»

DynDNS ne bo več zastonj

Slo-Tech - Dyn, ki ponuja eno izmed najbolj popularnih storitev za dinamični DNS, ukinja brezplačno verzijo svojih storitev. Kot so zapisali na svojem blogu, od 7. maja letos brezplačna storitev ne bo več na voljo, zato uporabnike pozivajo k nadgradnji na plačljive. V objavi, ki jo je zelo očitno prebral in temeljito popravil njihov oddelek za odnose z javnostmi, so zapisali, da želijo s tem prispevati k čistemu DNS-omrežju, saj se brezplačna infrastruktura sčasoma izrodi, kar vodi do zlorab. Dodajajo, da se bodo odslej laže in bolj posvetili uporabnikom, ki za storitev plačajo in da bodo dobili boljšo podporo in storitev.

V odgovorih na najpogostejša vprašanja pojasnjujejo, da bodo računi na DynDNS Free ostali aktivni do 7. maja. Po tem datumu bodo...

12 komentarjev

Kvaliteta visoke ločjivosti s ploščka DVD

DVD v HD

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - ArcSoft je razvil aplikacijo, ki s pomočjo grafičnega čipa dvigne kvaliteto DVD filmov in standardnega televizijskega signala kvalitete, ki je zelo blizu signalu visoke ločljivosti. SimHD, sicer vtičnik, ki stane 20 dolarjev, deluje s prav tako ArcSoftovim TotalMedia Theatre, poleg teh dveh aplikacij pa je močno priporočljiva še (zaenkrat le) nVidiina grafična kartica s CUDA podporo. Geforce 8600 GT naj bi ločljivost dvignil do 720p standarda, medtem ko bo kartica iz 8800 ali 9600 (in višjih) serij zadostovala za 1080p ločljivost, obenem pa bo poraba centralnega procesorja lebdela v okolici petnajstih procentov.



Podpora za druge čipe, predvsem...

84 komentarjev

Uporaba DNS-a za (prikrito) komuniciranje

Schneier.com - Kot je znano, je raziskovalec Dan Kaminsky pred časom v DNS protokolu odkril resno ranljivost, ki je omogočala izvedbo tim. zastrupljanja predpomnilnika (ang. cache poisoning) posledica napada pa je bila lahko uspešna izvedba ribarjenja (tim. phishing).

Vendar pa je omenjeno pomanjkljivost v DNS protokolu izkoristiti tudi za prikrito povezovanje v internet, kar na primer omogoča program NSTX. Ta teden pa je Landon Fuller napisal podoben programček ki omogoča prikrito komuniciranje preko DNS strežnikov.

DNS zahtevki namreč med drugim vsebujejo zastavico Recursion Desired (RD). Če je zastavica nastavljena na 0, DNS zahtevki ne bodo obravnavani rekurzno, pač pa se bodo servirali iz začasnega pomnilnika DNS sistema. Ravno obratno pa se zgodi v primeru, ko je RD zastavica nastavljena na 1.

Preko DNS je mogoče komunicirati tako, da pošiljatelj DNS-u pošlje zahtevek z RD nastavljenim na 1. DNS nato izvede poizvedbo. Prejemnik nato pošlje isti zahtevek z RD nastavljenim na 0. Če dobi...

6 komentarjev

LCD zaslonček preko USB

ExtremeMHz - LCD ekrančki so priljubljeni med modifikatorji, saj lahko prikažejo vse od temperature procesorja pa do glasbe, ki jo poslušamo v Winampu. Večina zaslončkov ima zeleno osvetlitev -- modra je res zelo redka. Tale predstavnik miniaturnih tekočih kristalov se priključi preko USB vtiča, osvetljujejo ga modre LED diode. Na žalost ima tudi slabost in sicer velikost, saj ima le 2 vrstici po 20 znakov. Poleg samega ekrana boste v kompletu dobili še CD z vso potrebno programsko opremo in pa seveda kabel, ki povezuje računalnik s prikazovalnikom.

6 komentarjev

Volja, Telekom: Če jih ne premagaš...

Finance - Omenjena subjekta sta sklenila dogovor o deljenju prihodka, ki ga bo Telekom ustvaril s klici uporabniki 'zastonjskega' ponudnika interneta, Volja.net-om.

Prihodka? Da. Preko Volje boste na splet namreč kaj kmalu dostopali preko nove številke, 090 -- pardon -- 0888, ki bo 43 % dražja od dosedanje 0889. Seksi.

Kakopak, Volji ne boste neposredno plačevali ničesar, zatorej bo še vedno -- free. La isla Arnesita.

Dodatek: Morebiti se še spominjate vroče krvi, ki se je nekaj let nazaj prelivala med Arnesom ter Telekomom: slednji Arnesu ni želel priklopiti telefonske številke 0889, kjer 'impulze' zaračunava neposredno Telekom -- so bili pa pripravljeni vklopiti številko 0880, kjer Telekom izda fakturo uporabniku telefonske številke, ta pa je odgovoren za bremenjenje končnih uporabnikov -- Siol stil. Kaj to pomeni za brezplačnega ponudnika interneta v primeru neporavnavanja obveznosti iz strani uporabnikov, mi verjetno ni potrebno naštevati. Kdo opazi (kontra-)analogijo z današnjo novico?...

25 komentarjev

Prvi slovenski brezplačen DynDNS servis

Jaz - V Sloveniji smo dobili prvega resnejšega in brezplačnega ponudnika DynDNS servisa, ki je po 10 mesečnem razvoju razvil aplikacijo, ki se lahko kosa z DNS2GO ali DynDNS.Org. Imate dinamičen IP (naprimer ADSL uporabniki) in želite postaviti svoj strežnik, ki bo dosegljiv na naslovu *.streznik.org? Potem je to kot nalašč za vas. Več informacij in potrebno programsko opremo lahko dobite na tem naslovu. Kaj pa zanesljivost? To bo pokazal čas...

4 komentarji

CyClone CD Revo CD-RW 32X/10X/40X

CNet -

Želite eksterno CD-RW enoto, ki se povrh vsega ponaša tudi s kul izgledom? CyClone CD Revo CD-RW odlikuje poleg tega še preprosta nastavitev, tako da je prenos od enega računala na drugega kar najmanj boleč. Podpira, tako kot vse Plextorjeve enote, buffer underrun zašščito Burn-Proof.

Dobro se obnese tudi pri zajemanju zvočnih podatkov na disk, saj naj bi posnel 27 minut dolgo pesem v 52 sekundah (to seveda brez kompresije, da se razumemo, samo CD v WAV). Za peko 400 MB velike datoteke na prepisljiv medij potrebuje 10 min in 17 sekund.

Seveda pečka deluje tudi na Mac računalnikih, seveda s potrebno programsko opremo.

Na computers.cnet.com si lahko preberete še:

3 komentarji

WinXP zastonj, spet

vir: Guru 3D
Guru 3D - Microsoft je spet, kot pri WinXP Beta verziji, nekaj srečnežem povedal za naslov strežnika, kjer so si lahko zstonj naložili Win XP RC1. Vsi drugi bomo morali plašati od $10 do $20. Jasno ni znan naslov strežnika. Mogoče sčasoma? Ampak takrat bomo v vsakem primeru WinXP imeli že vsi.

09:07 Glede na to, da mi je zadeva postala zanimiva, sem se nadaljno pozanimal. Po drugi verziji, ki je tu, gre za napako in NE lepo potezo Microsofta. Da bi si lahko naložili ta file se morate...

12 komentarjev

Kako postaviti lasten strežnik

Tweak3D - Računalničarji ponavadi prej ali slej pridemo do določene "razvojne stopnje", pri kateri si želimo postaviti lasten strežnik. Osnove so v bistvu enake neglede na to, ali gre za domači LAN strežnik ali DivX Pr0n FTP, toda ravno te osnove so lahko včasih precej težavne. Na srečo so se pri Tweak3D spet zganili in pripravili še enega v seriji svojih slavnih vodičev. Tokratni govori, kot bi lahko sklepali, o postavitvi lastnega strežnika. Ogled priporočam predvsem vsem administratorskim začetnikom, saj je tem tudi namenjen.

Popravek: članek je beden in se ne zanašajte na njega kaj preveč... bo treba zadeve narediti the hard way

12 komentarjev