»

Odgovor VeriSigna MID-u

Ministrstvo za informacijsko družbo - Danes je Ministrstvo za informacijsko družbo objavilo sporočilo za javnost, v katerem so predstavili uradni odgovora podjetja VeriSign.

Naj spomnimo, da je podjetje VeriSign v svojem varnostnem poročilu, ki ga je objavilo julija, Slovenijo uvrstilio na četrto mesto na lestvici držav z velikim deležem goljufivih spletnih transakcij.

MID je zato od VeriSigna po diplomatski poti zaprosil za pojasnilo. VeriSign je odgovoril, da "še naprej verjame v verodostojnost svojih podatkov", vendar pa natančnejših podatkov o tehnikah analize in velikosti slovenskega vzorca niso navedli, saj so jih opredelili kot poslovno skrivnost.

So pa pri VeriSignu zagotovili, da se Slovenija v naslednjem varnostnem poročilu, ki izide novembra 2004, gotovo ne bo pojavila med prvimi desetimi državami po deležu goljufivih spletnih transakcij.

To pa verjetno pove marsikaj o kvaliteti VeriSignovega poročila ...

16 komentarjev

Jedi - nepriznana veroizpoved

CNN - To novico bi sicer lahko brez zadržkov preskočil, saj nima veze z računalništvom, vendar pa bom vseeno poročal o njej, saj je bilo o tej tematiki nekaj napisanega tudi med novicami na Slo-Techu. Za kaj torej gre? Morda se še kdo z dobrim spominom spomni, da so se nekateri Avstralci prizadevali, da bi država uradno priznala vero jedijev. Po nekaterih informacijah bi bila država prisiljena priznati novo vero, če bi se zanjo opredelilo vsaj 10.000 Avstralcev. No, po zadnjih podatkih so se prej omenjene trditve po besedah avstralske vlade izkazale za napačne, odgovorne pa zaradi zavajanja čaka denarna kazen 540 $. Kljub 70.000-glavi množici, ki so se opredelili za jedije, nove vere ne bo priznala. Navdušenci Star Wars pa na drevo [:D].

12 komentarjev

Jaz kot Jedi bom živel, bom letel na zvezde in ponoči svoj meč vrtel...

The Age - Heh, izgleda, da sem danes ravno v pravi volji za obračanje besed naših kantavtorjev [:D]. Okej, resno: Še pomnite, ko so nekateri uporniški Avstralci, ki so hoteli izraziti svoje nestrinjanje s spraševanjem po lastni veroizpovedi, izrazili svoje verovanje kot Jedi Knighti oziroma Jedi vitezi, nam tako dobro znani iz Vojne Zvezd? No, le-teh naj bi se po neuradnih podatkih v Avstraliji nabralo za prevelik odstotek, da bi ga lahko uradniki kar zanemarili, a se je vseeno zgodilo to, kar so nekateri na tem forumu tudi napovedovali: Vsi, ki so izrazili svoje versko prepričanje kot Jedi Knight, so pristali v košu "nečitljivo vpisan podatek". Klik!

0 komentarjev

Religija: slo-techer

The Register - Zanimivo - v popisu ljudstva se je v Združenem Kraljestvu na 896. mesto, tik na repu lestvice, prikradla religija 'Jedi Knights'.

Ne - to ne pomeni, da je religija dobila svoje priznanje, le, da je očitno nemalo ljudi na vprašanje o religiji odgovorilo z omenjenim odgovorom. Naj se nas, slo-techerjev, pristojni vladni urad le pazi ko bo opravljalo svojo raziskavo (kot mi je znano, je dolžnost popisovalca zabeležiti dejansko to religijo, pod katero si se predstavil - sicer naj bi bile kršene naše pravice ). vir: The Register

6 komentarjev

Naravi prijazen eksploziv

ABC News - Tale novica sicer nima nobene zveze z računalništvom, vendar pa je vseeno zanimiva. Govori o naravi prijaznih eksplozivih za vojaške namene, ki so jih razvili nemški znanstveniki. Sam sem sicer kar malce čudno pogledal, ko sem videl naslov, vendar pa je ob končanem branju članka moje začudenje malce izginilo. Ko gledamo vsak dan, koliko raznega streliva "pokuri" vojska na vojaških vajah in ko premislimo, koliko naravi škodljivih snovi se zadržuje v strelivu in raznih eksplozivih, se človek kar malce prime za glavo. Nemški znanstveniki pa so se odločili, da razne eksplozive naredijo naravi prijazne in neškodljive. Morda je tak pristop res dober za eksplozive, ki so uporabljeni na vojaških vajah, vendar pa ima v vojnem času ekologija zadnjo besedo. Vsekakor zanimiv članek, ki si ga le preberite.

0 komentarjev

Avtomatske prestave na kolesu

Slo-Tech - No, ker ljudje postanejo butasti, pardon, preveč enostranski, če se ukvarjajo samo z enim podorčjem (npr. računalništvom), bom z veseljem objavil Tomijevo novico, v kateri boste zaman iskali povezanost z računalništvom, vendar bo utegnila zanimati predvsem tiste, ki se (poleg računalništva) ukvarjate tudi s kolesarstvom:

Sicer me je slycer imenoval za audio CD- mojstra, ampak tale novica mi verjetno bolj leži pisana na kožo. Ker ravno gledam na števcu ( kolesarskem ) skupno razdaljo 3046 km.. Torej, Shimano ( kdo pa drug ) je razvil sistem prestav, ki se same prilagajajo načinu vožnje, naklonu in hitrosti ( torej verjetno kadenci, to je število obratov pedal na minuto ). Sicer vse lepo in prav, ampak še vedno je ročno prestavljanje najboljše, pa naj je avtomatsko še tako izpopoljnemo. Drugače pa več tukaj

5 komentarjev