»

Xoom prihaja 24. februarja

engadget - Pobegla reklama ameriškega trgovca Best Buy razkriva, da se bo vsaj pri njih (verjetno pa tudi pri ostalih ponudnikih) Xoom, prvi s Honeycombom opremljen tablični računalnik, začel prodajati 24. februarja za 800 ameriških dolarjev. Prvotne napovedi so sicer govorile o 17. februarju, a so kmalu zatem začele naokrog švigati tudi govorice o izidu na 24. februar. A mnogo bolj zanimiv je podatek iz reklame, da WiFi ne bo deloval brez nakupa vsaj enega meseca podatkovne naročnine oz. aktivacije pri Verizonu, ki bo skrbel za prodajo Xoomov.



Po drugi strani so pri Best Buyu povedali, da bodo Xoome prodajali zgolj v sodelovanju z Verizonom ter da se jih bo aktiviralo neposredno ob nakupu, a to vseeno pomeni, da bo operaterju treba plačati stroške priklopa ter najverjetneje vsaj enomesečni podatkovni paket. Najcenejši znaša 20 ameriških dolarjev za gigabajt, na voljo pa so še paketi s 3 GB na mesec ($35), 5 GB na mesec ($50) oz. 10 GB mesečnega prenosa z $80 mesečno naročnino. Vse skupaj...

24 komentarjev

HP pravi: Nič več Rambusa.

X-Bit Labs - Hewlett-Packard, vodilni proizvajalec delovnih postaj je objavil, da bodo prenahali dobavljati in izdelovati delovne postaje za Penitum4 z i850 čipovjem, ki je eno izmed redkih, ki še podpira RDRAM. Namesto teh bodo uvedli več modelov, ki bodo temeljili bodisi na i845 (DDR) bodisi i860 (SDR). Poteza je vsekakor razumljiva, saj je RDRAM predrag in premalo doprinese h končni hitrosti, še posebej v časih dvokanalnega DDR pomnilnika. Omeniti velja še, da je bil trži delež računalnikov z RDRAM pomnilnikom v lanskem novembru 3,4 %. In pada. Več o tem.

0 komentarjev

Ne tega delat!

X-Bit Labs - Danes je PowerColor izdal nujno opozorilo vsem lastnikom matičnih plošč na i845 in i850 čipovjih. Opozarja, da nikakor in nikoli ter pod nikakršnimi pogoji ne smete tlačiti AGP 2x in nižjih grafičnih kartic v AGP reže teh matičnih plošč. Čipovje ima namreč neko napako, ki dopusti, da pride do kratkega stika na AGP reži zaradi previsoke napetosti (AGP 2x uporablja napetost 3.3V za delovanje, AGP 4x pa le 1.5V). Paziti morate torej vsi lastniki matičnih plošč na i845 in i850 čipovjih, ki imate: NVIDIA Vanta ali Vanta LT, SiS 6326, Savage4 (do revizije 3.0) in Voodoo3 grafičnih kartic. Če ne upoštevate tega opozorila, je velika možnost, da vam bo "skurilo" AGP režo na matični plošči. In ne recite potem, da vas nismo opozorili!

4 komentarji

Brookdale je zakon

X-Bit Labs - Spet novice iz Computexa. Ta sejem je še ena od stvari iz mojega Spiska. Saj sem vam že povedal. Tisti spisek na katerega pišem vse kar bi rad imel, pa ne bom.
Na Computexu so proizvajalci matičnih plošč dobesedno znoreli od veselja. Ta čip naj bi, po mnenju proizvajalcev, bil nekaj zelo privlačnega za kupce in zato tudi za proizvajalce. Brookdale je Intelov čip, ki dopušča uporabo poceni SDRAM pomnilnika s Pentium 4 procesorji. Za primer: Gigabyte bo izdal 7 matičnih plošč na Brookdale čipu. V celotnem času do zdaj je Gigabyte izdal le 4 matične plošče na i850 čipovju.
Kako se bo SDRAM obnesel v povezav s Pentiumi 4, je veliko vprašanje. P4 je narejen tako, da potrebuje veliko hitrost pomnilnika (RDRAM). Če mu tega ne omogočimo, je le P3 z dodatnimi funkcijami...

0 komentarjev

Sprejem Pentiuma4 zelo mlačen

ZDNet - ZDNet je objavil zelo zanimiv člančič, po katerem sodeč je Pentium4 v retail trgu bil zelo, zelo mlačno sprejet. V mesecu decembru, ki je prvi polni mesec prodaje novega procesorja, so se Pentiumi4 pojavili v približno 1% vseh novih računalnikov. Seveda za marsikoga ni nobeno presenečenje, saj Pentium4, vkleščen med visoko ceno, Rambusom in težavami z i850 čipovjem enostavno ni preveč privlačna izbira...

2 komentarja

Še več žužkov v i850 čipovju

Tech Web - Po neštetih poročilih o žužku v i850 čipovju, ki otežuje delo s PCI vodilom, je CRN odkril še enega nemarnega žužka. Ta bo prizadel predvsem ljubitelje DVDjev, namreč zvok, ki preko gre iz DVDja preko sistemskega vodila v zvočno kartico rad preskakuje ali pa celo popolnoma ustavi. Intelu se seveda zadeva ne zdi dovolj resna, da bi čipovje poklicali nazaj (v bistvu si tega niti ne smejo privoščiti), za 24. februar pa že obljubljajo novo revizijo čipovja, B4 (trenutna je B1 prime). Me prav zanima, ali bo nova različica odpravila napake.

1 komentar

Resnica o napaki v i850 čipovju

CNet - Pred nekaj dnevi ste lahko brali o še eni odkriti napaki v Intelovem i850 P4 čipovju, ki je onemogočala ali zelo upočasnjevala delo z več monitorji, če je grafična kartica (ali kartici) bila na PCI vodilu. Glede zadeve se v bistvu nihče posebej ne razburja, saj enostavno ni dovolj uporabnikov, ki bi se znašli v taki situaciji (uporaba P4 sistema z PCI grafično kartico na dveh monitorjih), vseeno pa je vredno pomisliti koliko takih majhnih napak se še skriva v čipovju. Zanimivo analizo lahko preberete na CNetu.

0 komentarjev

Spet težave z i850 čipovjem

Tech Web - Hm, tako Intel kot AMD se ubadata z različnimi težavami, ki pestijo njujina najnovejša čipovja. Te dni je ponovno na tapeti Intelovo Pentium4 čipovje, i850. Izvedelo se je namreč, da se sistem pri uporabi dveh monitorjev na PCI kartici zelo upočasni. Težavo so priznali tudi Intelovci in potrdili, da gre za težave s čipovjem, kljub temu pa verjetno ne bo prišlo do kakšne zamenjave defektnih matičnih plošč, saj je število uporabnikov, ki v Pentium4 sisteme tlačijo PCI grafične kartice enostavno zanemarljivo [:)].

0 komentarjev

Microsoft prepovedal objavljanje popravkov za žužke v njihovi programski opremi

The Register - Ta pa je bosa. Microsoft je avtorsko zaščitil objavljanje popravkov za žužke v njihovi programski opremi. Elias Levy od Securityfocus.com je prejel pismo, v katerem so ga Microsoftovi odvetniki obvestili, da nima njihovega dovoljenja za obveščanje ljudi o popravkih, če pa bo s svojim "NELEGALNIM" !!! početjem nadaljeval, bo obravnavan kot kršitelj zakona o avtorskih pravicah. Za zgodbo z Microsoftove strani, niso našli nobenega sogovornika. Čeprav sem zagovornik MS-ja in trdim, da so z win2k opravili res dobro delo, sem tudi prepričan, da jim bo treba malo pristriči peruti .. pač, postali so preveliki in premočni. Več si lahko preberete na tem naslovu. [;((] Thanx JLP. [:))]

2 komentarja

PCI is dead, long live PCI-X

SBN - Ok, PCI vodilo še dolgo ne bo mrtvo ( če sklepam po dolgotrajnem in žilavem ISA vodilu [:P]), toda lepo je vedeti, da je naslednik že pripravljen. IBM je tako kot prvi najavil standardizirano PCI-X čipovje. Za kaj sploh gre? V bistvu gre za evolucijo izjemno popuarnega PCIja: hitrost vodila so dvignili s 66MHz na 133MHz, kar seveda pomeni precej večjo prepustnost. Vodilo je lahko 32 ali 64 bitno, najlepše pri vsem pa je, da je za nazaj kompatibilno s PCIjem.Vse lepo in prav, toda novega vodila še ne pričakujte tako hitro. IBMovo čipovje stane kar 52$ ( v večjih količinah ), kar pomeni, da ga bomo na začetku videli le na serverskih ploščah. Prve naj bi se pojavile nekje na polovici naslednjega leta. Če vas zanima več, pojdite sem.

0 komentarjev