»

Nov članek: Poškodbe pri delu z računalnikom, 2. del

Slo-Tech - Tina Kogoj je spisala še drugi del članka, ki svari pred zahrbtnostjo računalnikov. V prvem delu je opisala različne vrste težav, ki se pojavljajo pri delu z omenjenimi ničvredneži, v drugem pa obljublja načine za varnejše delo z njimi. Če se katero izmed vaših početij pri uporabi računalnika nahaja v prvem članku, vam drugega toplo priporočamo, ker vas lahko reši bolečin, slabe volje, odvečnih kilogramov in vrtoglavice.

Če članek preberete v naslednje pol ure, vam kmalu podarimo še brezplačni drugi del članka o vodnih blokih.

12 komentarjev

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Vodno hlajen GeForce 4

Deviant PC - Na tem naslovu si lahko ogledate tretji del članka o izdelavi vodno hlajenega GeForca 4, prvi del se nahaja tukaj, drugi del pa tukaj.

Moram rečt, da zadeva izgleda sapo jemajoče [8-O]. Fantje so se resnično potrudili in naredili nekaj, kar definitivno izzove razne 'aaah' in 'oooh', pa tudi marsikak zelen pogled[>:D]. Mah, kaj bi govoril - oglejte si članek in se prepričajte sami.

4 komentarji

Voltaže na pretek

InsaneWB - Za relaksacijsko novičko: na tem naslovu si lahko ogledate slikico, kako je tip Thunderbirdu 1000 zvišal voltažo na, pozor, 3.02 volta! To naj bi bil svetovni rekord, žal pa ekstremist ne poroča o nikakršnih dosežkih v navijanju. Natega? Mogoče. Upajmo, da ne.

5 komentarjev

Ekstremizem

Guru 3D - Bladerunner, ekstremist, je naredil vodno hlajenje za svojo GeForce3 grafično kartico. In to ne kar tako malo-tu-malo-tam, ampak res lepo hlajenje. En vodni blok je dal na pomnilnik, drugega pa na jedro samo. Vse je res lepo zbrusil in polakiral... in objavil. Ko pa je to umetnino zagledal CEO iz Nvidie se mu je ideja zdela tako genialna, da je od Bladerunnerja odkupil vodno hlajeno GeForce3 za dve GeForce3-jki in majico.

7 komentarjev

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina – izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt – npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja