»

Vse o benchmarkih

Viper's Lair - Gotovo že vsi izmed vas poznate mistično besedo računalništva -- benchmark. Z besedo benchmark namreč označujemo programe, ki merijo zmogljivosti ter hitrost različnih računalniških komponent. Vse skupaj seveda ni enostaven proces, saj je za testiranje določene strojne opreme potrebno izbrati prave benchmarke, v nasprotnem primeru so dobljeni podatki neuporabni ali celo zavajajoči.

Prav zaradi tega so na Viper's Lair spisali članek, v katerem raložijo osnove testiranja ter uporabe benchmark programov. V članku so se dotaknili predvsem grafičnih kartic, procesorjev ter matičnih plošč, vendar je članek kljub temu zanimiv, saj vas lahko nauči osnove testiranja. Klik!

0 komentarjev

LCD zaslonček

IceVulcano - Si želite, da bi bili vedno na tekočem s podatki o vašem računalu, kot so temperatura procesorja ali pa katera pesem se predvaja v Winampu. Mogoče bi pa radi, da se vam na zaslončku prikazuje kaj drugega? Na IceVulcano smo spisali članek o LCD zaslončku, ki ga lahko priklopimo na naše računalo kar preko LPT porta in ga skonfiguriramo preko enostavnega programčka. Članek si preberite tukaj.[8-)]

3 komentarji

Priporočljivi programi po formatiranju diska

dotproject.org - Na .project-u smo spisali članek, ki vam bo olajšal tuhtanje in večurno vegetacijo ob študiranju katere programe še downloadati in varnostno kopijo česa vsega narediti.
Članek z veliko povezavami do najbolj uporabnih programov lahko najdete tukaj.

Prosimo vas tudi za komentarje, saj želimo s člankom ustreči bralcem in od njih dobiti informacije o programih, za katere domnevajo njihovo koristno uvrstitev v članku.

14 komentarjev

DVD na Linuxu

The Duke Of URL - Tudi DVD prihaja počasi na Linux. Na The Duke of URL so naredili članek, v katerem boste našli podatke, katere dekoderske kartice so podprte in kateri softverski DVD predvajalniki so na voljo. Obdelali so tudi razne problematike in stestirali, na kateri različici Linux jedra vse skupaj dela najbolje. Skratka, če imate Linux in bi ga radi usposobili za predvajanje DVD-jev, si le preberite ta članek.

2 komentarja