»

Se je izsiljevalska skupina Maze zares upokojila?

Slo-Tech - Na njihovi spletni strani se je pred dnevi pojavilo obvestilo za medije, v katerem sporočajo, da so uradno prenehali z delovanjem. Ter, da vse bodoče povezovanje z njihovimi projekti, blagovno znamko ali pa metodami dela, najverjetneje pomenijo prevaro. Kot še pravijo, nikoli niso imeli partnerjev in nimajo naslednikov. Hkrati pa obveščajo vse, ki želijo, da se njihovi osebni podatki izbrišejo z njihove spletne strani, da se obrnejo na njihovo chat podporo, ki bo na voljo še mesec dni.

Skupina Maze je bila znana po tem, da po uspešnem vdoru ni le zašifrirala podatkov, pač pa so jih pogosto tudi ukradli in v zameno za njihovo neobjavo na temnem spletu zahtevali odkupnino v bitcoinih. Višina je pogosto dosegala milijonske dolarske zneske.

Med njihove zvezdniške žrtve so se zapisala podjetja, kot so Canon, LG in Xerox.

Da se Maze zares umikajo s scene, je pred časom nakazalo že poročilo Malwarebytes, v katerem so poleti zaznali precej manj okužb. Seveda pa to ne pomeni, da so se...

8 komentarjev

Vodni blok DangerDen Maze 4

vir: Pure OC
Pure OC - Imeni DangerDen in Maze sta danes sinonim za kvalitetne vodne bloke in med navdušenci, ki hočejo iz svojih procesorjev iztisniti kar največ, vzbujata strahospoštovanje. To lahko potrdi tudi test na PureOC, kjer so preizkusili najnovejši DangerDenov izdelek Maze 4, ki sedaj procesor še bolje ohladi, kot njegovi predhodniki. Blok se ponaša z novim dizajnom, lepo pa deluje tudi v navezi s 172 W peltierjevim elementom. Kako dobro ohladi procesor, pa preberite tukaj. Me prav zanima, kaj lahko v odgovor ponudi naveza B&M [;)].

6 komentarjev

Vodno hlajenje napajlnika

Digital Explosion -

Elektrika in voda ne gresta najbolje skupaj, so me učili. In to dejstvo sem nekajkrat tudi eksperimentalno preveril (vse v imenu znanosti), a še vedno se najdejo ljudje, ki so pripravljeni narediti vse mogoče.

Na Digital Explosion so se tako odločili preizkusiti paket za vodno hlajenje napajalnika. Roko na srce, ideja ni tako kot neumna, kot morda izgleda na prvi pogled, saj ima marsikdo vse računalniške komponente razen prav napajlnika neslišno hlajenje (pasivno, vodno ...) in je dejstvo, da se edinole napajlnik dere, moteče. Če torej želite popolno tišino, klik!

7 komentarjev

DangerDen Maze 3

DWPG - Dejstvo je, da na svetu obstaja vrsta, ki se ji reče navijalec in dejstvo je, da ta, danes niti ne več tako ogrožena vrsta, zelo rada navija procesorje, četudi se je treba poslužiti malce bolj ekstremnih metod, kot je vodno hlajenje -- in dejstvo je, da marsikateremu navijalcu ime DangerDen Maze na ustnice prinese nasmešek. DangerDenovi vodni bloki Maze so bili od nekdaj dobro poznani med navijalci in prav nič ne kaže, da bi se njihov sloves kvalitetnih vodnih blokov polegel. Ali pač? Na tej strani so testirali vodni blok Maze 3, ki je bojda še enkrat potrdil pravilo, da najboljši hitro zaspijo na lovorikah. Če želite izvedeti, kaj vse so očitali Maze 3, potem KLIK!

2 komentarja

O hladilnih tekočinah

Overclockers.com - Ko delaš vodno hlajenje, je ponavadi zadnja stvar, na katero pomisliš, tekočina, ki bo prenašala toploto po sistemu. Za sisteme, ki uporabljajo osnoven model, se pravi blok, radiator in pumpa, je dovolj destilirana voda z kakim dodatkom proti rjavenju/rasti alg, na primer antifriz. Ko pa se podaš v ekstremne vode, kjer že tekočino shladiš pod temperaturo zmrzovanja - se pa pojavi problem. Kako preprečiti, da bi voda zmrznila? Kater je najboljši dodatek za vodo ali, še bolje, kaj je najboljši nadomestek vode v takem sistemu? To so se vprašali na Overclockers.com in spisali precej poučen članek o hladilnih tekočinah. Pa veselo branje[:)]!

0 komentarjev

Vodno hlajenje endvatri

Slo-Tech - Radi bi imeli vodno hlajenje, tega si res želite. A se vam nekako gabi kupovati dele po raznih trgovinah širom Slovenije: v Ljubljano po peltierjev element, na grosupeljski avtoodpad po hladilnik, v trgovino z živalmi po pretočno črpalko, do Boeinga po vodni blok,... Če ste prepričani, da ti enostavno ni za vas, si enostavno morate kupiti komplet. Mikhailtechovci so pod prste vzeli Swiftechov MCW462-UT sistem, v katerem dobite Black Ice radiator, 226 W peltierev element, Eheimovo črpalko ter ostale kvalitetne dele. Mikhailtechovci so komplet pretestirali ter bili zelo zadovoljni, čeprav je moje osebno mnenje zadržano - 9 stopinj Celzija v mirovanju...

3 komentarji

Novi vodni bloki

Reactor Critical - Uf, ko sem že mislil, da je tržišče že povsem zasičeno z vodnimi bloki številnih proizvajalcev, ki s svojimi izdelki bolj ali manj navdušijo, me je razveselila novica iz podjetja Next-Cool, ki bo v kratkem predstavilo zanimive bloke.
Prvi se bo imenoval WaterCUBE GT3 in bo v glavnem namenjen predvsem procesorjem na podnožju S370 in SocketA, čeprav proizvajalec obljublja, da bo izdal tudi različico, ki bo posebej prirejena Pentiumom4. Blok bo težak 260 gramov in bo izdelan iz bakra in aluminija. Če je prvi blok dokaj običajen, pa bo drugi nekaj posebnega, saj ga bo proizvajalec namenil hlajenju...

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Ker izgleda, da so naši pisuni spet zaspali na lovorikah in ker pri Slo-Techu še vedno skrbimo, da vam ni in ne bo dolgčas, je Bigfoot za vas spisal test Intel Pocket kamere. Poceni fotoaparat in kamera, ki bo zadovoljila marsikaterega nezahtevnega uporabnika, se zna izkazati za zelo ugoden ter premišljen nakup, ako vam kvaliteta slike ni primarna skrb. Branje, kot vedno, obvezno.

3 komentarji