»

ZZZ 138 in 139

ZZZ - Poletje je, tako da so dvojne (poletne) izdaje revij že standard. Tudi ZZZ ni izjema, saj se bodo naslednjič vrnili šele v začetku septembra. O čem govorijo tokrat? O matematiki za somalskimi oboroženimi silami (dobra fora, branje obvezno [:D]), o novih metodah oboroževanja, o miški, ki izgleda kot nepremično pero, o neumnih izumih, in tako naprej... Klik!

0 komentarjev

ZZZ 137

ZZZ - Nori Američani, nori Rusi. Čisto res. Če si preberete eno najdaljših številk ZZZja doslej, številko stosedemintrideset, boste lahko brali o množici izumov, nekaterih uporabnih, drugih pa, preprosto, bednih [:D]. Zanimivo je, da so ZZZjevci šele sedaj opazili OCR-pero, saj se le-ta na našem trgu prodaja že tri leta. Preberemo lahko nekaj o aparatusih izgleda vodne pištole, le da le-ti iz sebe spuščajo popolne dimne krogce - za tiste, ki ne kadijo ter hočejo izgledati kul pred kadilkami [:D]. Naslednja zanimivost? Konceptni avto Sony-Toyota, ki predvidi vaše razpoloženje ter vas miri na cesti, ko vas kak kreten izsili. Vse to in še veliko več tukaj [:D].

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Teden je naokoli in zopet je izšel novi izvod ZZZ-ja, v katerem zopet najdete poročila o najbolj norih in nemogočih napravah. Za razliko od ostalih izvodov je tokratni malce bolj normalen, saj so se pisci tega izvoda razpisali o nekih čudnih letalih, ki naj bi povzročila pravo revolucijo pri dizajniranju novih modelov, o 3D kamerah, daljinsko vodenemu robotskemu čolnu, ki je namenjen vleki smučarjev na vodi in o predelavi igre Ultima 1, ki že dolgo časa buri duhove.

0 komentarjev

ZZZ #133

Slo-Tech - Pa saj že veste, o čem pišejo tedensko (ali na dva tedna) v ZZZju. O vseh mogočih izumih, pogruntavščinah, uporabnih pripomočkih, in tako naprej. Tokrat pišejo o plovilu, ki kani podreti svetovni rekord v hitrosti, ki ostaja nedotaknjen že celih 25 (!!) let, o psihologiji za 3D Markom in doseženimi točkami v le-tem, o dobavljivosti municije z osiromašenim uranom, in tako naprej. Klik!

0 komentarjev

ZZZ #132

Slo-Tech - Vsakič presenetijo, vam povem [:D]. Tokratna izdaja se posveča nakupu vesoljskega poleta (verjemite, ruska vojska zadevo trži preko interneta), nato govorijo o človeku, katerega življenjski cilj je, da bi se s svojo doma narejeno raketo izstrelil v orbito ter s padalom spustil v ocean, ne manjka pa tudi znanstvena razprava, zakaj je kofein eden največjih dosežkov moderne civilizacije. Klik!

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Nova številka je 125... kaj so si izmislili tokrat? Mini letalo, ki je komaj dovolj veliko za enega človeka, napravo za izdelovanje magnetov, napravo za utišanje zvokov, ki deluje na principu že delujočih industrijskih naprav (z zvočnikom enostavno oddajamo točno "nasprotno" valovanje, tako da se valovanji izenačita in tem pride do tišine). Uporabno za precej stvari - računala, avtomobili, letala, otroci, hrup s ceste...

Novi ZZZ si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Teden je naokoli, in kot vse, kar se obnavlja tedensko, je tudi ZZZ doživel novo izdajo, že kar sto dvajseto po vrsti. O čem pišejo tokrat? O uničevanju električnih generatorjev s posebno bombo, o robotih vseh vrst, o vremenu v širšem vesolju in še o marsičem. Kot vsakič vam moram tudi tokrat zaukazati, da kar pogumno po kliku, saj je zadeva izjemno zanimiva.

0 komentarjev

106. številka ZZZ-ja

ZZZ - Izšel je nov izvod e-revije ZZZ. Tudi tokrat so opisali tri nove bolj ali manj uporabne pripravice. Eno med njimi, senzorično tipkovnico, je v eni izmed svojih novic že opisal naš vesoljec, alien-w. Opisana je še ena tipkovnica, ki je namenjena implementaciji v mobilne telefone in dlančnike. Sestavljena je iz devetih tipk, po dve skupaj pa naj bi pomenili črko, številko ali znak (skupaj 81 kombinacij). Seveda se pojavlja veliko dvomov o uporabnosti take napravice, saj si je težko zapomniti 81 ražličnih kombinacij in jih potem tudi uporabljati s hitrostjo približno 2 znaka na sekundo, kar je približno trikrat počasneje od dobrih strojepiscev, a še vseeno hitrejše kot uporaba "touch pena". Zadnja napravica pa je, vsaj po mojem mnenju dosti bolj uporabna. To je miniaturen tiskalnik, ki tiska na liste formata A6 (četrtina A4). Tiska črnobelo z ločljivostjo 400 dpi, cena pa znaša dokaj razumnih 150 ameriških dolarjev ali približno 35 tisoč tolarjev. 106. ZZZ najdete tukaj....

0 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Po daljši odsotnosti Lorda Kolye (potovanje po Italiji...), se je fante vrnil v mrzlo Moskvo in se spet lotil pacanja priljubljenega on-line časnika za vse tehnološke geeke, ZZZja. V tokratni številki tako predstavlja hiše, narejene iz trupov letal, robotske pastirje ter nam že znano kombinacijo miške in tipkovnice. Nekateri boste spoznali tudi "tedensko sliko", saj gre za zdaj že ponarodelega HTML klošarja . Pa ne, da bi to bilo kaj smešnega...

3 komentarji

Novi ZZZ

Jaz - Jeee, en teden je naokoli in spet je čas za še eno številko fenomenalnega (da mi ne bi kdo ugovarjal... si slišal, Sergio!) ZZZ časnika. Kolya je kot vedno prekosil samega sebe in zbral zvrah koš najrazličnejših neumnosti s tehničnega področja, od ultra ergonomične miši (ki spominja na svinčnik ), preko letečih zmajev (zmajev kot igrač, ki so omiljeno razvedrilo sinčkov in očkov, ne fantazijskih beštij), ki bodo uporabljani za pridobivanje električne energije pa do vibrirajočih slikovnih senzorjev. Zvrhan koš veselja za celo družino! Aja, pa še povezava .

0 komentarjev