»

AMD-jevi 12-jedrniki tu že pred uradno najavo

X-Bit Labs - Novi 12-jedrni procesorji iz AMD-jevih tovarn so že tu in to celo nekoliko pred uradno predstavitvijo. Neka trgovska mreža iz Missourija jih je namreč že začela prodajati na Ebayju. Uradno splavitev AMD Opteronov 6174 še čakamo, čeprav primerki, ki so naprodaj, niso videti kot inženirski vzorci, temveč zaresna stvar, saj imajo uradne oznake modela in serijske številke.

Kakorkoli že, AMD Opteron 6174 bo imel takt 2,20 GHz, 12 MB skupnega tretjenivojskega in polovico manj drugonivojskega pomnilnika. Vgrajeni štirikanalni pomnilniški krmilnik se najbolje počuti s pomnilnikom PC3-10600 (DDR3 1333MHz), vse skupaj pa sede na ležišče Socket G34. Začetna avkcijska cena na Ebayju znaša 6500 dolarjev, za takojšen nakup pa je treba ponuditi poldrugega tisočaka več.

AMD...

39 komentarjev

Nov HSF za Penitume 4

Viper's Lair - Ker se Penitumi ne grejejo toliko kot Athloni (dokler jih ne navijemo[:D]), so kar nekako zapostavljeni s strani uporabnikov, kar se tiče hladilnih teles. A to seveda ne pomeni, da podjetja, ki jih izdelujejo, počivajo. Ravno nasprotno.

Luč sveta je ugledal Vantecov hladilnik CopperX CCK-7025 478, kot se zadeva uradno imenuje. Preizkusili so ga na Viper's Lar. Kaj so ugotovili? Dober hladilnik, šminkerskega izgleda, ki pa ne hladi dosti bolje od originalnega Intelovega hladilnika, zatorej ni primeren za ekstremno navijanje. Klik!

0 komentarjev

Hladilnika za Pentium4

Overclockers Online - Zadnje čase opažam, da kar malce pozabljamo na hladilnike za procesorje Pentium4, ki niso nič manj zanimivi od sorodnikov, ki so namenjeni hlajenju procesorjem SocketA. Če pogrešate teste takih hladilnikov, potem bo tale kot nalašč za vas. Obravnava namreč dva hladilnika, ki svoje delo zelo dobro opravljata. To sta Swiftech MCX4000 in Alpha 8942. Oba primerka premoreta bakreno dno, aluminijaste paličice in zmogljiv ventilator, kar jima omogoča dobro odvajanje toplote iz procesorja. Odgovor na vprašanje, kateri izmed teh dveh se obnese najbolje, pa boste našli tukaj.

0 komentarjev

Hladilnik za P4?

Digit Life - Na Digit-Lifeu si lahko preberete zelo obsežen vzporedni test trinajstih HSF enot za Pentium4 procesorje, osnovane za ležišče Socket-478. Hladilniki so dobro opisani, lepo poslikani ter kakovostno primerjani med sabo. V lepo razvidnih tabelah boste hitro odkrili, kateri hladilnik vam bo najbolj odgovarjal, saj si lahko pogledate zmagovalce v kategorijah učinkovitost/zvok, učinkovitost/cena ter funkcionalnost/cena. Za vse, ki se spravljate nakupovati P4 478, a ne veste, kateri hladilnik bi se kebru najbolj prilegel, brž na branje!

0 komentarjev

Novi (Socket478) Pentiumi4 in hladilniki

X-Bit Labs - Novi Socket478 Pentiumi 4 ne bodo zahtevali le novih matičnih plošč, ampak tudi nove izboljšane hladilnike. Nove i845 plošče bodo namreč vsebovale nov pritrjevalni mehanizem (glej sliko). Od vseh proizvajalcev hladilnikov so se trenutno zganili le pri Thermaltaku, kjer so najavili P4 Volcano 478 hladilnik. Hladilnik bo podpiral Socket478 procesorje (logično) s frekvenco do 2 GHz. Ventilator na hladilniku bo zmogel 4800 obratov na minuto, proizvedel pa bo 37dBa hrupa. Prav lahko se zgodi, da bo ta hladilnik postal "Volcano 2" za Pentium 4 procesorje.

0 komentarjev

Intel razpošilja Northwood primerke

več strani - Sodeč po tej novici z EBNja, je Intel vodilnim proizvajalcem matičnih plošč že razposlal 0.13 mikronske Northwood P4 primerke. Po nekaterih navedbah naj bi Intel dotične primerke imel pripravljene že 6 tednov nazaj, kar vsekakor priča o tem, da podjetje nima težav z 0.13 mikronsko tehnologijo izdelave.
Proizvajalci dotične primerke rabijo predvsem za preizkušanje svojih i845 matičnih plošč, ki so bile masovno najavljene ravno na Computexu. Te bodo namreč brez izjeme narejen s Socket478 podnožjem in čeprav bodo prvi Socket478 procesorji osnovani na Willamete jedru (Socket478 Willameti se bodo pri 2GHz pojavili avgusta), se morejo proizvajalci prepričati, da bodo plošče pravilno delovale...

0 komentarjev

Tom se spet važi

Slo-Tech - Hehe, tokrat z megalomanskim testom procesorskih hladilnikov. V test so namreč vzeli kar 46 (!!!) hladilnikov, in od tega jih je kar nekaj takih, ki jih tudi sam nisem nikoli prej videl. Če ste torej še vedno niste naveličali testov raznih hladilnikov, vam ogled tega kar priporočam. Kaj pa zaključek? Tisto, kar vas večina ve že kar nekaj časa: nakup in uporaba raznih no-name generičnih hladilnikov se enostavno ne izplača. Če že nimate sadističnih nagnjenj do svojega procesorja, seveda... Thnx slycer.

5 komentarjev

P4 ohišja

Digit Life - Z razširitvijo P4 procesorjev so se zganili tudi proizvajalci ohišij in začeli ponujati rešitve, ki so sposobne sprejeti novega Intelovega favorita. Kot veste, so P4 plošče drugačne od navadnih ATX in zahtevajo posebna ohišja. No, na Digit Life si lahko ogledate nekaj bolj zanimivih modelov. Nekaj jih je prav zanimivih, recimo Enlightove ponudbe (ta zadeva z dvemi luknjami od spredaj), pa tudi PalAlto ne izgleda slabo...

4 komentarji

Pomnilnik prihodnosti

Digit Life - Vse hitreje se bližamo fizični omejitvi materialov, ki jih uporabljamo za izgradnjo čipov in tako se znanstveniki zatekajo k popolnoma drugačnim metodam za doseganje svojih ciljev. V prihodnosti bodo potrebe po pomnilniku velikanske, toda trenutna tehnologija že kaže znake staranja. Na Digit-Lifu si lahko preberete zanimiv članek o prihodnosti pomnilnika. Trenutno sta vidni dveglavni smeri razvoja, holografska in molekularna. V članku je podan dober pregled obeh. Priporočeno branje za vse željne znanja!

0 komentarjev