»

Tudi Seagate s terabajtnim diskom

TG Daily - Proizvajalec diskov Seagate se je pridružil Hitachiju in Samsungu v elitni konkurenci, ki proizvaja terabajtne trde diske. Glede na število plošč je njihov model 7200.11 ravno v sredini (Hitachijev izdelek piše podatke na pet plošč, Samsungov na tri), pravijo pa, da so po zmogljivosti in glasnosti na vrhu s hitrostjo prenosa, ki dosega kar 105 MB/s. Novi člani družine bodo na voljo v tretji četrtini leta.

Izvorna novica.

9 komentarjev

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Za dolgo sobotno branje

X-Bit Labs -

Za dolgo sobotno branje še tale članek, ki je resnično obsežen, saj se bohoti kar na triindvajsetih straneh. Na X-Bit Labs so si ogledali namreč Nvidiino NV30 stvaritev s pravim imenom GeForceFX5800 Ultra. Na vseh teh straneh so si kartico ogledali z vseh možnih stališč in preizkusili v vseh programih, ki si ji je moč zamisliti. V članku so bili s kartico zadovoljni, saj prekosi ATI-jevo najmočnejšo kartico -- Radeona 9700 PRO. Tako v zmogljivostih kot v ceni. Klikot!

7 komentarjev

Akasa Silver Mountain 2Q

Viper's Lair - Mogoče hrupnost ventilatorja pred časom niti ni bila tako pomembna postavka pri nakupu procesorskega hladilnika, a dejstvo je, da danes zna zmogljiv in glasen hladilnik narediti že skoraj vsak, medtem ko je izdelava primerkov, ki se lahko pohvalijo tako z zmogljivostjo, kot tudi majhno glasnostjo delovanja postala umetnost, ki se jo lotijo samo tisti, ki svoj posel dobro obvladajo. Akasa zagotovo spada med proizvajalce, ki izdelujejo hladilnike po slednjih pravilih, saj se lahko Silver Mountain 2Q pohvali tako z zmogljivostjo in tihostjo delovanja. Vsaj tako pravijo na Viper's Lair, kjer si lahko preberete test tega čuda.

0 komentarjev

Hrup!

Tweak3D - Že res, da so današnji računalniki postali vse bolj zmogljivi, vendar pa tudi zmogljivost zahteva svojo ceno. Med komponente, kjer se zmogljivost drago plača, spadajo procesorji. Tu se zmogljivost ne plača samo v denarju, ampak tudi v hrupu, ki ga proizvajajo zmogljivi ventilatorji, ki so nujno potrebni za vzdrževanje kolikor toliko normalne temperature vedno bolj energetsko požrešnih procesorjev. Za vse tiste, ki enostavno ne morete/znate odmisliti hrupa, ki ga proizvajajo številni ventilatorji v ohišju vašega računalnika, je Tweak3D spisal članek na to temo. Žal članek ne govori o tem, kako utišati računalnik, ki ga trenutno posedujete, ampak samo svetuje, katere komponente morate kupiti, ko se odločate za nov računalnik. In katere komponente so to? Kliknite sem in izvedeli boste.

4 komentarji