»

Intelovi procesorji ranljivi zaradi HyperThreadinga

Slo-Tech - V Intelovih procesorjih se skriva še ena luknja, ki jo lahko izkoristimo za dostop do podatkov, ki jih po pravilih ne bi smeli gledati. Raziskovalci z Vrije Universiteit v Amsterdamu so pokazali, kako lahko na procesorju Intel Core i7-6700K v 99,8 odstotkih, na Xeon E5-2620 v 98,2 odstotkih in na procesorjih Coffeelake v 99,8 odstotkih pridobijo 256-bitnih šifrirni ključ, s katerim je drugi proces šifriral podatke. Ranljivost ni povezana z Meltdownom ali Spectrom, temveč gre za pomanjkljivo varnostno implementacijo HyperThreadinga. To je tudi eden izmed razlogov, da je OpenBSD ta teden sporočil, da bo v svojem operacijskem sistemu onemogočil HyperThreading.

Ranljivost so poimenovali TLBleed, ker izkorišča TLB...

17 komentarjev

Intel Xeon DP razkriti

X-Bit Labs -

Intel je danes uradno razkril novo družino procesorjev, Xeon DP. Najpomembnejše je, da procesorji ne bodo tekli pri 800 MHz-vodilu, temveč še vedno pri 667 MHz. Najprej lahko pričakujemo izid 3,06 GHz-inačice s 512 KB L2 in dvakrat več L3 predpomnilnika ter podporo HyperThreadingu. Cena ne bo pretirana -- 700 zelencev.

V zadnjem četrtletju pa lahko pričakujemo Nocona procesorje, ki bodo v bistvu strežniške izdaje Prescottov. Imeli bodo kar megabajt L2 predpomnilnika, prvi modeli pa bodo tiktakali pri 3,2 in 3,46 GHz.

Tretja novost, ki jo lahko pričakujemo šele prihodnje leto, bo novo dvoprocesorsko čipovje, poimenovano Lindenhurst. Podpiralo bo 667 MHz-vodilo, hitrejši pomnilnik, PCI Express in najhitrejše Nocona procesorje, ki bodo takrat tikatali tudi že pri 3,67 GHz. Več o tem.

2 komentarja

HyperThreading tudi na VIA ploščah?

več strani - HyperThreading (HT) je Intelova nova tehnologija, o kateri smo že mnogo poročali, omogoča pa, da procesor teoretično izvaja dva ukaza na enkrat. S tem naj bil procesor optimalno izkoriščen, saj delujejo tudi tranzistorji, ki pri trenutni operaciji niso potrebni. Na žalost pa je HyperThreading doslej deloval le na novih Intelovih čipovjih. Zakaj preteklik?

Hja, stvari se očitno spreminjajo, saj so na spletni strani InpactHardware preizkusili delovanje Penituma4 3.06 GHz na plošči z Viinim naborom P4X400 in presenečeno ugotovili, da procesor deluje v HT načinu. Ali to pomeni, da bodo odslej tudi vse plošče na omenjenem naboru podpirale HT? Preveden klik!
...

5 komentarjev

Intelova nova plošča

AnandTech - Na Anandtechu so si ogledali novo Intelovo ploščo za sladokusce, D845PEBT2 Blue Mountain 2 imenovano, temelječo na novem i845PE čipovju, ki ima vse bonbončke, ki si jih praktično lahko zamislite. Podpira namreč OgnjenoŽico™ (IEEE1394), USB2, SATA, RAID ... Plošča, namenjana t.i. high-end sistemom, sicer ni posebno izstopala, kar se tiče hitrosti, pohvalili pa so predvsem njeno stabilnost. Klik!

0 komentarjev

Še več matičnih plošč

več strani - Po pojavi novih Intelovih čipovij, novi testi na internetu kar dežujejo, tako da vam sedaj v skrčeni obliki predstavljam nekaj novih testov, ki jih je moč zaslediti na internetu.

  • Na TweakTown so si ogledali čipovje i845GE na splošno, kot refenco pa so uporabili Intelovo referenčno ploščo, klik!
  • Na T-Break so si ogledali Asusovo umetnijo P4GE-V, osnovano prav tako na i845GE čipovju, klik!
  • Na Hardware Zone pa so si prav tako ogledali Intelovo osnovno ploščo, D845GEBV2 imenovano, na i845GE čipovju, klik!


  • Da pa ne boste privrženci AMDja jezni, še test MSIjeve KT3 Ultra 2, ki so ga pripravili na Riva3D.

    0 komentarjev

    Vse o i845PE ter i845GE

    AnandTech - Na Anandtechu so spisali članek, ki govori o danes predstavljenih čipsetih podjetja Intel, i845PE ter i845GE z grafično enoto. Članek vam na kratko predstavi osnovne značilnosti in lastnosti vsakega veznega nabora, sledijo testi treh plošč na teh čipovjih (Gigabyte, Asus, Albatron), navijaški potencial ... Članek obsega, reci in piši, petindvajset strani, kar zagotovo priča o njegovi kompleksnosti in širini zajetih stvari. Obvezni klik!



    Dodatek: Poleg že omenjenega testa Asuske, so se na internetu pojavili še drugi testi matičnih plošč na tem naboru:

  • Intel 845GEBV2 na i845GE
  • Asus P4GE-V na i845GE
  • Gigabyte GA-8PE667 na i845PE
  • 0 komentarjev

    Asus na i845PE

    HardOCP - Intel je danes uradno predstavil svoje novo čipovje imenovano i845PE, ki je končno prineslo tudi uradno podporo DDR333 pomnilniku v Pentium 4 sistemih. Proizvajlci matičnih plošč nam niso ostali dolžni le-teh.

    Na HardOCP si lahko preberete test nove Asusove osnovne plošče na tem naboru. Asus P4PE, kot se uradno imenuje, nam poleg podpore DDR333 pomnilniku prinaša še podporo najnovejšim Pentium 4 procesorjem (tudi čez 3,06 GHz), IEEE1394 vmesnik, SATA krmilnik in še mnoge druge dobrote. Klik!

    0 komentarjev

    Prvi primerki z i845PE

    več strani - Intel je za 7. oktober najavil uradno predstavitev novega čipovja za svoje Pentium 4 procesorje, ki se imenuje i845PE. Kot je že v navadi, so proizvajalci matičnih plošč vezja dobili že pred tem datumom, da bodo na dan predstavitve že imeli pripravljeno zalogo teh plošč. Gigabyte je storil podobno potezo, kot jo je ob predstavitvi KT400 plošče, saj je tudi tokrat že nekaj dni pred uradno predstavitvijo, izdal matično ploščo na tem naboru. Nova Gigabytka se imenuje 8PE667 Ultra, podpira pa DDR RAM, ima podporo za RAID, LAN, zvočno kartico in ostale dobrote, ki smo jih od Gigabyta že vajeni. Za vse neučakance še test, samo v primeru da dobro razumete poljsko, če pa je vaše znanje tujih jezikov omejeno na angleščino, odklikajte sem ali pa sem.

    0 komentarjev

    Največji disk za nabor BX

    Overclockers Australia - Avstralski navijalci niso poznani samo po odličnih člankih in novicah, ampak tudi po zelo dobrem forumu, na katerem vsak dan poteka kar veliko zanimivih debat. Ker se počasi uvrščam že med računalniške metuzaleme, ki životarijo s procesorjem Celeron in matično ploščo na naboru BX, mi je najbolj padla v oči debata, v kateri udeleženci razpravljajo o tem, kolikšen je največji disk, ki ga to nekdaj odlično, a danes močno zastarelo čipovje podpira. Aja, pa še to: če boste hoteli brati prispevke forumašev, se boste morali prej še registrirati [;(].

    1 komentar

    Intel: November?

    Slo-Tech - Jep, obetajo se nam novosti. Naj jih naštejem nekaj malega:

    • 4. novembra se nam obeta nov padec cen.
       
    • Proti koncu istega meseca lahko pričakujemo izid 3.06 GHz P4 procesorja, še vedno bo zgrajen v 130-nanometrski tehnologiji, poraja pa se problem napajanja, saj naj bi porabil preko 70W.
       
    • Septembra se bodo proizvodne linije poslovile od 1.8 GHz P4 procesorja ter mesec kasneje še 1.9 GHz P4..
       
    • Celeroni? 1.2 GHz bo adijo rekel septembra, oktobra bo salutiral 1.3 GHz, 1.4 GHz pa bo svoj Amigos Para Siempre zapel decembra.
       
    • 3 nove matične plošče. "Silver Reef" (integrirana zvočna karta, usb2, ddr 333...), "Ashland 2" (audio, grafični čip, 533 MHz FSB), "Blue Mountain 2" (raid, 6-kanalna integrirana zvočna kartica, lan, ..., SATA).
    Zaenkrat bodi to vse [0:)]. Ne bi rad, da mi na vrata potrka najhujša nadloga po Borgih...

    1 komentar

    Intel: prihodnost biti svetlejša.

    The Register - Intel je po kljub vsemu dokaj dobrim rezultatom drugega fiskalnega četrtletja najavil nove napovedi za tretje četrtletje. Napovedani prihodki tako ne bodo znašali med $6.3 MRD in $6.9 MRD, ampak do največ $6.7 MRD. Klik!

    Seveda pa Intel -- kot tisoč ostalih podjetij petič zapored -- pravi, da se bo stanje že 'kmalu' povrnilo na onega izpred parih let. Drugače ubesedeno, recesija se končuje. (najmanj) Petič.

    0 komentarjev

    Nova Intelova čipovja

    X-Bit Labs - Po neprepričljivemu i845 se je Intel pobral in od sedaj naprej izdeluje za procesorje Pentium4 same zanimive procesorske nabore. Toda to še ni nič v primerjavi s tem, kar nas čaka v prihodnosti. Intel bo namreč 7. oktobra (takrat bo AMD predstavil tudi Athlone s 333 MHz vodilom) izdal tri nove nabore - i845GE, i845GV in i845PE - ki bodo na matičnih ploščah uporabljeni že v istem mesecu.

    i845PE in i845GE bosta po poročanju virov podpirala pomnilnik PC2700 DDR SDRAM, 533 MHz vodilo in Intelovo tehnologijo HyperThreading (tehnologija s katero se lahko en procesor predstavi kot dvoprocesorski sistem). i845PE bo tako posodobljena verzija i845E, i845GE pa posodobljena različica i845G.

    HyperThreading naj bi podpiral tudi i845GV, ki bo zamenjal nabor i845GL in bo vseboval tudi grafični podsistem. i845GL ne vsebuje AGP-ja, vendar pa še vedno podpira 533 MHz vodilo.

    Tisto pravo pa bo se bo pojavilo konec druge četrtine leta 2003, ko naj bi Intel izdal nabor s kodnim imenom Springdale. Nabor...

    0 komentarjev

    Test i845E osnovnih plošč

    AnandTech - Po pritiskih ljudstva na Intel, ki je Pentiumom 4 namenil le Rambusov pomnilnik, so s tekočih trakov prišle osnovne plošče, ki so bazirale na čipsetih 845 (SDR) in 845D (DDR). Čipovje 845 ni bilo najbolj uspešno, saj SDR pomnilnik ni mogel zadovoljiti potreb Pentiuma 4, za razliko od DDR-ja, s katerim je Pentium 4 deloval dokaj hitro. Pred kratkim so pri Intelu izdali posodobljen nabor čipovij 845D, z imenom 845E (kar dokazuje bujno domišljijo marketinškega oddelka [:D] ) in pri AnandTechu so takoj naredili test osnovnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. Plošč je 11:
    • ABIT BD7II-RAID

    • ABIT IT7

    • AOpen AX4B Pro-533

    • ASUS P4B533-E

    • Chaintech 9EJL

    • ECS L4IBAE

    • Epox 4BEAR

    • Gigabyte 8IEXP

    • MSI 845E Max2

    • Tyan S2099ANR

    • Tyan S2099GNNR
    Test pa Vam je na voljo tukaj.

    0 komentarjev

    Nova Sandra

    SiSoft - Leto je naokoli in snovalci priljubljenega programčka za testiranje hitrosti računala, so spet izdali novo različico, ki tokrat nosi ime Sandra 2002. Po novem program podpira najnovejši operacijski sistem Windows XP, ponaša se z boljšo podporo sistemom z večimi procesorji, podporo hyperthreadingu (tehnologija, pri kateri 1 procesor deluje kot 2 procesorja v načinu SMP) in trenutno aktualni strojni opremi (novi nabori, procesorji, ...). Program lahko dobite tukaj.

    3 komentarji

    Intel i845 B-Step plošče že v prodaji

    X-Bit Labs - Čeprav naj bi Intel svoje i845 B-Step čipovje uradno predstavil šele 17. decembra, so proizvajalci matičnih plošč začeli prejemati pošiljke čipovij že ob koncu novembra. Zato se nekateri proizvajalci niso mogli zadržati in so začeli s prodajo svojih izdelkov. Tako nekatere japonske trgovine že prodajajo na i845 B-Step temelječi plošči MSI 845 Ultra-AR in FIC VC15. Njune specifikacije so:
    • MSI 845 Ultra-AR: 2 DIMM sloti za PC2100/PC1600 DDR pomnilnik, AGP 4x reža, 5 PCI slotov, 1 CNR slot, poleg tega pa ima še integriran Promise 20276 ATA/133 IDE RAID kontroler in C-media sound kontroler.


    • FIC VC15: 3 DIMM sloti za PC2100/PC1600 DDR pomnilnik, AGP 4x slot, 6 PCI rež, 1 CNR slot. Poleg tega ima tudi integriran Realtekov 10/100 Mbit Ethernet kontroler in AC'97 zvok.
    Plošče se prodajajo za $170 dolarjev (MSI) in $155 dolarjev (FIC).

    0 komentarjev

    PC2700 RAM-i prihajajo

    Overclockers Australia - Nobena svar v svetu računalništva ne uspe brez podpore in tako je bilo tudi pri pomnilniku. Že dalj časa so bili proizvajalci praktično pirpravljeni na izdajo najnovejšega PC2700 DDR pomnilnika, vendar so čakali samo še na podporo proizvjajalcev naborov. Najprej se je odzval SIS s svojim čipovjem 645, kasneje pa še ALi z Magikom 1 revizije C. Ostali proizvajalci podporo šele načrtujejo. Žalostno dejstvo je, da najbolj razširjene plošče s čipovji VIA KT266A in AMD-760 ne podpirajo frekvec višjih kot 266 MHz. Vsaj ne po uradnih specifikacijah. Ali to pomeni, da je PC2700 DDR SDRAM v slednjih ploščah neporaben? Odgovor so iskali na Overclockers Australia, kjer so testirali TwinMOS-ov PC2700 DDR SDRAM pomnilnik na Epoxovi 8KHA+ plošči z naborom KT266A, ki slovi po izredni prepustnosti. Preizkusili so, kako se pomnilnik obnaša pri navijanju in ga primerjali s sorodnim TwinMOS-om, ki ja pa je deloval po specifikacijah PC2100 in je uporabljal Nanyine čipe. In kakšni so rezultati? Kljub...

    0 komentarjev

    Intel 845 B-Step: ravoziti ali ne razvoziti?

    X-Bit Labs - Proizvajalci matičnih plošč pravijo, da bi se lahko pošiljke njihovih novih i845-D (i845 B-Step) plošč, ki podpirajo DDR SDRAM začele v tem mesecu. Vendar pa jih je Intel prosil naj ne razvozijo plošč do sredine decembra. Zakaj pa? Smiselno je predpostavljati, da hoče Intel prodati še ostale zaloge svojega i845 čipovja, saj bo povpraševanje po njem, zatem ko bo izšel i845-D skoraj izginilo.
    Seveda proizvajalci ne morejo kar ignorirati mikroprocesorskega giganta, zato bodo pošiljke zaustavljene dokler se Intel nebo odločil za pričetek razvažanja. Tako bo i845 B-Step izšel malo pozneje kot smo pričakovali, vendar pa bomo že nekako potrpeli, kajne...

    2 komentarja

    Nabori za 533 MHz Pentium4 procesorje

    X-Bit Labs - Poleg razvijanja najnovejšega i845-D, ki bo marsikateremu Intelovemu inženirju prinesel olajšanje, se Intel ukvarja tudi z nekaterimi drugimi nabori, katerih izid pa je še daleč. Najbolj aktivni so trenutno razvijalci, ki razvijajo nabore za nadgrajeno 133 MHz Quad Pumped vodilo (533 MHz), ki bo v Q3 leta 2002 vključeno v Northwood procesorje.
    • Tehama-E bo posodobljena različica trenutnega i850. Podpirala bo 533 MH vodilo in nov ICH4 South Bridge. Na matičnih ploščah jo bomo ugledali v poletju leta 2002.

    • Brookdale-E bo prav tako podpiralo 553 Mhz vodilo in bo samo posodobljena različica trenutno še razvijajočega Brookdale-D. Posebnost Brookdale-E bo podpora dvokanalnemu DDR SDRAM pomnilniku, s katerim bo lahko ta nabor omogočil pasovno širino do 4.2 GB/s. Poleg visoke prepustnosti pa bodo tu še 8x AGP vodilo in ICH4 South Bridge, ki bo poskrbel za podporo vmesnikoma USB 2.0 in SerialATA. Prvi primerki bodo na voljo v tretji četrtine prihodnjega leta.

    • Brookdale-G bo prav tako...

    0 komentarjev

    Intel se je opekel z Rambusom

    The inquirer - Mogoče se še kdo izmed vas spomni, kako je Intel obešal na veliki zvon novico, da je podpisal pogodbo s podjetjem Rambus, ki naj bi ponujalo izjemno zmogljiv pomnilnik. Kasneje se je izkazalo, da je pomnilnik zmogljiv samo na papirju, pri takratnih Pentium3 procesorjih, pa se je izkazal za ne preveč neučinkovitega. To je bil prvi hud udarec za Intel. Drugi udarec je sledil s ploščami, ki so bazirale na naboru i820 in so podpirale pomnilnik Rambus, preko posebnih konverterjev pa smo lahko uporabili tudi pomnilnik SDRAM. Plošče so se izkazale za zelo problematične, saj so nabori i820 bili preveč hroščati, Intel pa se je s temi nabori še dodatno osmešil. Kasneje je moral Intel celo vpoklicati nazaj vse prodane plošče na i820, kar pa gotovo ni bilo poceni. Po nekaj brezplodnih letih, si je pomnilnik Rambus ustvaril topel domek na platformi Pentium4, kjer so se končno pokazale njegove prave lastnosti, saj je bil P4 v osnovi zasnovan za ta tip pomnilnika. Kljub dobrim rezultatom, pa se...

    2 komentarja

    Pomanjkanje i845

    X-Bit Labs - I845 je sicer popolni polom, kart si tiče same zmogljivosti, vendar pa je še vedno precej priljubljen med proizvajalci matičnih plošč. Nabor je celo tako priljubljen, da se veliki triumvirat ASUS, MSI in Gigabyte pritožuje nad pomanjkanjem le-tega. Po nekaterih podatkih, je Intel v septembru uspel izpolniti le 50-60% naročil, kar vsekakor ni ravno obetajoče. Vendar pa so se podjetja znašla in pomanjkanje nadomestila z i845 čipi iz sivega trga. Seveda pa je to samo začasna rešitev.
    Proizvajalci matičnih plošč zato precej težko čakajo na November, ko bo Intel začel razpošiljati i845D (i845 + DDR SDRAM) nabore, ki bodo stali "le" $35. Če je to res, potem bo P4 v Novembru vsekakor doživel preporod.

    0 komentarjev

    SIS735 bo podpiral Athlone s 333 MHz FSB

    The inquirer - Morda je tale novica že malce stara, vendar ker nisem zasledil novejše, jo bom kar objavil. Govora je o naboru SIS735, ki se zadnje čase prodaja kot sveže žemljice in o prihajajočih Athlonih, ki bodo uporabljali 333 MHz vodilo. Da bodo Athloni s 333 MHz FSB nekoč prišli na računalniško sceno ni dvoma, saj je že veliko proizvajalcev pomnilnika napovedalo podporo najnovejšemu DDR SDRAM pomnilniku, ki deluje kar pri isti frekvenci, kot prihodnji Athloni. Seveda se podpori niso mogli odreči niti proizvajalci procesorskih naborov, ki bodo v kratkem podprli prihajajoči pomnilnik v svojih naborih naslednje generacije. Dobro, nov pomnilnik je podprt v prihodnjih izdelkih, kaj pa sedanji chipseti. Ali današnji nabori sploh predstavljajo kakšno naložbo v prihodnost? Odkrito povedano, da ne vem, vendar pa The Inquirer poroča, da je SIS735 pripravljen tudi na "333 MHz" Athlone. Sicer SIS noče preveč govoriti o tej temi, vendar je to vse, kar hočemo vedeti :). Če bom v prihodnje izvedel kaj več...

    0 komentarjev

    i845 @ Dan's Data

    Dan's DATA - Tudi Intelov i845 nabor je dolgo časa buril duhove, dokler nismo bili deležni prvih testov teh tako opevanih čipov. Sicer je Intel šele danes uradno predstavil svoj i845, Dan pa je tega testiral že pred dobrim tednom dni. Kaj torej pravijo testi? Dan je testiral matični plošči dveh proizvajalcev (Abit BW7 in Asus P4B) in prišel do zaključka, da sta plošči povsem solidna izdelka, ki upravičita sloves teh dveh proizvajalcev. Kaj pa performanse? Tukaj se je vse skupaj malce zalomilo, saj se je pokazalo, da PC133 SDRAM in Pentium4 nista ravno najboljši par. Tukaj se vidi, da je bil Pentium4 zdizajniran predvsem za pomnilnik Rambus, ki zaenkrat (poleg DDR SDRAM-a) zagotavlja dovolj pasovne širine. Drug problem pa je, da so Pentiumi4 še vedno precej dragi procesorji in da so jim bistveno frekvenčno šibkejši Athloni še vedno preveč za petami. Ravno zaradi tega razloga se bo marsikdo, ki išče value sistem raje odločil za AMD-jeve procesorje ali morda celo procesorje Pentium 3. Imel pa bi...

    0 komentarjev

    "Izstrelitev" i845 'Brookdale' v ponedeljek

    The Register - Medtem, ko VIA že veselo trguje s svojim P4X266 naborom, se Intel ogreva na predstavitev nabora i845, ki ga bomo videli ta ponedeljek. Podporo temu naboru so napovedali številni proizvajalci računalnikov, saj je to priložnost, da kupcem predstavijo procesorje Pentium4 kot sestavni del cenejših sistemov. Dell je že najavil svojo družino Dimension 4300, ki bo vsebovala 1.5, 1.6 ali 1.7 GHz Pentium4 procesorje in podporo PC133 SDRAM-u. Cene naj bi se gibale od 899 $ naprej. Za ponedeljek pa se ogrevajo tudi HP, Gateway in IBM, ki naj bi prav tako pokazali svoje nove računalnike okrog tega nabora.

    0 komentarjev

    P4 na SDRAM-u že junija

    X-Bit Labs - Govoril sem vam že o Intelovem čipovju za P4 procesorje, ki bo podpiralo SDRAM namesto RDRAM-a. Čipovju je ime Intel 845 in bo, neuradno, izšlo že junija. Prva verzija čipovja, Intel 845A, bo imela podporo standardu ATA100 in do 3GB pomnilnika.
    Smisel poganjanja P4 na SDRAM-u je še vedno zelo vprašljiv. Po testih sodeč (in tudi po zdravi logiki) je P4 načrtovan samo za hiter pomnilnik. Če le-tega ni, potem deluje slabše kot P3, ki je optimiziran za SDRAM. Intel je priznal, da je Intel 845 čipovje le začasna rešitev preden se RDRAM ne poceni. Koliko škode bo podjetje med tem utrpelo zaradi čakanja na pocenitev RDRAM-a in pojav programske opreme, ki bi znala izkoristiti P4, ni znano. Jasno pa je, da dokler Intel čaka in čaka, AMD služi. Pa čeprav na počasnejšem SDRAM in DDR SDRAM pomnilniku.

    3 komentarji

    P4 kmalu na DDR SDRAM-u?

    X-Bit Labs - Intel je presenetil z novico, da je možno, da bosta njegovi čipovji, ki podpirata SDRAM in DDR SDRAM izšli prej od načtrovanega. Intel 845 čipovji Intel 845A, ki podpira SDRAM, in Intel 845B, ki podpira DDR SDRAM, naj bi izšli v tertji četrtini tega leta (Q3). Najprej je bil prihod teh čipovij načrtovan za začetek naslednjega leta.
    Enako velja tudi za druge proizvajalce P4 čipovij. SiS že hiti s svojim SiS 645, ALi pa z ALi 1741. VIA že ima pripravljeno čipovje za ta namen (PX266), ampak še nima licence s strani Intel-a za njegovo prodajo. Intel ji bo licenco verjetno prodal ob začetku prodaje svojega Intel 845 čipovja. Cena Intel 845A naj bi bila $40, Intel 845B pa $45.
    Smiselnost uporabe P4 z DDR SDRAM-om je vprašljiva. Sodeč po testih, se P4, v povezavi z DDR SDRAM-om, obnese veliko slabše kot navaden Duron. Intel priznava, da gre tu le za začasno rešitev, dokler se RDRAM ne poceni. ...

    4 komentarji