»

Težavni še Crucialovi SSD-ji

Težavni pogoni

vir: AnandTech
AnandTech - Tokrat se je težaven pogon znašel v rokah izredno izkušenega uporabnika, Ananda Shimpija, ustanovitelja AnandTecha. Njegov Crucial RealSSD C300 je nekega lepega dne preprosto prenehal delovati in na prav vsakem sistemu, v katerem ga je preizkusil, povzročil, da se je pri zaznavanju pogonov sistem enostavno obesil. Po pogovoru s Crucialom je razkril, da gre za napako v Firmware-u, ki povzroči zelo počasen zagon samega pogona. Dobra stran te novice je, da naj bi bili podatki na varnem in ponovno dosegljivi, ko bo Crucial izdal popravljen firmware. Z nadomestnim pogonom je Anand žele preizkusiti še dandanes zelo popularno funkcijo TRIM, ki pa začuda ni delovala. Zadnjih ~50 GB 256-gigabajtnega pogona je...

22 komentarjev

Intervju z Andyjem Heidelbergom

vir: Crucial
BigBruin - Na BigBruin so opravili zanimiv intervju z Andyjem Heidelbergom, enim vodilnih inženirjev v Crucialu. Crucial je, kot verjetno veste, pododdelek giganta Micro Technology, ki trenutno obvladuje svetovni pomnilniški trg. Beseda je tekla o njihovih izdelkih, njihovem mnenju o navijanju in prihodnosti pomnilniških tehnologij. Andy se je dotaknil še zabrisane meje med Crucialom in Micronom ter pojasnil, kakšno je v resnici sodelovanje teh podjetij. Intervju.

0 komentarjev

Radeona 9100 na preizkušnji

Gigabyte-ov lepotec :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Konec leta 2001 so pri kanadskem podjetju ATi na trg poslali Radeon 8500 in z njim močno zamajali stolček takrat nadmočni nVidii, ki je trgu kraljevala z ultra hitrim GeForceom 3. Čez nekaj mesecev so pri nVidii na trg poslali GeForce 4 Ti serijo in si tako zagotovili prednost pred ATi-jem. Tu je še posebej izstopal Ti4200, ki se ga je dalo z malo sreče naviti na hitrosti najmočnejšega modela - Ti 4600. ( Članek tudi na Slo-Techu.) Ne dolgo zatem so kanadčani na trg poslali malenkost oskubljeno verzijo Radeona 8500 - Radeon 8500 LE, ki je delovala pri 250/250 MHz, za razliko od Radeona 8500, ki je tiktakal pri 275/275. Takrat je bil to zelo aktualen model, saj je za malo denarja ponujal ogromno.

Po izidu...

7 komentarjev

Nov Radeon

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, je ATI že pred časom preimenoval svojo kartico Radeon 8500 (LE) v Radeon 9100. No, danes smo tako ugledali predstavitev prve tovrstne kartice. Podjetje Power Color je objavilo, da bo njihova Radeon 9100-based grafična kartica grajena na osnovi Radeon 8500 PCB, opremljena z D-Sub, DVI-I ter TV-Out izhodi delovala pri taktu 500/250 MHz (RAM/GPU). Kartica bo na voljo v 64 ter 128 MB različici. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

4 komentarji

LE LE, le kaj misli ATI?

Rage3D - Sicer se ATI-jevemu Radeonu 8500 že počasi izteka čas, a še vedno predstavlja zelo mamljiv nakup, predvsem zaradi izredno nizke cene LE izvedenke. Kaj pomeni LE v imenu Radeona 8500, je verjetno vsem Slo-Techerjem zelo dobro znano, a vseeno. LE pomeni, da vaš Radeon in njegov DDR pomnilnik ne tiktakata pri 275 MHz, temveč le pri 250 MHz. Seveda to ni nobena strašna stvar, saj se da v večini primerov tako kartico zelo enostavno naviti do 275 MHz in še čez, tudi če niste ravno navijaško razpoloženi ne boste tako hudo pogrešali tistih 25 MHz.

Do tu je vse lepo in prav, a kot kaže, je prišel čas, ko se mora ATI znebiti še tisth zadnjih nekaj čipov, ki niso prestali niti 250 MHz, ampak le 230 MHz. O čem govorim? O neuradnih LE LE izvedenkah, ki so se pojavile v ZDA in ki so v prodaji kot popolnoma normalni Radeoni 8500 LE - zapakirani v identične škatle, z identično ceno, a grdim presenečenjem. Delujejo na ubogih 230/230 MHz, torej ne le, da je upočasnjen GPU, ampak je za enakih 20 MHz...

5 komentarjev

Crucial v trg grafikulj

Crucial - Tudi Crucial se bo podal v trg retailerjev grafičnih kartic. Na prodajnih policah trgovin bomo kmalu lahko videli Crucial Radeon 8500 LE s 128 MB Micronovega pomnilnika, za katerega lahko predvidevamo, da bo navijanju zelo prijazen. Sodeč po tiskovni izjavi, ki jo lahko preberete na tej strani, bodo Radeon 8500 LE kartice podjetja Crucial "prikazovale bolj realistično sliko". Živi bili pa videli, pravjo. Moje mnenje? Konkurenca v inkarnaciji novega proizvajalca grafičnih kartic še nikoli ni škodila... [:D]

0 komentarjev

Novi Radeoni

Tom's Hardware - Kot veste, je ATI do maja 2001 prodajal svoje kartice samo pod svojo znamko, vendar pa sedaj srečujemo vedno več ATI-jevih kartic, ki prihajajo iz podjetij, ki z ATI-jem niso ravno najbolj povezana. Tako ATI svojega pred kratkim predstavljenega RADEON 8500LE ne bo prodajal pod svojim imenom, ampak jih bo razdelil samo OEM, ODM in AIB partnerjem, ki bodo kartice prodajali pod svojo znamko. Kar 13 podjetij je že najavilo RADEON 8500LE kartice. Kartica bo delovala pri 250MHz hitrosti jedra in bo imela vse kar ima mogočnejši brat 8500 (razen hitrosti jedra, ki je pri Radeonu 8500 275MHz), vklučujoč Trueform in Smartshader. RADEON 8500LE podpira Windows XP in tudi DirectX 8.1.

0 komentarjev