»

Windows XP SP3

Slo-Tech - Medtem ko že vsi čakajo najnovejše Windows Vista, se pri Microsoftu trudijo še z enim paketom popravkov za Windows XP. Tokratni tretji paket popravkov še ni blizu niti svojemu beta izidu, a se njegov neuradni seznam popravkov iz dneva v dan širi. Kdaj naj bi izšel? Po govoricah sodeč pred Windows Visto.

Če vas zanima, kaj in kako bo v najnovejšem paketu odklikajte na to stran. Zaradi same neuradnosti gre tudi postaviti pod vprašaj zanesljivost zgoraj omenjenega vira, tako da svetujemo uporabo centra v možganih za presojo kritičnosti vsebine na strani.

106 komentarjev

Exchange 2000 in .Net

Vnunet - Pri vsesplošnem ljubljenkču javnosti (ter delničarjev), Microsoftu, so potrdili, da 'poštni strežnik' (zelo zelo skromno rečeno) Exchange 2000 ne bo deloval na prihajajoči platformi operacijskih sistemov .Net.

.Net pač ne predstavlja zgolj melodičnega 'web services', vendar korenito spremenjeno zasnovo, zatorej je nekompatibilnost nekako razumljiva. Kakorkoli, .Net verzija izMenjalnice bo delovala na Luknju™ 2000 SP3. Klik!

9 komentarjev

Zmeda - Microsoft .Net

Slowwwenia - Glava Microsofta Bill Gates je svojo arhitekturno inovacijo .Net, ki naj bi segala na vrh tehnološkega trikotnika oznanil, da naj bi njena izgradnja zahtevala večje napore kot pošiljanje prvega človeka na Luno ali oblikovanje letala Boeing 747.
Potencialne potrošnike je ta storitev zanimala še toliko bolj. Pojavil pa se je problem pri promociji oziroma uradnih predstavitvah .Net tehnologije, ko je Microsoft predstavil drugačen (a podoben) načrt te storitve z imenom .Net My Services.
Po mnenju strokovnjakov je MS hotel ponuditi preveč stvari za preveč ljudi - s samo eno blagovno znamko. Menijo tudi, da bi večji uspeh dosegli, če bi .Net storitve poslali na trg ločeno od operacijskega sistema Windows in paketa Office.

Za originalen članek kliknite sem.

1 komentar

Vodič po navijanju

PC Mechanic - Vsi, ki ne veste, kako bi se lotili drugega najbolj uživantskega početja pod soncem (navijanja računal, se ve), hitro odklikajte na to stran, kjer so PC Mechanicovci v dolgem teoretičnem tekstu razložili, kako začeti. Od zgodovine navijanja prvih Pentiumov, preko Goldfingerjev za SlotA Athlone (saj se jih še spomnite, ane? [:D]), do barvanja mostičkov, izbiranja kakovostnih komponent, in tako dalje. Priporočam tistim, ki še vedno mislite, da imajo Intelovi procesorji odklenjen množilnik. Klik!

0 komentarjev

Win2k SP2?

HardOCP - Če redno berete Slo-Tech, potem veste, da je Microsoft izdal drugi paket popravkov za enega njihovih najbolj posrečenih operacijskih sistemov, Windows 2000. Tele 101 MB velike datoteke se, po mojem mnenju še ne splača dolpotegovati. Na HardOCP sem namreč zasledil email nekega uporabnika Windows 2000, ki je, po namestitvi drugega servisnega paketa, izgubil popolnoma vse nastavitve uporabnika ter nastavitve omrežja. Počakajmo torej na SP1 za SP2 .

16 komentarjev

Lažna Microsoftova stran

CNN - Microsoft je postal žrtev potegavščine, ko se je preko interneta in e-maila razširila novica o "How to" inštrukcijah na "njihovih" straneh.
Spletna stran z naslovom "HOWTO: Read the Fucking Manual" ima enako obliko kot Microsoftove informacijske strani; pri tem pa seveda malo drugačno vsebino...:) Pri podrobnejšem pregledu pa vidimo, da je stran iz druge domene.
Microsoft še raziskuje vire strani, ker lahko ljudje, ki dobijo ta link, napačno mislijo, da gre za dejanske strani od Microsofta. Ni pa še jasno, ali je avtor teh lažnih strani prekršil kakšna zakonska pravila.

Več o tem si lahko preberete na tej strani, ali pa pogledate v forum, kjer tudi teče debata o tej zadevci.

1 komentar