»

Napaka v phpBB

delo.si 12.12.2004 20:15

Slo-Tech - Danes so po slovenskem internetu zopet udarili brazilci. Tokrat napad izkorišča napako v kodi foruma phpBB do verzije 2.0.10. Če foruma na svoji strani še niste nadgradili, se ne čudite, če se vam zgodi kaj podobnega spodnjemu primeru.

Kot začasna rešitev (dokler se na vas ne bo spravil še kdo), pomaga blokiranje zahtevkov iz 200.222.20.0/18. Seveda pa forum nadgradite čim prej, ker bo prej ali slej nekdo iz svojega dnevnika skopiral vrstico, ki je bila uporabljena in jo uporabil na vaši strani -- in takrat zahtevek ne bo prišel iz zgornjega naslovnega območja.

35 komentarjev

Izmenjava "pasic"

Slo-Tech - Lastniki vseh strani, ki kažete Slo-Techovo malo slikico mi prosim pošljite mail. V večini primerov boste dobili posebno kodo, ki jo vstavite na vašo stran in potem ko bodo to storili tudi vsi naši sedanji izmenjevalci se bo tudi vaš banner začel prikazovati na Slo-Techu.

6 komentarjev

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Konec...

Jaz - Hm, ok, ker niti ne vem, kako bi se tega lotil, bom povedal kar naravnost: Slo-Tech bo prenehal z delovanjem. Po enem letu in pol pač počasi dojemamo, da se je stvar vse preveč razširila in peščica zanesenjakov ni več dovolj, da bi stvari še naprej vodila tako, kot je treba. Kot ste sami opazili, se je naša aktivnost zadnje čase precej zmanjšala. No, večino časa smo debatirali kako in kaj v prihodnosti, toda na žalost nismo našli nobene dobre opcije za nadaljevanje obstoja. Začetne zagnanosti enostavno ni več, večina pa nas nekako niti nima več časa, ki je potreben za vzdrževanje tako velike strani. Da ne govorimo o naših "resničnih življenjih", ki so res trpela...
Kakorkoli, vsem zvestim bralcem se zahvaljujemo za dolgotrajno podporo, ki smo je bili deležni z vaše strani. Če vas ne bi bilo, bi Slo-Tech že zdavnaj nehal obstajati. Na splošno nam je zelo težko pustiti tako ogromno in neverjetno prijateljsko skupnost, ki se je razvila, toda nimamo izbire .
Naslednjih nekaj dni boste še...

98 komentarjev

Raport iz Porotroža

Jaz - Ok, z majhno zamudo si sedaj lahko ogledate članek o dogajanju v Portorožu. Stvar ni preveč dolga, toda mislim, da dovolj nazorno prikaže dogajanje. Seveda se z besedami ne da opisati občutka in vzdušja, ki je vladalo tam... res bi nas morali obiskati . No, kar brez skrbi, to nikakor ni bila zadnja podobna prireditev in enkrat jeseni lahko pričakujete podobno dogajanje. Sedaj pa kar pridno k branju (in gledanju slikic).

10 komentarjev