»

AMD izda računalnik za množice

The Register - AMD si je zadal sveto poslanstvo, da poveže na internet polovico svetovne populacije do leta 2015. S tem namenom je pred nekaj dnevi poslal v proizvodnjo 'Emmo' oz. kot je uradno ime tega gizmota 'Personal Internet Communicator'. Kot je bilo pričakovano na napravi tečejo "Windows XC", ki so v osnovi predelan Windows CE operacijski sistem. Srce PICa sestavlja AMD Geode GX500 procesor, ki mu pomaga 128 MB DDR SDRAMa ter 10 GB trdi disk. Za pogovor z okolico je opremljen z modemom, štirimi USB priključki ter priključkoma za miško in tipkovnico. Poleg tega dobijo kupci še poleg 15" monitor.

Brez dvoma je ta naprava namenjena za manj razvite države, saj so pri AMDju poskušali zmanjšati ceno posamezne enote na minimum. So se pa...

52 komentarjev

AthlonXP 2400+ ter 2600+ naprodaj

X-Bit Labs - Že pred časom smo dočakali izide AMDjevih procesorjev označenih z 2400+, 2600+, 2700+ ter 2800+, a nobenega od teh ni bilo moč kupuiti, saj se šlo za tako osovražene paperlaunche. No, danes pa so se na spletu pojavile informacije, da kani AMD do konca tega meseca na Japonsko spraviti dovolj procesorjev 2400+ ter 2600+, da se lahko začne masovna prodaja na tistem koncu sveta. Neuradne govorice so celo, da naj bi bil model 2400+ naprodaj že tekom prihodnjega tedna.

Procesorji so izdelani v AMDjevi tovarni v Dresdnu v 41. tednu z uporabo 0.13 mikronske tehnologije. Za konec si poglejmo še cene v prosti prodaji, te se bodo gibale med 178 ter 199 dolarji, kljub temu da je AMDjeva uradna cena v količinah nad tisoč primerkov 193 dolarjev na procesor. Zaenkrat še ni nobenih podatkov o količini procesorjev, imamo le zagotovilo AMDja, da bo izdelanih približno dva milijona procesorjev do konca letošnjega leta. Klik!

5 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji

Athloni na 333 MHz vodilu - več podatkov

The inquirer - Med brskanjem po The Inquirerju sem naletel tudi na to zanimivo novico, ki malce bolj obravnava prihodnje AMD-jeve Athlone, ki bodo po novem delovali na 333 MHz (166 MHz DDR) vodilu. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi bili po poročanju AMD-ja kanček hitrejši od različic na počasnejšem vodilu, tako v igrah, kot tudi v ostalih programih. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi nemoteno delovali tako na KT333, kot tudi na naborih KT400 in KM400. Novo vodilo pa ne bo edina novost prihajajočih Athlonov, saj bosta različici 2800+ in 3000+ vsebovali tudi 512KB L2 predpomnilnika (jedro Barton). Kako se bodo novi Athloni obnesli v praksi, pa bomo lahko videli že 7. oktobra, ko bo na prodajne police prispela različica 2700+.

4 komentarji

AMD Athlon XP 2700+ oktobra

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit labsov, bo AMD 7. oktobra predstavil procesor Athlon XP 2700+, ki pa ne bo samo še en malce bolj navit izdelek v seriji, ampak bo nekaj posebnega, saj bo prvi AMD-jev procesor, ki bo tudi uradno podpiral 333 MHz vodilo. Tako naj bi tudi polno začel izkoriščati PC2700 DDR SDRAM. Nov procesor naj bi brez problemov deloval na naborih VIA KT400, NVIDIA nForce2 in SiS746. Deloval naj bi tudi na naboru KT 333, glede katerega so proizvajalci matičnih plošč rahlo skeptični. Sicer pa je itak prezgodaj, da bi govorili o tem, kje bo procesor deloval brezhibno in kje ne.

0 komentarjev

2600+ in 2400+

več strani - No, danes je AMD na tržišče poslal svoja nova procesorja - to sta AthlonXP 2400+, ki miga pri 2GHz ter AthlonaXP 2600+ z 2.13GHz. Skeptični smo bili glede njunih FSB hitrosti, toda ostali sta na najavljenih 266MHz in tehnologija izdelave na 0,13 mikronih. Seveda testi kar dežujejo:

11 komentarjev

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

AMD 2400+ in 2600+ 21-ega

The inquirer - Govorice, da bo AMD kmalu izdal dva nova procesorja so, kot kaže, vedno bolj resnične. 21. avgusta naj bi izdal novega 2.133GHz hitrega AthlonaXP 2600+ in 2GHz tiktakajočega AthlonaXP 2400+. Nobeden od procesorjev sicer še ne bo podpiral 333MHz FSBja, toda pravijo, da bodo kmalu prestavili tudi to.
Ob poti: Intel je prestavil izid 2.80GHz Pentium 4 na 26. Avgust. The Inquirer.

7 komentarjev

Athloni na 166 MHz FSB?

Amdmb.com - Sodeč po tej novici naj bi AMD končno izboljšal svoj 0,13 mikronski produkcijski proces, kar naj bi končno pospešilo AMDj Thoroughbred procesorje. Glede prihodnosti se pa lahko nadejamo še nadaljnjih bonbončkov: na trg naj bi prišli tudi procesorji, delujoči na 166 MHz vodilu (333 DDR), čeprav so še pred nedavnim zatrjevali, da do tega ne bo prišlo. Manjka je še pol megabajta drugostopenjskega predpomnilnika, za kar moramo pa počakati na procesorje s kodnim imenom Barton. Klik!

1 komentar