»

World of Warcraft opremlja vse zaslonske posnetke z izdajajočimi vodnimi žigi

Slashdot - Igralci najbolj priljubljene masivno-večigralske spletne igre domišljijskih vlog (MMORPG) World of Warcraft so ugotovili, da uradni odjemalec za igro ob zajemanju posnetkov iz igre le-te hkrati skrivoma opremi z vodnim žigom (watermark). Podrobna analiza je pokazala, da ta skriva veliko podatkov o igralcu, ki je posnetek napravil, in njegovih dosežkih v igri. Praksa je sporna, ker je Blizzard ni nikoli razkril.

Blizzard to počne že vsaj od leta 2008, ko jih je prevzel Activision, a je javnost to odkrila šele sedaj. Pojav se s sprostim očesom vidi le, če uspemo zajeti zaslonsko sliko, ki je skoraj v celoti bela. Vzorec, ki se pojavi na sliki, meri 88 bajtov in se ponovi večkrat, odvisno od ločljivosti. V njem so zakodirani podatki o imenu uporabniškega računa,...

12 komentarjev

Simsi praznujejo

Slo-Tech - The Sims je brez dvoma ena izmed najpopularnejših in najbolj znanih serij iger na svetu, delo simulacijskega genija Willa Wrighta, ki je odgovoren tudi za Spore in serijo Sim City. Prva igra The Sims je v Severni Ameriki izšla 31. januarja daljnega leta 2000, kar pomeni, da so razvijalci upihnili že deseto svečko. Kljub dejstvu, da se je Will Wright posvetil drugim projektom, Electronic Arts serijo še vedno razvija, kar je s skupnimi dohodki v višini 2,5 milijard dolarjev, 125 milijoni prodanih kopij in rednim udeleževanjem lestvic najbolj prodajanih iger (tako The Sims 3 kot razširitev, World Adventures, sta še vedno med angleško deseterico najbolje prodajanih iger) popolnoma logično.
Velik del prodaje gre sicer verjetno predvsem na račun mnogih razširitev, saj je Sims 3, izdan lani poleti, uspel nabrati le 4,5 milijona prodanih kopij. Vseeno je tretja izdaja igre v serijo prinesla kar nekaj (potrebne) svežine in zagnala tudi spletno menjalnico, The Sims 3 Exchange platform, s...

2 komentarja

Diablo 3 premaknjen v leto 2011

Minilo bo še dobro leto

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po (za ljubitelje grozljivki) zamujanju igre Starcraft II, katere izid je bil prestavljen v leto 2010, se zgodba ponavlja tudi z Diablo 3. Sprva so ljubitelji upali, glede na uradne informacije, da se bo izid zgodil že v letu 2010, morda še pred Starcraft II, a temu ne bo tako. Blizzardov podpredsednik razvoja iger, Rob Pardo, je povedal, da Diablo 3 v nobenem primeru ne bo izšel pred Starcraft II. Še več, njegov izid naj bi celo zamudil prihodnje leto, kar pomeni, da bo igra izšla šele v letu 2011. Pardo je povedal, da izide svojih iger vedno napovedo prekmalu. Zamude sicer niso posledica premajhne delovne sile, temveč načina razvoja pri Blizzardu. Poleg iterativnega načina razvoja vsaka njihova igra uporablja tudi ločeno razvijalsko ekipo. Od zdaj naprej naj...

46 komentarjev

Bo Facebook začel kotirati?

Heise - Facebook je leta 2004 ustanovil Mark Zuckerberg s sošolci s Harvarda in vse do danes je podjetje ostalo v zasebni lasti. V teh letih je dobilo nekaj finančnih infuzij skladov tveganega kapitala, ki so bile zaradi negativnega poslovnega rezultata nujno potrebne. Še leta 2005 naj bi namreč pridelali 3,6 milijona dolarjev izgube. Prva resna spogledovanja so se zgodila leta 2006, ko se je Yahoo resno zanimal za prevzem podjetja, vsote pa so dosegale milijardo dolarjev. Do končnega dogovora takrat ni prišlo, tudi zaradi optimističnih internih ocen, da naj bi bil Facebook vreden osem milijard dolarjev. Zuckerberg je vztrajno ponavljal, da do ponudbe delnic javnosti (IPO) ne bo prišlo. Hongkonški milijarder Li Ka-shing naj bi leta 2007 v Facebook vložil 60 milijonov dolarjev, transakcije med zaposlenimi in vložki skladov tveganega kapitala v letu 2008 pa naj bi tržno kapitalizacijo podjetja postavljali med vrednost 4 in 5 milijard dolarjev.

Vedno glasnejše pa so govorice, da se bo...

4 komentarji

Starcraft II zamuja

Starcraft II

vir: Wikipedia
TG Daily - CEO Activision Blizzarda, Robert Kotick, je potrdil, da bo Starcraft II zamudil jesenski izid. Po novem bo izšel šele v letu 2010, podobno kot Singularity. Vseeno letošnja jesen ne bo dolgočasna, saj samo Activision Blizzard pripravlja veliko bero izidov, kot so npr. novo nadaljevanje Call of Duty (Modern Warfare 2), Guitar Hero 5, DJ Hero, Band Hero, leto pa seveda ne bi bilo popolno brez še enega nadaljevanja Tony Hawk franšize, Tony Hawk: Ride.

Poleg obetajoče bližnje prihodnosti pa so pri Activision Blizzardu navdušeni tudi nad nedavno preteklostjo. V času ekonomske negotovosti se je njihov marketinški delež v Severni Ameriki in v Evropi celo povzpel, z lanskih 9,9 % na 12,7 %....

29 komentarjev

Blizzardu ponovno uspelo

Blizzard - V ponedeljek je Blizzard objavil novico, da so igro Warcraft 3 prodali v miljon izvodih. Igra, ki je prišla na police 3. julija se je tako povzpela na prvo mesto najbolje prodajanih iger. Podobne uspehe je Blizzard doživel že z Diablom 2 ter njegovim razširitvenim paketom. Več informacij si lahko preberete tukaj.

5 komentarjev

Test grafičnih kartic z Unreal Tournament 2003

AnandTech - Anandtech že kar lep čas testira grafične kartice s programom, ki ga poganja srce Unreala II, sedaj pa so se spravili testirati še z igro Unreal Tournament 2003. V test so vključili vse GeForce 3 in 4, celotno paleto kartic GeForce MX, ostarelega a še vedno močnega Kyra II, ATI-jeve Radeone 7500, 8500 in 8500 LE ter Matroxovo Parhelijo. Kartice so prestajale težke trenutke pod bremenom te igre, ki je tekla v različnih ločljivostih in z različno količino podrobnosti. Kako so se kartice odrezale, si lahko ogledate tukaj. Ne bo pa škode, če kar takoj povem, da premočno vodijo GeForci 4 Ti, zanimivo pa si je ogledati tudi nihanje Parhelije, ki je enkrat popolnoma pri dnu, drugič pa se povzpne vse do vodečih Nvidiinih kartic.

3 komentarji