»

Težave z iPhoni in Intel P55 deloma rešene

engadget - Pred dobrim tednom smo poročali, da imajo uporabniki matičnih plošč z veznim čipovjem Intel P55, ki uporabljajo Windows 7, težave s povezovanje Applovega iPhona prek na ploščo vgrajenih USB vrat, oz. v nekaterih primerih tudi prek USB priključkov na razširitveni, PCI kartici. Izdelovalci matičnih plošč so bili takrat popolnoma v temi, a so seveda obljubili, da bodo zadevo raziskali in ponudili rešitev za nastale težave.

Kot prvi je uporabnike iPhonov rešil Gigabyte, ki je za svoje plošče izdelal nov BIOS. Nova beta različica BIOSa je za prenos na voljo tukaj, pri PCWorld pa poročajo, da so uporabniki Applovega uradnega foruma, ki so uporabili beta različico, zadovoljni z rezultati. BIOS popravek seveda ne reši zapletov uporabnikov plošč ostalih proizvajalcev, a je vsaj korak v pravo smer.

0 komentarjev

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Slo-Tech - Proizvajalci računalniških komponent, v želji za čim večjimi prihodki iz prodaje, na trg redno pošiljajo nedokončane izdelke. Povedano velja tudi za proizvajalce matičnih plošč, na katerih uporabniki in proizvajalci šele za tem, ko se plošče že prodajajo, odkrijejo neljube žužke v strojno-programski opremi (BIOS). Bolj nemarnim proizvajalcem je vseeno za podporo uporabnikov (tako pokaže izračun), plošče priznanih znamk, običajno tudi višjega cenovnega razreda, pa so deležne večkratnih posodobitev BIOS-a.

Torej, na spletu je na voljo nova različica BIOS-a. Posodobiti ali ne? Dela že sedaj vse tako kot mora? Želim izkoristiti nove možnosti-nastavitve, ki jih obljubljajo? Preberite si nov članek, v katerem boste izvedeli vse o posodabljanju BIOS-a, avtorja Friderika Backa.

25 komentarjev

Težave z nForce 3 in 4

The inquirer -

Epox in Abit sta potrdila poročila o težavah plošč, osnovanih na veznem čipovju nForce 3 in nForce 4. Težave se pojavljajo pri uporabi Athlon 64 procesorjev z revizijo jedra E in sicer se nekatere plošče v navezi s temi procesorji (ki jih še ni na trgu) nočejo zagnati ali pa se samodejno izklapljajo. Nvidia je sicer zanikala težave, o katerih so se prva poročila pojavila na CeBIT-u.

Kakorkoli že, težave niso prehude, saj jih je mogoče odpraviti s posodobljenim BIOS-om za problematične plošče. Za nekatere plošče so že na voljo nove različice BIOS-a, proizvajalca pa zagotavljata, da bodo težave odpravljene pravočasno. Težavo je povzročil AMD, ki je v novi reviziji jedra spremenil termalno regulacijo, kar je povzročilo zgoraj opisane travme. Še povezava do izvirne novice.

5 komentarjev

Maxtor podvaja kapacitete diskov

ZDNet - Kot poročajo ZDNet, Maxtor trdi, da so uporabili novo tehnologijo zapisovanja podatkov na trde diske, ki lahko njihove kapacitete kar podvoji. Tehnologija, ki to omogoča, se imenuje pravokotno (ang. perpendicular) zapisovanje in ni ravno nov izum (pravzaprav je več desetletij star), pomebnejše je dejstvo, da jo lahko Maxtor uporabi v diskih brez občutnih podražitev izdelave, kar do sedaj ni bilo mogoče. Z njo bo sedaj mogoče na 3,5' disk velikost 80 GB stlačiti 175 GB. S tehničnimi detajli vam postreže izvirna novica.

12 komentarjev

µGuru

Envy News - Abit bo zopet razveseljeval računalniške navdušence. Tokrat so se odločili narediti integriran mikroprocesor, imenovan ľGuru. Z njim bomo v "prijetnem" Windows okolju lažje navijali, nadgrajevali BIOS ter opazovali stanje našega računalnika.

ľGuru združuje do sedaj ločene Abitove tehnologije ABIT EQ, ABIT FanEQ, ABIT OC Guru, ABIT FlashMenu, ABIT AudioEQ in ABIT BlackBox v uporabniku prijaznem okolju. Ker deluje kot samostojna komponenta, razbremeni celoten sistem, kar se pozna predvsem na zmogljivosti le-tega. Klik in še uraden klik!

4 komentarji

ABITov FlashMenu

HardOCP - Za večino drugih proizvajalcev se je na področju flashanja BIOSa zganil tudi ABIT in najavil FlashMenu aplikacijo. Gre za programček, ki ob zagonu preveri trenutno različico BIOSa, se poveže z ABITovo web stranjo in vam pomaga izbrati in uporabiti novi BIOS. Seveda vse poteka iz Windowsov, tako da čisti DOS in boot diskete dokočno postajajo stvar preteklosti. Za več informacij in spisek plošč, ki zadevo podpirajo pa pojdite sem.

1 komentar