»

Nintendo s 66 % manjšim zaslužkom

Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da se je vsaj v drugi četrtini letošnjega leta norija okrog Nintendove konzole Wii umirila. Kljub zastarelost v obliki šibkejše strojne opreme v primerjavi s PlayStation 3 in Xbox 360 (ter celo Applovim iPhoneom), se je prodajal odlično in ima po svetu skoraj 50 % tržni delež ob PlayStation 3 in Xbox 360. A količina prodanih Wiijev in Nintendove prenosne konzole DSi je upadla za kar 40 % v primerjavi z drugo četrtino lanskega leta. Za počasnejšo prodajo DSijev Nintendo deloma krivi Apple in njihov iPhone, za katerega zdaj priznavajo, da je na področju mobilnega igranja iger resen konkurent. Najbolj verjeten razlog za upad prodaje je, poleg recesije, prav velika...

17 komentarjev

Opera in Wii

Daily Tech - Pred nekaj dnevi je tudi nova Nintendova konzola Wii dobila svoj internetni brskalnik. In to nobenega drugega, kot precej znano, a ne pretirano uporabljano Opero. Programček se naloži na konzolo in že ste pripravljeni na vstop v svet (drugega, saj veste, svetova sta dva). Uporabniki poročajo, da je z Wiimotom navigacija po straneh precej lažja kot pri drugih konzolah, prav tako se s pritiskom na gumb povečamo določene elemente na strani, saj je pri ločljivosti 480p večina besedila slabo vidna. Med drugim vam opera lahko na zaslonu prikaže tudi tipkovnico za vnos besedila.



Izvorna novica podaja več informacij.

21 komentarjev

Izid Wii-ja se bliža

Gizmodo - Naslednji teden bodo uradno znane vse informacije, povezane z Nintendovo prihajajočo konzolo, o katerih se špekulira že od sejma E3. Po mnenju magazina MCV bo Wii (nekoč poznan pod kodnim imenom Revolution) na voljo kupcem od štiriindvajsetega novembra letošnjega leta, stal pa naj bi 150 funtov, kar je občutno ceneje od prihajajočega Sonyjevega PlayStation-a 3 in tudi od oskubljene verzije konzole Xbox360. Več o tem v izvorni novici.

Na drugi strani je po poročanjih Gizmoda IBM potrdil, da že tri tedne izdeluje in dobavlja čipe Broadway, ki bodo poganjali novo Nintendovo konzolo, kar je znak, da bo gizmo, nasprotno od Sony-jevega paradnega konja, na voljo v velikih številkah, morda pa tudi bolj zgodaj, kot je bilo napovedano. Ne spreglejte dodatnih informacij, vse govorice pa bomo potrdili oz. ovrgli čez teden dni.

12 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Nintendo je dobil klofuto

The inquirer - Evropski komisar za ekonomsko konkurenco (upam, da sem prav poslovenil) Mario Monti je danes objavil, da so Nintendu skupaj s njegovimi sedmimi distributerji v Evropi naložili kazen plačila 168 milijonov evrov zaradi nepravilnega usklajevanja cen svojih izdelkov. Tako naj bi Nintendo za svoje igre umetno vzdrževal cene, ki so presegale vse normalne meje, pravi Mario Monti.

Poleg tega uradniki v Bruslju preučujejo, kaj imajo za bregom CNN AOL Time Warner, Walt Disney, Sony in 21st Century Murdoch (Fox). Ti naj bi namreč sprejeli odločitev, da bodo zvišali cene DVD diskom. Če bo to res, se nam slabo piše..

4 komentarji

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev

Nintendo uspešen

The Register - Nintendo je tri dni po predstavitvi dolgo opevanega Gamecuba prodal 300 000 primerkov, kar znaša dve tretjine od 450 000 primerkov, kolikor jih je Nintendo namenil za prvo prodajo. Medtem, ko se Japonci že sladkajo z Gamecubovimi igrami, pa Američani še vedno čakajo na 18 november, ko naj bi Gamecube prišel tudi v Ameriko.
Nintendo je optimističen in upa, da nedavni teroristični napadi ne bodo bistveno vplivali na prodajo, saj napovedujejo, da bodo v ZDA prodali do konca leta kar 1.1 milijona teh konzolic. Wow .

0 komentarjev

Nintendovi internetni načrti

The inquirer - Konzole so se iz preprostih drkalic razvile v kompleksne igričarske sisteme. Vendar tudi to ni bilo dovolj; človek se tudi na konzoli naveliča neprestanega soliranja ali igranja v dvoje s prijateljem, katerega taktike pozna do potankosti. Tisto pravo je še vedno internet (LAN partyji pri konzolah odpadejo). S povezovanjem konzol v internet se je ukvarjala že Sega s svojim Dreamcastom, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri Nintendu, kjer bodo za svoje Gamecube v začetku leta 2002 ponudili posebne modeme. Prvi Gamecubov modem bo navaden 56 kilobiten modem, ki mu bo kasneje sledila še DSL izvedenka.

3 komentarji

Napovedana astronomska prodaja Gamecubov

The Register - Nintendova konzola Gamecube je na sejmu E3 požela ogromno zanimanje, ki pa se gotovo ne bo usahnilo še dolgo časa. Glede na zanimanje so se pojavile tudi prve napovedi o prodaji same konzole. Samo ob začetku prodaje na Japonskem, ki se bo začela 14. septembra je za pričakovati, da bodo ljudje dobesedno razgrabili prvih 500,000 primerkov. Nintendo pa namerava do konca leta na Japonskem prodati še nadaljnjih 400,000 Gamecubov. Znano je tudi, da bodo prvi serija izključno v vijolični barvi, v drugi seriji pa naj bi se pojavile tudi t.i. "alternativne" barve.
Za ZDA so napovedi povsem drugačne: do novembra, naj bi se na tem trgu prodalo okoli 1.1 milijona Gamecubov, Ameriški oddelek Nintenda pa načrtuje, da bo poleg konzol prodal še 900 000 kosov igre Luigi's Mansion. Do marca 2002 naj bi se število prodanih Gamecubov povečalo na 4 000 000. Ocen za evropsko prodajo še ni.
Tako, počakajmo samo še na uradne podatke, ki bodo potrdili napovedi . ...

0 komentarjev

Prvi primer "Nintendoitisa"

FOX News - Hm, da se ne bo kdo smejal. Gre za popolnoma resno tadevo! V ZDA so namreč odkrili nekaj, čemur pravijo prvi primer "Nintendoitisa" oziroma poškodb, ki jih otroci dobijo pri prekomernem igranju natelevizijskih drkalic, ki jim nekateri pravijo konzole. Poškode so posledica nenaravne drže in gibov zapestja in rok, po daljšem času pa lahko celo onemogočijo najbolj preprosta opravila, kot je pisanje in podobno. Celotno novico lahko preberete tukaj, jaz pa bi vas rad opozoril, da redno preverjate svojega mlajšega bratca/sestrico/vesoljčka, ki se tako rad igra s konzolami. Če pa ste sami tak slučaj pa naj vam OC bog pomaga...

1 komentar