»

Izšel KDE 4.3

KDE 4.3

vir: KDE
Slo-Tech - Pol leta po izidu prejšnje verzije namiznega okolja za Linux z imenom KDE je izšla nova različica, to pot že KDE 4.3. Verzija s kodnim imenom Caizen po besedah avtorjev prinaša kopico novosti in izboljšav, ki bodo po godu uporabnikom. Pravijo, da so v zadnjih šestih mesecih popravili prek 10.000 hroščev, dodali skoraj 2.000 novih možnosti, skupno pa izvedli 63.000 sprememb. Prenos je kot običajno mogoč z uradne strani, koder najdete tudi obsežnejši opis izboljšav in seznam novosti. Prve vtise so že zbrali na ComputerWorld.

48 komentarjev

IBM opozarja na nevarne zaslone

The Register - IBM in njegov tajvanski partner, LiteOn, sta po poročanju Registra kot potencialno nevarnih označila več kot 63.000 zaslonov.

Prvotnim 56.000 zaslonom, ki jih je IBM vpoklical še marca, se je sedaj pridružilo že omenjenih 63.000 zaslonov serij G51 in G51t. Kot opozorarjo pri IBM-u, obstaja pri omenjenih 15" zaslonih, izdelanih septembra 1998, nevarnost, da se zaradi pregrevanja vžgejo. Odločitev so sprejeli po tem, ko so prejeli sedem obvestil o samodejnem vžigu.

Če menite, da ste lastnik katerega od omenjenih zaslonov, najprej preverite serijske številke, nato pa se obrnite ustreznega zastopnika IBM-a.

9 komentarjev

Motorola izdala prvi pametni telefon, ki uporablja Linux

PC Linux Online - Motorola je predstavila pametni telefon Motorola A760, ki je prva tovrstna Motorolina naprava, ki jo poganja Linux. Hkrati je tudi prvi telefon sploh, ki združuje zmogljivosti operacijskega sistema Linux in tehnologije Java. Predstavitev je prvi sad Motoroline februarske objave, da bo nosilni steber večine njihovih pametnih telefonov Linux. Ta korak so pozdravili in vzeli pod drobnogled vsi, ki vidijo svetlo prihodnost v uporabi odprtokodnega operacijskega sistema v prenosnih napravah.

A760 je vrhunski telefon, ki se ponaša z mnogimi odlikami dlančnikov, saj vsebuje osebni organizator, predvajalnik video posnetkov in glasbe ter orodje za neposredno sporočanje. A760, pričakujemo te v Sloveniji! [:D]

1 komentar

Smo res tako zaostali?

The Register - Sicer novica (zaenkrat) ni povezana strogo z računalništvom, samo se mi je vseeno zdela zanimiva za objavo.
V nedeljo sem se "spotaknil" ob e-državo in naše zaostajanje za le-to.
Ta novica na Registerju pa mi je dala vedeti, da smo Slovenci, vsaj kar se tiče določenih zadev, daleč pred Zahodom.
Tako so Britanci sedaj začeli razmišljati, da telefoniranje med vožnjo za nekaj faktorjev poveča možnost nesreč, tako da predlagajo, da bi se uporaba mobitelov med vožnjo prepovedala. Zakon, ki je verjetno pravno gledano podoben določilom našega ZVCP, pa se vendarle razlikuje v eni "malenkosti". Najvišja kazen znaša kar Ł 2.500 (ja, 2.500 funtov).

3 komentarji

Najdražji mobilni telefon na svetu

Peter Aloisson - Ameriška Motorola, zahvaljujoč se avstrijskemu oblikovalcu in draguljarju Petru Aloissonu, je na trg za kupce z izrazito debelimi denarnicami poslala aparat z imenom V3690. Okrašena je z 18-karatnim zlatom in s približno 1200 diamanti. Če pa vas zanimajo take in drugačne lastnosti te prestižne igračke, si lahko ogledate še nekatere druge podrobnosti...

Do sedaj so napravili le 8 primerkov in za to porabili 3 mesece. Cena? Ahh, borih 63.000$ [:D] .

9 komentarjev

Moč in prestiž

X-Bit Labs - Kakor veste, je Nvidia hotela očrniti svojega bodočega tekmeca v srednjem razredu, Kyra II, z pošiljanjem datoteke, v katerem je blatila STM-jev proizvod. Nvidii gre torej konkurenca zelo v nos. Tako zelo, da so nekateri proizvajalci, ki so nameravali izdati grafične kartice na osnovi Kyro II čipa, pod pritiskom Nvidie, svojo odločitev preklicali. Na primer Creative, o katerem se je govorilo, da bo izdal kartico na Kyro II čipu, ki sedaj te govorice odločno zanika. Tudi PowerColor je misteriozno odtegnil svojo podporo Kyru II. Sodeč po govoricah, zaradi pritiska Nvidie.
Zvesta Kyru II ostajata le še InnoVision in Hercules. Kako pa da se Nvidia ne spravi na Hercules, STM-jevega največjega zaveznika in podpornika? Ker je prevelik. Hercules se ne ukvarja samo z grafičnimi karticami in nadzoruje skoraj celotno evropsko tržišče. Zato je Nvidia pač tiho in se trudi Hercules spodkopati na drugačne načine.
Kot je že bilo omenjeno, se STM trudi na novem, še boljšem čipu. Ime mu bo (kako...

4 komentarji