»

Matrox DualHead2Go

Slo-Tech - Matrox-ev vložek sredstev in časa v tehnologijo, ki omogoča priklop dveh ali treh monitorjev na eno grafično kartico, se kot kaže še vedno obrestuje. Nov produkt, DualHead2Go, je namenjen predvsem lastnikom prenosnih ali starejših računalnikov, ki želijo podatke prikazovali na treh monitorjih.

Gre za zunanjo enoto, ki ima en VGA vhod in dva VGA izhoda (sveta preproščina torej), gonilniki pa poskrbijo, da lahko podatke prikažemo na dveh dodatnih monitorjih. V članku na Anandtechu si preberite o tehničnih podrobnostih notranjosti enote in oglejte primere praktične uporabe.

Četudi se bo komu zdela enota odrešitev vseh muk in težav, ga...

12 komentarjev

Matrox predstavil grafično kartico na vodilu PCIe x1

Matrox Millennium G550 PCIe ×1

Slo-Tech - Matrox je predstavil grafično kartico Matrox Millennium G550 PCIe, na vodilu PCI Express x1. Če čudno mežikate v monitor, imate prav, saj grafične kartice redno uporabljajo PCI Express x16 vmesnik, še posebno nove in najnovejše zveri. Že ob pogledu na specifikacije pa postane jasno, zakaj se je podjetje odločilo za ta vmesnik. Na kartici je namreč pred štirimi leti predstavljen in danes zastarel procesor G550, ki ni zmožen poganjanja sodobnih iger (podprt je samo DirectX 7, 2x2 arhitektura). Tovrstnim opravilom kartica tudi ni namenjena, strežniki in industrijski računalniki so ciljna skupina.

...

29 komentarjev

Parhelia

X-Bit Labs - Gotovo se še spomnite izida Matroxove Parheliae, poskusa preboja nazaj v samo svetovno špico izdelovalcev grafičnih kartic. No, Matroxu celotna zadeva ni najbolj uspela in Parhelia je tako, kljub dobrim predispozicijam na papirju, neslavno propadla, pri čemer je zagotovo veliko vlogo odigrala prenapihnjena cena.

Toda Matrox očitno še vedno verjame v svojo stvaritev, tako da so danes uradno predstavili Parheliao, sparjeno s kar 256 MB DDR SDRAM pomnilnika. Le-ta tiktaka pri 200/250 MHz, medtem ko je 128 MB različica tiktakala pri malenkost višjem taktu -- 220/275 MHz (GPU, pomnilnik). O samih zmogljivostih ter dobavljivosti še ni znanih podatkov, znana je le cena, 635 do 700 dolarjev na Japonskem ter okrog 570 dolarjev v ZDA. Klik!

18 komentarjev

Parhelia z 256 MB pomnilnika

X-Bit Labs - Matrox je včeraj uradno predstavil svojo novo grafično kartico, malce predelano Parhelio sprajeno z 256 MB hitrega DDR SDRAM pomnilnika, narejeno za najzahtevnejše 3D aplikacije. Kartica podpira tri zaslone in priklop TV sprejemnika, na žalost pa se pri Matroxu niso odločili za implementacijo nove AGP 8x tehnologije. Poudariti je še treba, da je kartica namenjena prvenstveno 3D oblikovanju in ne igranju iger. Še cena: neskromnih 600 dolarjev. Klik!

9 komentarjev

Podprte igre za Surround gaming

Matrox - Čeprav Matroxova Parhelia kljub pošastnim specifikacijam ni ravno pretirano navdušila in je "poznavalci" ne priporočajo lovilcem FPS, se bo najverjetneje prodajala zaradi zelo uporabnega Surround gaminga. Iger, ki podpira ta način je kar nekaj; če vas zanima kateri naslovi se kitijo s to podporo, potem odklikajte na to stran. Torej, podpora je zagotovljena, na naslednji potezi pa so kupci.

1 komentar

Parhelia že na Japonskem

več strani - Parhelia je glede na podatek iz Akibe že naprodaj na Japonskem in očitno ni več daleč čas, ko bo kartica prišla tudi na prodajne police Ameriških in Evropskih prodajaln. A kdo bo kupoval Matroxove kartice z najnovejšim Parhelia čipom, če spadajo v isti cenovni razred, kot najmočnejši GeForci 4 Ti in se povrhu vsega še slabše obnesejo v številnih igrah? Odgovore na to vprašanje so poizkušali najti na strani Gamersdepot, kjer so naredili intervju s Kamranom Ahmedom, enim izmed glavnih ljudi pri Matroxu. Intervju je zanimivo spisan, saj je v njem postavljenih kar nekaj aktualnih vprašanj, zato se ga splača prebrati.

3 komentarji

Doom III in Parhelia

Shacknews - O Parheliji je naposled spregovoril tudi John Carmach in izjavil, da bo Doom III na Parheliji sicer deloval, vendar pa ne bo deloval tako hitro kot na Nvidiinih, oziroma ATi-jevih čipih. Glavni krivec za to naj bi bili gonilniki, za katere pa še vedno obstaja kanček upanja, da jih Matrox izpili. Carmack je obenem izrazil še svoje razočaranje nad tem Matroxovim izdelkom, saj pokaže premalo glede na to, koliko je izdelek obljubljal in obenem dodaja, da je glavni problem Parhelije glede poganjanja Dooma III to, da igra ne bo izkoriščala nekaterih pomembnih Parhelijinih lastnosti. Podroben Carmackov komentar si lahko preberete tukaj.

1 komentar