»

IBM testira 4 TB SSD tehnologijo

CNet - SSD-ji so dom sprva našli v digitalnih kamerah, fotoaparatih in MP3 predvajalnikih, sledili pa so jim računalniki, predvsem prenosniki, izvzeti pa niso niti pomembni strežniki. Lep primer, kjer je potrebno ogromno prenosov na sekundo, so sistemi, uporabljeni za rezervacije oz. za procesiranje informacij kreditnih kartic. Za SSD-je se je sprva ogrel Intel, zdaj pa mu sledi še veliki in modri - IBM.

IBM-u je uspelo izdelati 4,1 Terabajtno rešitev, ki je kar 2,5-krat hitrejša od najhitrejših diskovnih rešitev. IBM je Fusion-IOjeve SSD-je združil v gručo ter jih opremil z lastno virtualizacijo diskovnega prostora, kar omogoča kar milijon IOPSov - vhodnih in izhodnih operacij v sekundi. Prva uporaba SSDjev pa je bila že lansko poletje v izbranih IBM-ovih Blade strežnikih.

16 komentarjev

Hotmail z 250 MB prostora

vir: Neowin
Neowin - Uporabnike Hotmaila je danes prijetno presenetila neuradna novica, da namerava Microsoft povečati njihov poštni predal z borih 2 MB na 250 MB. Prav tako bodo velikost priponk povečali s 3 na 10 MB. Uporabnike, ki so pripravljeni plačati, pa bodo razveselili z dvogigabajtnim predalom ter dvajsetimi megabajti za priponke in s podporo dostopu POP3.

Microsoftova poteza ni presenetljiva, saj je Yahoo! prejšnji teden povečal poštni predal svojim uporabnikom na 100 MB. Seveda imamo na spletu tudi ponudnike, ki vam že sedaj ponujajo 1 GB ali večji poštni predal. Takšna sta na primer AvantureMail z 2 GB in SpyMac. Pri vsem tem se je potrebno poleg ogromne količine spletnega prostora vprašati tudi, kakšen spletni...

61 komentarjev

WB bo ponudil svoje filme preko interneta

SiliconValley.com - Vse bolj se zdi, da se bodo tudi razni filmski studii začeli posluževati podobnih taktik, kot jih uporablja glasbena industrija - svoje izdelke bodo začeli ponujati preko interneta v zameno za nekaj dolarjev. Kot poroča SiliconValley.com, bo Warner Bros preko interneta ponudil nekaj svojih velikih uspešnic, kot so Harry Potter and the Sorcerer's Stone in Mars Attacks, preko servisa CinemaNow.

Na žalost pa za nekaj dolarjev ne bomo dobili "polne različice" filma, ampak tako, ki bo po 24-ih urah prenehala delovati. 700 megazložni filet, ki smo ga prenesli iz interneta pa bo po izteku 24-ih ur le neuporaben skupek ničel in enic, ki bo odžiral dragocen prostor na disku, dokler ne bomo ponovno plačali licenčnine. Kako se bo WB-jeva ponudba filmov obnesla preko interneta bo pokazal čas, ampak če vprašate mene, boste za precej manj denarja še vedno odnesli več, če si film ogledate na DVD-ju ali v kinu.

4 komentarji

Slycerjev debut

Slo-Tech - Končno smo prenehali s tem obdobjem lenobe ter začeli bolj intenzivno objavljati članke. V glavnem, danes je na vrsti članek, ki razloži, kako delujejo procesorji. Slycer je imel pri tem opravilu kar težko delo, saj je moral vse tehnične dokumentacije strniti v nekaj vsakemu bralcu in bralki razumljivega. Naj vas ta članek popelje v verigo člankov o procesorjih, njihovih skrivnostih ter delovanju. Uživajte!

7 komentarjev

Zanimiv gadget

Slo-Tech - Slovensko podjetje Avel Elektronik je pred kratkim začelo tržiti zanimivo napravico z imenom Internet pozivnik. Dotični gadget je namenjen uporabnikom dial-up interneta, ki vseeno potrebujejo prost telefon za sprejemanje kakšnih pomembnih telefonskih klicev. Zadevica namreč deluje tako, da vas ob primeru zasedene telefonske liije (recimo surfanje po internetu) opozori na prihajajoči klic in vam omogoči sprejemanje tega klica. Torej, če spadate med dial-up nesrečnike in vas ta zadevca zanima, kliknite sem.

5 komentarjev

Kako se znebiti System Restora v WinME?

Jaz - Vsi uporabniki WinMEja še kako dobro poznate system restore funkcijo, ki v bistvu le požira dragoceni prostor na disku. Redki boste sploh kdaj pomislili na to, da bi jo uporabili, diskovni prostor pa tudi ni tako poceni, iz česar sledi, da je zadeva za veliko večino neuporabna in nadležna. Sicer se je da izklopiti, toda v pravem duhu M$jevih aplikacij vedno najde načine, da se ponovno vklopi. Če vas ta zadeva moti, si oglejte to temo v Forumu, kjer je postopek za dokončno uničenje te nadloge. Thnx, Shadow!

8 komentarjev

Koliko-toliko

Jaz - Okies folkeci, stran je koliko-toliko aktivna. Večina stvari že dela, nekaj pa jih bomo dodali še v prihodnjih dneh. Lahko bi celo rekli, da je stran 85% funkcionalna [:\\].Kot vas je že Sergio opozoril v prejšnjih dveh novicah, se morate ponovno prijaviti v bazo uporabnikov. Brez skrbi, ta baza bo dokončna in se ne bo več spreminjala. Natančno sledite navodilom prijave in problemov nebi smelo biti. Pa še nekaj: prejel sem nekaj pritožb zaradi obveznosti vnosa imena in priimka. V bistvu vas nihče ne sili, da v tista mesta ne vnesete izmišljeni podatkov, toda v končni fazi boste vi na slabšem, saj tako ne boste mogli sodelovati v nagradni igri [:P]. Odločitev je torej tudi tu popolnoma vaša.Glede napak v člankih in trikih pa je tako, da se zavedamo njihovega obstoja, toda danes jih ne bomo spreminjali. Verjetno nikjer ni ničesar večjega, kot kakšen datum in vse povezave [;)]. Povezav na teste danes sploh ni, lahko pa jih pričakujete jutri, ko bomo porihtali tudi vse medčlankovne...

7 komentarjev