemsko kroglo. Potek vgrajevanja take krogle v ohišje kot tudi končni efekt si lahko ogledate v tem članku.

Hehe, definitivno ena WOW zadeva za LAN žurke[:D].

5 komentarjev

Knight Rider

MODTHEBOX - Gotovo se vas večina spomni "pametnega" avtomobila, imenovanega KITT, s katerim se je Haselhoff vozil po cestah in lovil kriminalce. Verjetno se tudi spomnite, da je imel avto en lep komplet diod, ki so prestavljale kdovekaj, a bile zelo lepe na pogled. Sedaj ga lahko imate v svojem ohišju brez večjega truda.

Če se vam ne da sestavljati vezja za elektroniko, ki krmili Knight Rider efekt, si lahko za 26$ kupite zelo spodoben set, brez diod seveda. Poleg tega ga lahko pripravite do tega, da kaže uporabo diska. Vsaj tako pravijo na Mod The box, kjer jih je bolj ali manj zmotilo le to, da se sistema v osnovi ne da izklopiti. Kar pa verjetno ne bi smel biti problem popraviti.

9 komentarjev

Gokar. Virus, ki okuži Outlook...

Vnunet - Iz F-Securevih laboratorijev opozarjajo, da je na pohodu nov virus. Gokar za razpošiljanje uporablja MSjev organizator Outlook ter poskuša deaktivirati antivirusne programe.

Razpošilja se kot sporočilo z različnimi temami ('If I were god and didn't believe in myself, would it be blasphemy?', 'The A- Team VS KnightRider ... who would win?', in 'I like this calm, moments before the storm') ter priponko s končnico PIF, SCR, COM, EXE ali BAT.

V Visual Basicu narejen virus v sistem naloži datoteko KAREN.EXE, navodila za odpravljanje pa najdete tukaj.

3 komentarji