»

Id-jeva nova igra Rage ne bo na voljo za Linux

Beyond 3D - Zadnje čase smo poročali o samih dobrih novicah za uporabnike Linuxa. Tokrat pa je negativno presenetil id software. Na strani Beyond3D namreč poročajo da id-jeva najnovejša igra Rage ne bo na voljo za uporabnike Linuxa. Ta poteza je precej nenavadna, saj imajo pri id-ju dolgo tradicijo izdajanja iger, ki tečejo nativno tudi na Linuxu, med drugim novejši naslovi kot sta Doom3 in Quake4. Igra bo uporabljala DirectX 9 in bo tekla na Windowsu in XBOX360, OpenGL verzija pa na PS3 in Applovih računalnikih.

Windows še vedno obstaja primarna platforma za igranje iger za tiste, ki smo preškrti za nakup konzole.

45 komentarjev

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar

Soyo K7VDRAGON

Linux Today - Integrirane mamaplate so ponavadi pain in the ass, saj uporabnikom nikoli ne nudijo natančno tisega kar hočejo. Na Newsforgeu so pod Linuxom preizkusili Soyo K7VDRAGON in trdijo, da je to končno prava stvar. Ima ATA100, IDE-RAID, audio chipset z optičnim izhodom, VIA Rhine 10/100 Ethernet kartico, pa še za overclockanje je zelo primerna. Pravijo, da je to prva resnično zadovoljiva Socket A mama plata...

1 komentar

Ekstremno overclockanje GeForcov

Jaz - Babuske na Xbitlabs so se spravili overclockat uboge GeForce. In tu ne mislim samo softverske programčke, temveč so se zadeve lotili pošteno, s pomočjo višanje voltaže in podobnih trikov, ki jih poznamo pri overclockanju procesorjev. Na žalost ni mogoče podati splošnih navodil za katerokoli kartico, tako da bo ta članek koristil samo lastnikom ASUS GF2 GTS V7700 in SUMA GF2 MX Special Edition kartic. Vseeno zanimivo... Thnx, Tilen!

6 komentarjev

The Radeon Tome

FullOn3D - Fantje pri FullOn 3D so sestavili verjetno najbolj podroben in natančen pregled vseh Radeon kartic. V njihovem članku boste našli praktično vse o ATIjevih karticah nove generacije, od trenutno dobavljivih modelov, tehnologije, ki je v uporabi, overclockanja pa do primerjavo z ostalimi grafičnimi karticami. V primeru, da si lastite kakšnega Radeona, je ta članek obvezen ogled, saj boste v njem izvedeli praktično vse, kar bi morali vedeti. Priporočljiv ogled!

0 komentarjev

Overclockanje Radeonov

3D Rage - Že od samega izzida Radeonov se nekako ni veliko govorilo o njih overclockanju, za razliko od GeForcov ali Voodoojev. Točnega razloga za to seveda ni mogoče podati, mogoče kartice enostavno niso dovolj popularne, ali pa se z overclockanjem ne pridobi dovolj... Kakorkoli, na 3D Rage so se lotili ravno tega, torej overclockanja 64MB Radeon kartice. Kako jim je šlo ter kaj so s tem pridobili pa si oglejte tukaj.

1 komentar

Jaome

Jaz - Kaj naj rečem... stran je še enkrat bila nedostopna za dalj časa in tu res ni ničesar, kar lahko naredim. Po najnovejših informacija se strežnik pregreva (?!), toda točnega razloga zaenkrat še ni mogoče podati. Primoz že vneto raziskuje zadeve, tako da upajmo, da bomo to rešili čimprej.Pa take načrte sem imel za včeraj... Vem, da se vas večina tega ne spomni, toda 26. decembra pred točno enim letom je Slo-Tech prvič odprl svoja vrata. Zdaj je nekako nesmiselno pisati neke solzave govore, saj je nestabilen strežnik vse pokvaril (vsaj za mene...). Vseeno bi se vsem rad zahvalil za podporo. Brez vas ta stran sigurno nebi bila to, kar je!

5 komentarjev