»

Sony se bori proti odklepanju PS3

Struktura razbitja PS3

Slo-Tech - Prejšnji konec tedna je splet učakal novico, da je Sonyjev PlayStation 3 končno odklenjen. Prodaja USB-ključev, ki odklep omogočijo, je hitro stekla, a se bo, kot kaže, prav tako hitro končala.

Sony je pritisnil na avstralskega prodajalca Quantronics prek zveznega sodišča v Avstraliji, ki je 26. avgusta zaukazalo (Wordov dokument) prenehanje uvažanja, distribucije in prodaje omenjenih USB-ključev za odklep. Začasni ukrep velja do 31. avgusta, ko bo prvo soočenje obeh strani pred sodiščem. Sodišče ima takrat možnosti izdaje dokončne odločbe o prepovedi, v nasprotnem primeru se bo prodaja lahko nadaljevala.

Nemci so...

43 komentarjev

PS3 Slim kot balistični izstrelek

engadget - Pri avstralski podružnici Sonyja so si zamislili nadvse zanimivo reklamno kampanjo, katere oglas v obliki počasnega video posnetka si bodo še najraje ogledali bralci, ki jim Sony ni preveč po godu. V reklamnem spotu s pomočjo posebnega vozička izstrelijo PS3 Slim pri hitrosti 80 km/h v 46 palčni LCD televizor Sony Bravia KDL46X 3100. Posledice so seveda katastrofalne za oba udeleženca testa trka.

Spot, ki se dogaja v laboratoriju za preizkušanje varnosti avtomobilov v Melbournu, predstavlja posebno akcijo, kjer bo v Avstraliji prvih 25.000 kupcev prej omenjenega televizorja brezplačno dobilo priložen tudi PS3 Slim, verjetno s 120 gigabajtnim trdim diskom. Namen oglasa je, da se bo po internetu razširil od ust do ust in tako pravzaprav...

12 komentarjev

Intel ne bo razvijal procesorja za Playstation 4

Sony - Ta teden se je v britanskem spletnem časniku The Inquirer skrivnostno pojavila zgodba, da naj bi bil Intel zelo resni kandidat za razvoj in izdelavo grafičnega procesorja v naslednji verziji Playstationa. Vse skupaj se je sicer zdelo nekoliko neverjetno, a so mediji na spletu zgodbo vseeno pograbili, tako da se je znašla na marsikateri uglednejši strani. Nak, ne bo. Sony je namreč bliskovito in odločno zanikal te trditve. Označili so jih za najboljšo znanstvenofantastično zgodbo po Gospodarju prstanov, tako da kakšnega dvoma ne more biti.

24 komentarjev

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

engadget - Dandanašnji so konzole zelo odporne proti piratiziranju, saj je že skoraj konec dni vgrajevanja raznih modčipov, ki odstranijo protipiratsko zaščito in dodajo zmogljivosti (predvajanje DivX filmov in podobno) predvsem originalnemu Xboxu ter drugemu PlayStationu, saj omenjen način piratiziranja še vedno velja za Nintendov Wii. Drugačen izziv pa predstavljata Xbox 360 in PlayStation 3, saj sta se, sploh slednji, izkazala za precej trda oreha. Zaščita PS3 je že bila razbita, a ni dovoljevala igranja iger, zgolj nalaganje le-teh, medtem ko je zamenjava firmware-a na DVD pogonih Xboxov zelo uspešna. A to je brezhibno delovalo le, dokler so bili v večini uporabljeni DVD pogoni, ki sta jih izdelovala Toshiba in Samsung.

Vse to pa je rešeno, saj je bila razbita zaščita tudi vseh ostalih DVD pogonov, razen Hitachijevega. Tako je moč varnostne kopije igrati na precej večjem procentu Xboxov (sploh novejših), piratom pa tako ne bo več treba menjati celotnega DVD pogona za starejšega, kar je...

44 komentarjev

Avstralski politiki obljubljajo hiter internet

The inquirer - V Avstraliji bodo še pred koncem tega leta volitve, eno od pomembnejših vprašanj, ki bi jih lahko odločilo in se trenutno močno izpostavlja, pa je ponudba širokopasovnega interneta širom celine. Opozicija je izjavila, da namerava le-tega nuditi 98 odstotkom prebivalstva, medtem ko obstoječa vlada sedaj pravi, da bo šla še za odstotek dlje.

Koalicija tako namerava z investicijami, vrednimi dve milijardi avstralskih dolarjev (nasprotna stran bi porabila še več kot dvakrat toliko denarja), prebivalce urbanih delov povezati s tehnologijo FTTN, medtem ko naj bi internet v oddaljena območja prinesle brezžične tehnologije. Hitrost bo povsod vsaj 12 Mbps.

Trenutno stanje širokopasovnih povezav v Avstraliji ni preveč bleščeče, večinoma so na voljo zgolj kabelske in ADSL povezave, ponekod tudi ADSL2+, a glavna težava je pomanjkanje višjih hitrosti uploada.

Izvorna novica.

27 komentarjev

Šibkejši PS3 se poslavlja

Kotaku - Ob splavitvi svoje nove konzole je Sony na tržišče poslal dva različna modela, čistokrvnega, ki ga večina od nas pozna, in cenejšega, ki je opremljen s samo 20 gigabajti diska, manjkata pa mu tudi čitalec kartic in podpora brežičnim Wi-Fi omrežjem. Omenjene pomanjkljivosti so kupce že od samega začetka odvračale od nakupa cenejše izvedenke (no ja, sicer je tudi Sony ponudbo nagibal v smer dražjega modela), vse skupaj pa je sedaj doseglo vrhunec. Sony je namreč najavil, da je zaradi slabe prodaje proizvodnja 20 GB modela praktično nesmiselna, zato ga v ZDA sploh več ne bodo ponujali. Če in kdaj se bo omenjeno zgodilo tudi na ostalih kontinentih, se še ne ve, a vendarle boste iz izvorne novice morda izvedeli še kaj več.

30 komentarjev

Modčipi za avstralske Sony PS legalni?

The Register - Sodeč po tem članku na The Register, se je v Avstraliji pred dnevi končal zelo zanimiv sodni proces. Sony je namreč pogorel pri prepričevanju avstralskega zveznega sodišča, da je uporaba modčipov v njegovih konzolah Playstation ilegalna. Situacija je takšna: zaradi drugačnega televizijskega formata avstralskih televizijskih aparatov je moral Sony za Avstralijo izdati lastno verzijo Playstationa, a je hkrati vanj vgradil blokado, tako da uporabniki te konzole v svojih aparatusih niso mogli igrati (tudi originalnih) iger, napisanih za evropske in ameriške PSje. Eddy Stevens, toženi, je nato začel proizvajati čipe, ki bi dovoljevali igranje takih iger. Težava je v tem, ker vgradnja takega čipa omogoča tudi igranje piratiziranih Playstation iger, kar je pa, tako Sony, sporno. Sony naj bi tožbo izgubil zaradi "slabe predstavitve dejstev". Vidite, uporabniki, še nekaj takih procesov, pa nam ne bo treba več zaklepati warez tem v forumu [:D]. Klik!...

2 komentarja

Mod-čipi za Playstation: nova zlata jama?

The Register - Tako imenovani 'mod-chips', čipi za Sonyevo konzolo Playstation, so uporabniku omogočali odpravo nekaterih omejitev na konzoli, ki jih je postavil proizvajalec. Torej, odprava regijske omejitve, možnost igranja 'nelegalno presnetih iger' (no ja, tudi 'backup kopije' ne delujejo ) in podobnega.

Sony pa se je odločil temu narediti konec: vse evropske proizvajalce čipov so pozvali, naj prenehajo z izdelavo. Vsi so, brez znane izjeme, zahtevi ugodili. Komu pa se ljubi iti na sodišče (beri: kdo pa ima dovolj denarja?)... Kakorkoli, Sonyu se niso uklonili distributerji čipov.

Se mi pa tole kljub vsemu zdi malce hecno. Kot če bi nekdo oropal banko, pa bi tožili proizvajalca uporabljene pištole, ker je obstajal sum, da pištola deluje. Naj se raje spravijo na one, ki izdelavo mod-chipov sploh delajo smiselno, torej 'roparje'.

2 komentarja