»

ATI prevzel Bitboys Oy

ATI - ATI je prevzel finsko podjetje Bitboys Oy, ki se ukvarja z razvojem grafičnih tehnologij za prenosne naprave. Vrednost nakupa se ocenjuje na približno 35, 2 milijonov evrov, celotna ekipa Bitboys-a pa bo vključena v ATi-jev oddelek za prenosne naprave. ATI od naložbe pričakuje nov zagon pri razvoju grafičnih tehnologij za prenosne naprave, predvsem pa podporo za OpenGL ES 2.0 3D ter OpenVG 1.0 2D vektorski grafiki.

Več o nakupu ter izjave vodilnih obeh podjetij lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

0 komentarjev

ATI ali nVidia?

The Tech Report - Umaknite pištolo ter odmislite suicidalne misli ob pogledu na naslov novice, članek se dejansko splača prebrati [:D]. Pri The Tech Report so napisali editorial, v katerem so se dotaknili danes najbolj pereče teme, katero gre opisovati -- boju med ATIjem ter nVidio. Bi se vi ob morebitnem nakupu grafične kartice odločili za GF4 Ti4400, kartuljo osnovano na eno leto starem čipu, ali bi raje izbrali Radeon 9500 PRO? Zakaj na trgu ne najdemo preprodajalca grafikulj, ki bi imel pogodbo tako z ATIjem kot nVidio? Priporočljivo branje, sicer nič novega za osveščene, a lepo zbran komplet dejstev za nočno branje.

3 komentarji

Za vse audiofile in audiofilke

Tech Report - Na The Tech Report so preizkusili malce zajetnejši kupček zvočnih kartnih čudes. 6 kartic za 6 različnih okusov, 6 cen - od 15 - 65 ameriških dolarjev. Katera je prava? Katera pridela najboljši zvok?

In kaj so ugotovili? Najboljša izbira za glasbo je Sound Blaster Audigy, za igre pa Philips Acoustic Edge. Seveda si članek pred nakupom preberite, da ne bom potem jaz kriv, če vam kartica ne bo všeč! [:)] Klik!

0 komentarjev

BitBoys in id

Tech Report - Nekaj dni nazaj vas je Senitel obvestil, da so Bitboysi končno nehali prepričevati ljudi, da bodo kdaj izdali svoj Glaze3D čip in se raje posvetili dejanskem razvoju nečesa, čemu pravijo XBA ali Xtreme Bandwidth Architecture. Na svoji strani celo omenjajo, da je produkt videl sam John Carmack ter da je za njim celoten id (projektom, ne Carmackom ). Trditev se slišli malo divja in dejansko so na Tech Reportu preverili celo zadevo. Rezultat? Oglejte si kar sami... Žalostno, Bitboys, žalostno!

3 komentarji

Glaze3D odpovedan...

FiringSquad - Heh sodeč po temle so BitBoys-i odpovedali svoj čip Glaze3D. No pa se je končalo še eno čakanje čipa, ki je bil že prevečkrat prestavljen. Škoda... Glaze3D je bil zelo obetaven čip, predvsem pa bi bil prvi, ki bi imel nekaj rama na samem čipu (EDRAM) in bi s pomočjo XBA arhitekture odstranil težavo, ki danes pesti praktično vse 3D pospeševalce - prepočasen ram. Imel pa naj bi tudi strojno pospeševanje t&l, per pixel lighting, in ostale dobrote.

6 komentarjev