»

Panasonic vpoklical "le" 6 000 baterij

CNet - V veliko bolj skromni številki kot smo navajeni (Dell in Apple), je baterije vpoklical Panasonic, hčerinsko podjetje Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. Prizadeta je serija prenosnikov Let's note CF-W4G (za podrobnosti kliknite sem).

Tokrat baterije niso Sonyjeve, niti naj ne bi bile Panasonicove, oziroma slednji proizvajalca noče razkriti . Tudi problem je nekoliko drugačen. V primeru bolj robatega ravnanja s prenosnikom (kar bi znalo biti običajno za ToughBooke), se lahko premakne mala vzmet in predre ovoj baterije. Zaenkrat javnih objav tovrstnih posledic še ni bilo.

0 komentarjev

Sony prenehal izdelovati plazme

DigiTimes - Sony-ev namestnik izvršnega predsednika, Katsumi Ihara, je najavil, da bodo prenehali izdelovati plazmatske televizorje. Njihova prodaja je bila v stalnem upadu, leta 2004 so jih prodali še 300.000, leta 2005 le še 100.000. Namesto tega želijo povečati proizvodnjo LCD televizorjev, ki jih izdelujejo skupaj s Samsungom. V letu 2007 želijo doseči prodajo 8.000.000 kosov. K številki naj bi pripomogla nova skupna tovarna osme generacije televizorjev, o čemer smo že poročali.

Glavna na področju plazem tako ostaja Matsushita Electric Industrial Co. (še Panasonic, Tehnics, National in JVC), ki si zavzema četrtino tržišča.

16 komentarjev

iStranišče

iStranišče

vir: News.com
News.com - WWW.C. je stranišče (WC), ki ga trenutno testirajo v Angliji. Ampak to ne bo običajno stranišče, saj boste med opravljanjem potrebe lahko deskali po internetu. V prenosni straniščni kontejner bo namreč vgrajen PC z Windowsi XP Professional (ali morda WC Edition?). Vse skupaj bo podpiralo 6-kanalni prostorski zvok, internetne strani bomo gledali preko plazma ekrana, za večje udobje pa bomo lahko brezžično tipkovnico vzeli v naročje. Do interneta bomo dostopali preko brezžičnega omrežja 802.11b. Prav tako pa bodo lahko vsi, ki bodo čakali v vrsti na prosto stranišče deskali po...

33 komentarjev

Koliko v resnici stane RAM?

Kiberpipa - Odgovor na vprašanje v naslovu vam dam kar takoj: 16 megabajten DRAM čip, ki tehta pičla 2 grama, stane -- 32 litrov vode, 1,6 kilograma fosilnih goriv, 700 gramov elementarnih plinov (največ dušika), 72 gramov kemikalij (čez 100 različnih, med temi veliko smrtonosnih).

To verjetno ni ravno odgovor, ki ste ga pričakovali, toda uničevanja okolja se pač ne da izmeriti v dolarjih, funtih, jenih in tolarjih.

Kljub temu, da se računalništvo zdi hi-tech in čisto, se okoli njega dogaja veliko takšnih in drugačnih umazanij. To so ugotovili raziskovalci na Tokijski univerzi Združenih narodov. Omenjeno raziskavo bomo med nakupom svojega naslednjega mlinčka verjetno raje poskušali odmisliti.

Kam vse to pelje pa prepuščam vaši domišljiji ali še verjetneje, nočnim moram ...

33 komentarjev

Kaj bi pa danes oblekel?

Washingtonpost - Sicer verjamem, da nimate verjetno preveč problemov z vprašanjem, ki peste naše boljše polovice, samo včasih se pa kljub temu zgodi, da ne veste, kaj dati nase.

Sicer sedaj nimate veliko možnosti, ker se morate odločiti sami, samo kot pa kaže, boste lahko v prihodnje to dilemo prepustili "pametni" omari. Gre res da samo za testni model, ki pa ima veliko prednosti pred klasičnimi omarami. Prva razlika je povezava z internetom in vgrajen softver, ki se zna prilagoditi tudi vašemu stilu. Druga je verjetno cena..

Poleg tega nam Matsushita Electric Industrial v svoji hiši prihodnosti, ki jo lahko vidite na enem od tokijskih sejmov, predstavlja še pametna ogledala in hmhm.. stranišča. Če jim gre verjetni, lahko ta analizirajo vaš urin, in sumljive rezultate pošljejo vašemu zdravniku. Če pa vas zanima še več, potem je potreben klik..

0 komentarjev

Prihodnost Zemlje je svetlejša

Slashdot - Po odzivu na novico Ali se SETI seli na Luno mislim, da marsikaterega izmed vas zanima tudi vesoljska tematika. Zato sem sklenil, da bom med svoje novice o računalništvu včasih vgradil kakšno zanimivost iz tega z računalniki ne ravno najbolj povezanega področja. Tokrat sem se odločil, da vam poročam o novici, kako naj bi Sonce v prihodnjih nekaj milijardah zaradi širjenja pogoltnilo Zemljo. To je bil do nedavnega zakon o prihodnosti Zemlje, potem pa so astrofiziki na Sussex University odkrili napako v računu. Po njihovih podatkih znanstveniki pri prvotnem računanju niso upoštevali dejstva, da bo Sonce z večanjem postopoma izgubljalo prvotno gravitacijsko silo. Sonce naj bi zaenkrat imelo dovolj materiala za jedrske reakcije še približno 7.5 milijarde let. Približno 7.7 milijarde let od sedaj pa se bo povečalo za 120 krat in pogoltnilo planeta Merkur in Venero. Zemlja se bo po izračunih obdržala. Kljub obetavnim napovedim, pa bo življenje približno 5.7 milijarde let od danes naprej...

12 komentarjev

Kopiranje CD-jev brez uporabe računalnika!

CDR-Info - Matsushita Electric Industrial Co. v navezi z Matsushita-Kotobuki Electronics Industries Ltd. najavlja kombinacijo CD-R/RW in DVD-ROM pogona. Vse skupaj postane zanimivo zaradi dejstva, da omogoča presnemavanje CD-jev brez priklopa na računalnik. Resda so pri takem presnemavanje hitrosti dosti nižje (le 2x za glasbene CD-je in 4x za podatkovne), a to niti ni tako pomembno, saj zdaj lahko presnemavate CD-je kadarkoli in kjerkoli. Izdelek naj bi šel v prodajo 18. januarja 2002, več o tem pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Romunski hekerji

Joker - Sicer verjamem, da ste to že mogoče prebrali, samo vseeno se mi zdi vredno objave. Po včerajšnjem uspehu slovenske nogometne reprezentance so bili romunski hekerji tako deprivirani, da so se odločili napasti stran slovenske Pošte. Kot vidite, imajo malo domišljije
Sicer pa, za včeraj vam je lahko žal, da vas ni bilo na Kongresnem trgu, ker je bilo vzdušje fenomenalno ( danes pa bolijo noge ), pa še Slo-techovcev je bilo kar dosti.. Aja, klik, potem pa boste že našli novico...

13 komentarjev