»

Izpuhtelo 100 milijonov evrov za informatizacijo?

Dnevnik - Kot poročajo na Dnevniku, so državni organi lani in letos za informatizacijo namenili več kot 118 milijonov evrov, od tega je bilo letos za programsko opremo namenjenih več kot 20 milijonov EUR, Ministrstvo za javno upravo pa ne more pojasniti, za kaj je bilo porabljenih ostalih 100 milijonov EUR.

Po poročanju Dnevnika MJU nima podatkov o porabi sredstev za informatizacijo po posameznih organih, razlika med 22 in 118 milijoni EUR pa "nastane zato, ker je za potrebe informatizacije državnih organov potrebno še marsikaj drugega, kot samo nakup in vzdrževanje licenc ter usposabljanje in izobraževanje".

Prav tako na MJU niso želeli razkriti koliko denarja država nameni podjetjem IBM, Microsoft in Oracle, saj naj bi bili ti podatki poslovna skrivnost.

So pa uspeli izvedeti, da je vrednost dveletne pogodbe z IBM 4.452.400 EUR, država pa je za 360.000 EUR kupila tudi protivirusno programje za približno 40.000 računalnikov ter 800 datotečnih in aplikacijskih strežnikov državne uprave.

...

98 komentarjev

21.504

Overclockers Australia - Najbrž se sprašujete, kaj pomeni dotična številka. Torej, 21.504 ali enaindvajset tisoč petsto štiri je število točk, ki jih je v 3D Marku 2001 SE dosegel neki Japonec po imenu Holicho. Vsaj tako pravijo na Overclockers Australia, kjer so zasledili ta zavidanja vreden dosežek. Bolj kot nad rezultatom pa so bili preseneči nad tem, kako je ohladil svojega P4 in Radeona 9700. Verjetno vas ni veliko, ki bi kaj podobnega imeli doma.

Sicer sem pa vedno menil, da Japonci niso čisto pri pravi...

7 komentarjev

14.389 Vašingtončkov™ za naritno oglaševanje

Slo-Tech - Toliko o zlomu (sicer spletnega, no) oglaševalskega sistema: Kim Adler, dokaj uspešna kegljačica (tista, ki keglja -- če imate lepši izraz, bom zelo hvaležen), je v zadnjem letu s športom zaslužila $9.000. Očitno pa je njen sloves tolikšen, da je neko podjetje za v naslovu omenjen znesek preko spletne dražbe kupilo 52 kvadratnih centimetrov velik oglaševalski prostor na njeni zadnjici [torej, kratkih hlačah]. Klik!

Morda pa biti suh le ni najbolj dobičkonosna naložba v svoje telo?

6 komentarjev

3/6: Morje, led, Star Trek in IT

Vnunet - Malce IT-humorja nikoli ne škodi. Verjetno ste se kdaj spraševali, zakaj zaboga znanstveniki potrebujejo TOLIKO denarja za sledenje selitvam živali. Verjeli ali ne, vgradnja (nadgradnja? [>:D]) tovrstne naprave v gos stane 3.000 angleških funtov. Uf! Klik!

Koliko pa znaša dejanska vrednost, če take napravice vstaviš v 6 gosk ter slediš njihovi poti čez severni tečaj? I, najmanj 6.000 GBP. Gosak Kerry je letel 4.500 milj, nakar se je 'ustalil' -- v eskimovem hladilniku. Oscarja je pomalicala plenilka (bird of prey!), Arnthorja pa so sestrelili Romulani. O nadaljevanju epskega potovanja vas bomo še obveščali.

1 komentar

Halo, Rex? Dej mi Fidota na telefon!

Vnunet - Če po bazah vlačimo američane ter krožkarje pa ne bo narobe, če našo pgsql bazo (ter cenjeno bralstvo) osvetlimo z informatizacijo -- lovske -- družbe na finskem.

Verjeli ali ne, lovskim psom bodo lastniki lahko montirali gsm telefon (z gps napravo [:\\]). Lovec bo tako lahko poklical svojega psa ter ga vprašal katero žival je zasledil. Ta mu bo odgovoril z laježem... Benefooš!!

4 komentarji

IAS Block 3.1

Boeing - Boeing je za vas spisal dve novici iz sveta deloma računalništva, deloma letalstva:

Boeing, ki je odgovoren za razvoj programske opreme v programu F-22, je včeraj svojemu partnerju, Lockheed Martinu, dostavil najnovejši programski paket IASP Block 3.1 (Integrated Avionics system Package). Nova programska oprema bistveno izboljša delovanje radarja, prinaša več funkcij podsistemu za elektronsko bojevanje in navigacijo, ter izboljša in pohitri določanje pozicije z GPS navigacijo. Pred dostavo v Lockheedovo tovarno v Marietti, je bilo celotno programje, kot je to pri Boeingu v navadi, dodobra stestirano na posebej prilagojenem B757 FTB (Flying Test Bed). Po besedah Boeingovih predstavnikov omogoča Block 3.1 izvajanje in testiranje dobrih 90% vseh funkcij, ki so načrtovane za vgradnjo v serijsko proizvodnjo v F-22A in F-22B. Omenjeni lovec naj bi postal operativen do leta 2005.

0 komentarjev